rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Cases & Power Supplies

Register

AMD Water Cooling konieczne?

Reply

Narzędzia wątku
Old 15 czerwiec 2009, 19:52
Nowe państwa grupy

Default AMD Water Cooling konieczne?

Hello everyone. I są już patrząc przez inne wątki dotyczące chłodzenia wodą, ale nie są tak naprawdę bezpośrednich tot on Mam pytanie.

Po pierwsze, jestem prowadzeniu 3.2ghz AMD Phenom II X4, 700w PSU OCZ GameXStream, Asus M4A79T Deluxe Motherboard, ATI Radeon 4870 Karta graficzna, 4 GB Ram 1600 DDR3.

Teraz .. I'm looking do overclockingu niektóre moje rzeczy, najważniejsze procesora do 3,9 GHz.

Słyszałem to można uruchomić na powietrzu na 3.9, ale tak naprawdę wszystko jest dobrze, że aby uruchomić go na 3,9 w powietrzu? Czy mój system zostanie uruchomiony na gorąco? I'm pretty pewno będzie ona uruchomiona ciepłe co najmniej. I obecnie 2 120 kibiców w przypadku, plus mniejsze 80mm wentylator z przodu i wentylator PSU w górę o wtórnym procesora chłodnicy. Nie wiem, czy to wystarczy, aby przejście z 3,2 GHz do 3,9.

Czy faceci Watercooling wskazują na to? Jeśli tak I'd probably overclockingu on wyższy niż 3,9.

Watercooling Jeśli jest to konieczne, co proponujesz dla mojego systemu? Chciałabym utrzymać ceny dość niskie, jeśli to możliwe. Jestem również ... nie największy w montażu. Jak twarde / łatwo jest założyć Watercooling przez siebie? Sugestie zawodowej zrobić?

Thanks in advance.
Old 16 czerwca 2009, 08:52
Członek grupy

A godnej chłodnica powietrza jest w porządku. Jakie temperatury jesteś aktualnie uruchomione?
Old 16 czerwca 2009, 19:12
Grupa dawcy

Wody chłodzącej nie jest konieczne.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.