![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Kupiłem NINIEJSZE FAN, Jeden 80mm wentylator, że porusza się jak 80 cfm czy coś. Cóż moim komputerze jest dość chłodne, ale całości zbyt głośne. I nie był w stanie dostosować prędkość w BIOS, Windows, lub jakiekolwiek inne oprogramowanie oparte soultion. Pochodzi z 4 pin MOLEX, a 3 pin złącze tylko jeden z drutu. Gdy 3 pin jest używany będzie raport RPM. Dlatego postanowiłem patrzeć na prędkość wentylatora rzeczy w postaci sprzętu. Niestety, wszystkie one wydają się wymagać 3 pinowe złącza i moja 3 pinowe złącze tylko jednej drutu. Skłoniło to mnie do tego produktu, To tutaj drutu, Która wygląda jak może zrobić to trick. Ale ogłoszenie 2 drutów brakuje z 4 pin końca, i ja dont znać jeśli to będzie bałagan z wentylatorem, przyczyną jego MOLEX ma 4 kołki z 4 przewody. Ja również zauważyć, że wentylator ma tylko 2 przewody wdawania się ją z gniazda MOLEX, czerwone i czarne, które są również tylko 2 na karcie znalazłem. Ponadto, I'd like to do haka w wentylator jeden z tych sugerując, że powyższe karty sprawia, że te elementy kompatybilne. Chciałbym zamówić części ASAP i chcę usłyszeć od knowledgable więcej osób przed i porządku rzeczy, że zajmie kilka dni, aby tylko znaleźć doesnt work. Proszę pomóc I'm pretty mylić. Thanks in advance. |
|
| |||
| |||
| Miałam ten sam problem z moim komputerem, oczekują z 4 wentylatorów, mylić okablowania tu przyjść! I tak Prawo, wentylator Ciebie kupiony działa na ponad 5000 obr / min, ze jest szalona szybko, stając się bardzo głośno, ale bardzo skuteczny! Fan kontrolera you've związane jest idealny do tego, aby rozwiązać. Jednakże, jak już wskazano, kontroler działa tylko dla 3pin złącza wentylatora, który nie ma wentylatora (dobrze, to nie, ale że nie można użyć go do władzy). Więc, musisz uzyskać kartę z MOLEX do 3pin. Niestety i cant wydają się znaleźć jeden newegg, adapter jest związane z nie będzie działać w tym przypadku. Można rewired aby odpowiadał jednak, czy być szczęśliwym to zrobić? jej nie będzie skomplikowane. Jeśli jesteś chory pokazać, jak to zrobić. I udzielić odpowiedzi na inne pytanie. ma tylko 2 kable, ponieważ miłośnicy uruchomić na 12V, MOLEX ma 12V i 5V, a więc tylko potrzebuje 12V. |
|
| |||
| |||
| Czy nie 3 pins specjalnie dla dostosowania prędkości? ie. musisz kompatybilnego wentylatora można przekonwertować odwrotnie, ale nie sposób na to, że próbujesz I'm afraid. Możesz uzyskać Fan Sterowniki dla Molex, oni po prostu z regulacji napięcia wejściowego MOLEX, jeden skrypt złagodzić napięcie na wyjście, w zależności od tego, jak już to skorygowane. Probabl najprostsze co można zrobić, to koszulka z drutów przejęcia wentylatora's MOLEX, tak, że podjęcie 5V sok z PSU, nie 12V. It'll uruchomić na około pół prędkość i być o wiele ciszej. |
|
| |||
| |||
| 3. pin tylko sprawozdania wentylatora RPM, to zależy od tego, czy zarząd obsługuje prędkości obrotowej wentylatora. Fordy; możesz otrzymać karty odwrotnie, często dont mieć RPM choć opinie, ale wystarczy prosty drut to cala Mam 12v MOLEX fanów na moim komputerze, połączyć się z tych mężczyzn do kobiet MOLEX 3pin adaptery, które podłączyć bezpośrednio do wentylator kontrolera. Kontroler (jak powiedział) po prostu dostosowuje napięcie. Można też uruchamiać wentylator na 7v tylko przy użyciu MOLEX, ale PSU powinien być stosunkowo dobry w tym. |
|
| |||
| |||
| Oh ok przepraszam, myślę, że byłem na myśli coś innego może .. Cytat:
![]() To tylko wymaga się dwa kable do dwóch wolnych otworów. |
|
| |||
| |||
| 7v jest dość prosta choć nie jest to. Jest to łatwiejsze, ale doesnt pomoc z wentylatorem kontrolera, jak to tylko 3pin :-( annoying. Mimo to, instalacji elektrycznej nie jest wszystko, co trudne, a to sprawia, że życie wiele łatwiej! Mam kart i wymienione z Ebay, ale i cant wydają je teraz ... |