rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > PC & Console Gaming

Register

Jak znaleźć to, co jest ograniczenie

Reply

Narzędzia wątku
Old 13 Wrz 2008, 13:06
Grupa dawcy

Default Jak znaleźć to, co jest ograniczenie

Cóż, jak większość z Was zapewne wie, Supreme Commander to gra, która wymaga dość dobry komputer działał poprawnie na pełne ustawienia i dużych map, jednak I've been mających problemy, gra Minutnik (zestaw działa z normalną prędkością, a więc należy w czasie rzeczywistym) jest tylko 1 sekunda udoskonalaniu co 2 lub 3 rzeczywistym sekund, jest to bardzo irytujące, jak to czyni zazwyczaj godzin gry Take 2 lub 3 godziny do zakończenia, a dopiero na mapie 40x40, I bać myśleć, co byłoby się jak na pełnym rozmiarze 81x81 mapy i 1000 mieszkańców limitu

Więc tutaj jest główny problem z tym, zgodnie z odczytami, to nie GPU lub CPU thats spowalniając go (FPS zawsze powyżej 15 lub tak, maxing obecnie na około 50/60), jednak mój procesor mówi nie na 100% albo (1 rdzenia na poziomie 100% niemal cały czas, z drugiej między 10-20%), więc zgodnie z tym, żadna z tych są spowolnienia w dół, więc to, co jest?

Każda pomoc będzie to znacznie appriciated, it's got me

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 13 Wrz 2008, 17:19
Grupa dawcy

Hmm, I dunno. Moja pierwsza propozycja będzie zastąpienie procesora, bo 3850 jest całkiem dobra karta, ale wiem SupCom grafika jest bardzo intensywna.

Chciałbym chudego do procesora na ten jeden - głównie dlatego, że brzmi jak jego obsługi wątków źle. Nawet 80 dolarów E5200 powinien być dobry aktualizacji.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 14-ci Wrz 2008, 01:46
Grupa dawcy

It's just that I tylko zakupili ten stuff o 2 tygodnie temu, w czasie których nie było E5200, inaczej prawdopodobnie musiałby się tego. Czy istnieje jakiś patch lub czegokolwiek, co znasz, że pomaga w korzystaniu z obu rdzeni?
Old 14-ci Wrz 2008, 08:55
Grupa dawcy

Jeśli gra została już poprawione, nie. Słyszałem SupCom wykorzystuje wielowątkowości dobrze, ale ten wydaje się wskazywać bezpośrednio inny sposób.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 14-ci Wrz 2008, 09:14
Grupa dawcy

OK, to jest w pełni poprawione, ale myślałem coś gdzieś słyszałem o poprawkę dla systemu Windows lub coś, co czasem działa?
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.