rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > PC & Console Gaming

Register

Gry / Windows zamrożone na ładować.

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 maj 2009, 11:52
Nowe państwa grupy

Około połowa mojej gry (lista nadchodzących) będzie zamrażać 2-10 sekund (to jest od momentu, gdy gra ładuje tylko po kliknięciu ikony na pulpicie) i jego kompletny zamrażać. Grafika blokady jako Chciałbym nazwać to nawet dźwięk przystankami. Jedynym sposobem mogę uzyskać pełną kontrolę powrót jest ponowne uruchomienie komputera, a jeśli i naciśnij klawisze wiele będzie Bleep (sądzę to bufora). Kilka razy, gdy jego wykonaniu tej I've gotten nv4_disp.dll w błąd, ale prawie za każdym razem, że nie pojawi się. To pierwszy rozpoczął Fear Combat (free download, multiplayer element Fear), jeśli okaże zablokować kilka sekund cala mógłbym ponownie uruchomić kilka razy próbując ciągle i ostatecznie I'd get "dobry boot", które pozwoliłoby mu rzeczywiście uruchomić grzywny, dalsze upaść. Nawet jeśli i zamknąć grę i przeładował go, to jest absolutnie w porządku. Do I reboot i dostać "zły boot" i problem powrotu, jest rozwiązany tylko przez kilka reboots.

Lista gier dzieje się w tym:

Fear Combat
Command and Conquer: Generals (& Zero Hour)
The Wonderful End of the World (niskie wymagania grafiki na pewno)
Spore
Rośliny vs Zombies (2D gry Steam)
Guitar Hero III (rzadko)

Lista gier to nie wydaje się stać w:

Half Life 2 i wszystkich związanych z grami (Źródło silnika oparte)
Frets on Fire
Guild Wars
World of Warcraft

Nie można myśleć o żadnych innych. Ponadto, ponieważ zainstalowany Windows 7 RC1 (bezpłatnie pobrać z microsoft.com) systemu Windows XP został też robi. Będzie rozruchu na pulpit i zazwyczaj zamarza wokół czasie logowania dźwięku odgrywa. Dzieje się około 3 na 4 buty, ale można go bez okresów robi to znacznie na wszystkich.

Fix: Ponowna instalacja / rozbudowa / Obniżenie sterowniki grafiki wydaje się ogólnie pozytywne skutki, czasowo. Na przykład, I got it pierwotnie na dość nowe sterowniki i postanowiła byli sprawcy i tak obniżyła się znacznie starszymi ustawić, problem zniknął na kilka dni do powrotu. I zaktualizowany do najnowszej, sam problem, mam aktualnie uruchomione Xtreme-G 177,92 kierowców z tym samym problemem.

Mam osobiście postanowił nie może to być problem z jakimkolwiek ciepła moich komponentów, ponieważ może on wystąpić na zupełnie zimny rozruch z dokładnie tych samych objawów.

Hardware:

AMD Athlon 64 3000 + @ 2.0GHz
Kluczowe 2048MB RAM @ 400MHz
7 XFX Nvidia Geforce 7600GT AGP (Version)
2x Seagate Barracuda Dyski twarde (250 GB i 120 GB)

Oprogramowanie uaktualniane w miarę potrzeb. Podwójnego rozruchu z systemem Windows XP na dysku 250 GB i Windows 7 na 120GB dysku.

Dziękujemy za pomoc, zdaję sobie tego jest złożonym zagadnieniem i że może to zająć trochę czasu na odpowiedź, a także potwierdzić to ogromne post i mi za to! : rolleyes:
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.