по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Случаи & Power Доставки

Register

Съвети, необходими за някои случай феновете си купих

Reply

Нишка Инструменти
Old 9 юни 2009 г., 18:52
Новите държави Група

Default Съвети, необходими за някои случай феновете си купих

Купих ТОЗИ ФЕНЕдин 80 мм вентилатор, което се движи като 80 cfm или нещо такова. Ами моето PC е доста готин, но изцяло твърде силен. Бях в състояние да регулирате скоростта, в BIOS, прозорци, или всеки друг софтуер на базата soultion.

Той идва с 4 пинов MOLEX, и 3 пинов конектор само с един кабел. Когато 3 ПИН се използва тя ще докладва rpms. Така че реших да погледна в вентилатора ускори нещата в хардуера форма. За съжаление, всички те като че ли изисква 3 пинов конектор, както и моите 3 пинов конектор, само трябва една жица.

Това ме доведе до този продукт, Това тук жица, Който прилича на него може да го свърши. Но аз забележка 2 жици са изчезнали от 4-пинов края, а аз DONT знам дали това ще се забъркваш с вентилатор, защото му MOLEX има 4 пина с 4 жици. Аз също да забележите, че е фен само 2 жици отиваш в нея от MOLEX конектор, в червено и черно, които са и само 2 на адаптера намерих.

В допълнение, бих искал това да кука вентилатора да един от тези което предполага, горните адаптер прави тези неща съвместими.
Бих искал да поръчам частите най-скоро и аз искам да се чуе от повече хора knowledgable преди да поръчам нещо, което ще отнеме няколко дни, за да идват само за да го намерите doesn't работа. Моля, помогнете аз съм доста объркана.

Благодаря предварително.
Old 10 юни 2009 г., 06:29
Член Група

Имах същия проблем с моя компютър, очакваме с 4 феновете, объркани окабеляване тук идваме! Както и да е

Право на вентилатора, които сте купили писти над 5000 об. / мин, като е лудост бързо, което прави много силен, но много ефективна! Вентилатора контролер сте свързани с е перфектно да реши това. Въпреки това, тъй като вие сте изтъкна, администраторът работи само за 3pin фен съединители, които ви фен не са (добре, все пак, но не и че можете да използвате, за да го мощност).

Така че, трябва да се сдобиете с адаптер от MOLEX да 3pin. За съжаление аз арго изглежда да се намери един на newegg, адаптерът сте свързани към няма да работи в този случай. Тя може да бъде rewired за костюм обаче, ще ви се радваме да го направите? му няма да бъде сложен. Ако си ти, лошо ти покажа как.

И за да отговори на вашите въпроси. то има само 2 на кабелите, тъй като феновете се движат по 12V, MOLEX е 5V и 12V, така че той се нуждае само от 12V.
Old 10 юни 2009 г., 08:41
Номер на групата

Не 3 пина специално за промяна на скоростта? IE. имате нужда от съвместими фен, ти конвертирате друг начин кръгли, но не и начина, по който се опитвате Опасявам се.

Можете да получите Фен Контролери за MOLEX, те просто регулиране на напрежението от приноса MOLEX, outputting един намали напрежението върху изхода, в зависимост как сте го коригира.

Probabl най-простото нещо, което може да направите, е шими на жици над относно фен на MOLEX, така че това е, че отделихте 5V сок от PSU, а не 12V.

Тя ще се пуска по около половината скорост, както и да бъде много тих.
Old 10 юни 2009 г., 10:10
Член Група

3 пинов просто доклади обратно вентилатора RPM, това зависи дали съвет подкрепя фен скорост контрол.

Fordy; можете да получите адаптери, че обратното, те често имат DONT RPM мнение все пак, но достатъчно, за да му прости жица той инча Имам 12V MOLEX феновете на моя компютър, те се свързват с мъжки MOLEX за жени 3pin адаптери, което включете директно в вентилатора контролер. Контролерът (както ти каза) просто настройва напрежение.
Също така, можете да стартирате фен на 7v просто използвайки MOLEX, но вашето PSU трябва да бъде сравнително добре за това.
Old 10 юни 2009 г., 10:13
Номер на групата

О ОК съжалявам, аз мисля, че си мислех за нещо друго може би ..

Цитат:
Първоначално Публикувано от mctw View Post
Също така, можете да стартирате фен на 7v просто използвайки MOLEX, но вашето PSU трябва да бъде сравнително добре за това.
Да, аз просто мислех, че извършването 5V тя беше толкова лесно да се обясни и на ОП да правя

Тя изисква само движат двете жици в двете свободни дупки.
Old 10 юни 2009 г., 10:16
Член Група

7v е много лесно въпреки че не е тя. Тя е по-лесно, но то doesn't помогне с фен контролер, като това е 3pin само :-( досаден.

Въпреки това, окабеляване не е всичко, което твърди, и това прави живота много по-лесно! Взех адаптери споменах от Ebay, но аз арго изглежда да ги видим сега ...
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Дело феновете - Кой трябва да бъде изпускателна система, която трябва да се приема? phonealone Случаи & Power Доставки 1 20 Юни, 2009 04:19
Cooler Master Elite 335 ATX - Case Fans Ozzie82 Случаи & Power Доставки 6 28 Feb 2009 15:43
Имате нужда от съвети за случая фенове ilop12 Общи Хардуер Чат 2 9 януари 2009 20:27
Купи нови случая robina80 Случаи & Power Доставки 12 7 Декември 2008 12:53
Може ли да се свържете случай феновете паралелно? cammochris Случаи & Power Доставки 3 20 Август, 2008 14:46
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc