![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam Antec 1200 przypadku i zastanawiałem się, jak będę się o podłączenie podwozia fanów do płyty głównej za pomocą oprogramowania do kontroli. Myślę, że będę potrzebny jest adapter, ponieważ są one tylko MOLEX kable zasilania. Jeżeli to prawda, istnieje taka karta? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie jestem nawet pewna, czy istnieje oprogramowanie do tego, co chcesz!
| |||
| |||
| Może misunderstood mój post. Ja tylko próbuje dowiedzieć się, jak połączyć podwozia fanów do mojej płyty głównej, aby można było korzystać z oprogramowania dostarczonego wraz z moją płytą, lub innych, które pozwala na monitorowanie i kontrola podwozia fanów. |
|
| |||
| |||
| Molex jest dla elektrowni ostatnich Pamiętam, Nie masz mało nubs na przedniej należy skręcić, aby zwiększyć lub zmniejszyć prędkość wentylatora? Myślę, że tylko wentylator związane z płytą główną jest wentylator procesora więc może spin szybciej gdy procesor dostaje gorące. |
|
| |||
| |||
| Myślę, że znalazłem to, co trzeba, ale nie jestem pewien tego napięcia dla każdego wentylatora. 8 dolców dla każdego 4 pin MOLEX do 3 pin adapter (zmieści się na Mobo) nie wydaje się być warta do mnie teraz, że należy na niego patrzeć. |
|
| |||
| |||
| 6 dostał jej fani, 7, jeśli dodać własną. Thats co najmniej 48 dolców, prawdopodobnie koszt nie trzeba, zwłaszcza, że w przypadku brzmi jak huragan jeśli je wszystkie w górę = P |
|
| |||
| |||
| Wszelkie oprogramowanie dla Mobo (motheboard) tylko pozwalają zobaczyć prędkości wentylatora, a nie ustawianie ich. |
|
| |||
| |||
| Moja płyta główna (Asus P5Q Deluxe) pokazuje, że mogę zmienić prędkość wentylatora podwozia poprzez oprogramowania wraz z. Może ona zablokować opcję po wentylatory podłączone czy coś, nie wiem na pewno. |
|
| |||
| |||
| I mają również Mobo ASUS. Chociaż wraz z oprogramowaniem, które wygląda na to, że może on kontrolować prędkości wentylatora, może nie. |
![]() |
|
| Zakładki |