Прошле године, када је питао Вентил
зашто кренуше с Халф-Лифе 2 епизодан систем, Вентил је суоснивач Габе Неуелл је одговорио да
Халф-Лифе 2: Еписоде Оне пуштен на 1. јуни 2006,
Халф-Лифе 2: Еписоде Туо то је сада долазе крајем 2007, и Халф-Лифе 2: Еписоде Тхрее то је надајмо долазите у 2008,
све заједно послужити као трећа игра у серији. Него учинити играчима чекати још један плус шест година за Халф-Лифе 3, програмер мисли људи могли цијенити играње игра у мањим цхункс ако они не морају да чекају тако дуго.
Тако сте играјући Халф-Лифе 3: Еписоде Оне одмах! 
Габе Да цитирам: "Првобитни Халф-Лифе трајао две године да се развије. Са знатно већим тима Халф-Лифе 2 трајао шест година да развије, па смо мислили
ако ми треба да настави са трендом нашег Халф-Лифе 3 бисмо у основи брода након што смо све имали у пензији.
Ми настојимо да дођу до бољег начина добијања правовремених исправке више наших купаца и долази до нешто што није имало сложености. Пројекти логаритхмицаллы порасла са колико смо покушали направити, па ако сте покушали ставити двоструку количину садржаја или технологије у кутији се завршава узимање вам четири пута количину посла, право, и тако смо тежак за фигура ван боље решење.
Оставили смо Халф-Лифе 2 на Алпинисти торањ пуше с горе, Алыкс је пар стопала удаљена од експлозије, тако што ће се десити?
Људи су прилично јасно да они нису хтели морати сачекати док су раније сазнати шта се догодило.
Вероватно бољи назив [три Халф-Лифе 2 епизоде арц] би била Халф Лифе 3: Еписоде Оне, Али ове три су оно што смо радили, како наш начин узимање следећи корак напред, али Халф-Лифе 2 је назив користили смо ...
Велико фокус [у Еписоде Оне] је Алыкс, оба из сторытеллинг перспективе и из перспективе гамеплаы. Ми заиста волио њу као лик, а фановима није превише, па смо хтели да будете троше пуно времена са њом, и видим колико смо могли гурнути Појам
сингле плаыер цо-оп. Будући да је у овом свету са неким ко је оперативни прилично интелигентно и делују више као савезника, а не ове глупе збирке полигона која врста војника и око добија у свој начин.
АРЦ о трио од епизода је о Г-Ман. Он се појављује накратко у Еписоде Оне, а ми ћемо добити више информација о њему касније. Ако
размишљају, Халф-Лифе 1 и Г-Ман покушавају претворити у нешто што ти је било корисно да га - Трансформација у јунака играч. А онда
Халф-Лифе 2 је био о томе како да користите ли.
Халф-Лифе 3 [ака епизода од једног до три] је о односу са Г-Ман и шта се дешава кад он изгуби контролу над вамаКада нисте доступни на њега као средство и како му одговара да је, и шта су последице тога. Алыкс и однос са њом је велики фокус на Еписоде Оне и веће развија причу о вашем односу с Г-Ман. То је текст о трио од епизода. "
Соурце:
хттп://ууу.видеогамесблоггер.цом/200...леасе-дате.хтм