![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, może ktoś pomoże proszę. Nie jestem pewien, czy w dziedzinie prawa, ale tu idzie. Mój syn ma tylko dostał X Box żywych bezprzewodowego łącza internetowego i nie może pracować, jak z niego korzystać. Mam komputer z bezprzewodowym internetem modemu, ale mam ją podłączyć przez kabel, ponieważ zbliża się do linii telefonicznej. Czy ktoś może mi powiedzieć, co muszę zrobić, aby otrzymać sygnał od jednego do drugiego i mam umieścić kod albo coś. Dzięki. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jaki modem / router masz, marka i model.
| |||
| |||
| Hi, it's a router Netgear DG834GSP. |
|
| |||
| |||
| 1. Odpowiednie bezprzewodowej karty sieciowej musi być podłączony do konsoli. W przypadku konsoli Xbox 360 z konfiguracją sieci bezprzewodowej, Wi-Fi, która łączy adapter do portu USB jest często używany. Dla XBox, użyj bezprzewodowy adapter, który łączy się z portem Ethernet. (Jest to nazywane także sieć mostu) 2. W Xbox360 (lub Xbox) konsola powinna być już włączona i ustawień sieci bezprzewodowej należy do navigated. W przypadku konsoli Xbox 360, menu ścieżka "System -> Network Settings -> Edytuj ustawienia". ma być stosowana. W przypadku konsoli Xbox, jednak menu ścieżki, które mają być stosowane jest "Ustawienia -> Network Settings -> Advanced -> Wireless -> Ustawienia" 3. Teraz, SSID (Service Set Identifier) na konsoli powinny być ustawione na mecz identyfikator SSID sieci routera. Jeżeli bezprzewodowy router do wykorzystania jest ustawiony na nadawanie jej SSID, a następnie wyświetlanie obrazu z konsoli Xbox 360 (lub Xbox) konsola powinna mieć SSID i należy wstępnie wybrany. Jeśli SSID nie jest wybrany, a następnie "Podaj Unlisted sieci" opcja zostanie wybrana, a identyfikator SSID jest tam wpisany. Ten krok ma zasadnicze znaczenie przy tworzeniu konsoli Xbox 360 z konfiguracją sieci bezprzewodowej. 4. Bezprzewodowe routery wykorzystania sieci tryb zwany "Infrastruktura". W związku z tym, Tryb sieci powinien być ustawiony na "Infrastruktura". 5. Zabezpieczenia Rodzaj konsoli Xbox 360 lub konsoli Xbox powinno być ustawione na mecz z bezprzewodowego routera. Bezprzewodowy router może używać szyfrowania WEP, w którym to przypadku tego ustawienia należy zastosować do Xbox 360 (lub Xbox) konsoli. Bezprzewodowy router może używać szyfrowania WPA, w którym to przypadku, ta opcja powinna być aktywna na konsoli Xbox 360, przy użyciu tego samego klucza szyfrującego w sprawie router.However, Xbox nie obsługuje szyfrowania WPA, i dlatego nie może połączyć się z bezprzewodowy router z WPA aktywne. 6. Ustawienia powinny być zapisywane i funkcjonalność sieci ma być zweryfikowane. Na konsoli Xbox 360, "Test połączenia z usługą Xbox Live" opcji ma być użyty, aby sprawdzić, czy Xbox 360 z konfiguracją sieci bezprzewodowej jest udane. Na Xbox jednak Wireless Status ekranie wyświetla status połączenia z bezprzewodowym routerem. Połącz na ekranie Stan Xbox wyświetla status połączenia z usługą Xbox Live! za pośrednictwem Internetu. Znaleziono tego przewodnika. Daj nam znać, jeśli masz problem. |
|
| |||
| |||
| Hi Dave, dzięki za szybkie odpowiedzi i informacje. Kiedy mogę dostać go X-Box będę go wypróbować Uważam, że powinno działać Mam znaleźć niektóre z rzeczy, o których mowa w router tak będzie próbował je później lub jutro. On jest jej używania przez długi kabel biegnący od jego sypialni w dół schodów i do routera w momencie lol. Jeszcze raz dziękujemy. |
|
| |||
| |||
| Router stawia obecnie sygnał domyślnie tak prawdopodobnie nie będzie potrzeby zmiany. Xbox musi być skonfigurowany do odbioru sygnału. Jeśli moc na xbox bez płyty w nim należy uruchomić to wybudowany w system operacyjny i ustawienia zostaną tam. |
|
| |||
| |||
| Hi Dave, po Twojej rady i teraz działa. Brała większość dnia, aby go wypróbować, ale to po kilku minutach oddania w kody z routera to działało dobrze. Dziękujemy za wszelką pomoc. |
|
| |||
| |||
| Great stuff, glad I could help. |
|
| |||
| |||
| Cześć Dave Podobnie było czytanie tego wątku i podobnej sytuacji, gdzie muszę szlak kabla z łącznikami RJ45 z mojego bezprzewodowego routera do moich synów Xbox 360. Ma Xbox Live ustawić się teraz i jej wszystkie grzywny. Teraz zamiast kupować zalecane bezprzewodowy adapter (około £ 60) Miałem nadzieję spróbować i zaoszczędzić trochę pieniędzy poprzez zakup podstawowego bezprzewodowe USB. Mam gdzieś przeczytać, że można uciec z wykorzystaniem alternatywnych tańsze, ale chciał sprawdzić pierwszy - prawdopodobnie Microsoft prawdopodobnie tylko pozwalają na korzystanie z własnych sterowników do karty? (afterall, chcą ci kupić własne sprzętu i wybulić dodatkowe! ) |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Większość z nich nie działa ... i są w pobliżu, gdzie nie tak dobre jak 360s.
|
| Zakładki |