rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Cases & Power Supplies

Register

Najlepsze sprawa?

Reply

Narzędzia wątku
Old 7-sze Wrz 2007, 11:42
Członek grupy

Default Najlepsze sprawa?

Jeśli ktoś byłby tak się następujące rodzaju systemu, które będą wyświetlane na moim systemie. Ja go sam budynek i będzie używane do edycji wideo oraz lekkich obrotu produkcji. Przede wszystkim trzeba wiedzieć, co jest dobrym przypadku tej jednostki, a także mój zasilacz wystarczy. Dziękuję.

Wentylator procesora:
Arctic Cooling Freezer 7 Pro (775)

Zasilanie:
Cooler Master Real Power Pro RS850EMBA 850W

Karta wideo:
NVIDIA Quadro FX 3400, FX3400 PCI-Express, 256MB, Dual DVI, CAD, DCC

Karta dźwiękowa
Sound Blaster X-Fi Audio Card XtermeMusic

Procesor.
Intel Core 2 Duo E6850 Conroe 3.0GHz 4M wspólne L2 Cache LGA 775

Pamięć
Corsair 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400)
(qty 2)

- Motherboard
ASUS P5K WS LGA 775 Intel P35 ATX Intel
Old 7-sze Wrz 2007, 16:21
Grupa dawcy

Nie jestem zaznajomiony z karty graficznej, ale na pewno Im swój PSU jest do pracy.
Wybór przypadku chodzi raczej o osobiste preferencje niż cokolwiek innego (należy ATX i oczywiście dostatecznie szeroka, aby pomieścić CPU Cooler).
Co pan skłonny wydać i co chcesz go wyglądać? An czerwony cudzoziemców głowę migające światła lol lub dyskretny funkcjonalne przypadku mieszanek również z innych rzeczy (TV / DVD itp.)?

My System: Krlll

Procesor (y):
Intel Q9550@4.33Ghz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Karta graficzna (y):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 pań)
Karta dźwiękowa:
Onboard HDA
Hard Drive (s):
Kilka lol 1650GB oddanych
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Chłodzenie:
Tuniq Tower 120
Sieć / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (y):
Acer 22 "widescreen
Operating System (-y):
Vista x64 Ultimate
Old 7-sze Wrz 2007, 23:04
Grupa dawcy

Dobra wiadomość Kryl .

Hi again Clinton, jak Kryl stanowi it's all about osobistych preferencji. Niektórzy ludzie jak "Bling" czynnikiem niektórych, podobnie jak ja, jak i subtelne zaniżone.

Co do budżetu na sprawy?
Które z wyżej obozach należą do Pani?
Na biurku lub na podłodze?

Daj nam odpowiedzi na te pytania i będzie pomoc daje kilka przykładów.

Jeśli chodzi o PSU. 850W jest ogromny Overkill i Coolermaster PSU's (nie tworzyć własne) zwykle uruchamiane gorąca. I've powiedział po kilka nowych wątków, ale w przypadku PSU Ciebie cytowany jest standardowym rozmiarze ATX sprawy, która ma do czynienia z wieloma Heatsinks (bardziej mocy bardziej Heatsinks) co oznacza, że jesteś wszystkie zgnieciony w przypadku, zmniejszenie przepływu powietrza i zwiększenia temperatury otoczenia.

Gorąco polecam, jeśli chcesz przejść wysokiej mocy, kompromis (w mocy i tak, a nie w jakości) w Enermax Infiniti 720w. Jednym z najlepszych PSU's na rynku.

Biorąc pod uwagę resztę swojego budowania ma sens, aby uzyskać bardzo dobrej jakości PSU.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 8-sza Wrz 2007, 04:23
Grupa dawcy

Mam Antec P150 i Myślę, że to naprawdę miłe sprawy. Jego dobry rozmiar średni wieża, bardzo zaniżone i dobry wybór, jeśli szukasz czegoś cichy (na przykład to, które kawałki montażu dysku twardego hałasu praktycznie do zera, tłumienie dźwięku panele, itp). Moje przyszedł z PSU, ale nie jest to wersja bez zasilacza o nazwie Antec Solo. Niestety jego przypadku nie najtańsze na rynku, ale być może warto sprawdzić. Jeśli potrzebujesz coś większego, to Antec p180 serii są bardzo uważać, z dołu montażu PSU punkt, ale znów nie tanie. Nie może być typu rzeczy, które szukają, ale myślałem wspomnieć tylko w wypadku.

My System: The Elephant

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad Q6600
Płyta główna:
Asus P5K-E/Wi-fi
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS
Karta graficzna (y):
Asus EN8600GT Silent
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Samsung HD501
Optical Drive (s):
Asus DRW-1814BLT
Case / PSU:
Antec P180/Corsair HX620
Chłodzenie:
Thermalright Ultra-120 ekstremalne
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Dell 2005FPW 20 cali
Operating System (-y):
Windows Vista Home Premium
Old 8-sza Wrz 2007, 10:31
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by alex View Post

Co do budżetu na sprawy?
Które z wyżej obozach należą do Pani?
Na biurku lub na podłodze?

Chciałbym przypadku podstawie sto dolarów (Ja w sprawie budżetu i ten komputer do tej pory mnie kosztuje ponad 2300 dolarów - z nami).

Chciałbym powiedzieć, że należy do ostatniego z tych dwóch wymienionych. . . Po tym wszystkim myślę księżyc lądowania była fake tak cudzoziemców nie są moje rzeczy hahahahahaha. Naprawdę jednak, że chcę coś wygląda zawodowych, ponieważ to będzie wykorzystywane do mojej firmy.

To ma być uruchomiony z podłogi.

Jeśli chodzi o moc problem, I suppose I just don't understand the concept. Ja po prostu nie chcesz być łowione w deszczu bez parasola. Does that make sense? Chciałem użyć cute little metaforą że przyniosłoby uśmiech, jednak nie chcę być osobą, na rzecz "Otwórz moje usta i usunąć wszystkie wątpliwości". haha
Old 8-sza Wrz 2007, 10:52
Grupa dawcy

Lol,

That'd być Antec 900 następnie. Ale tak, na P150 to świetny przypadku, bardzo stylowy i tylko nieznacznie droższy niż 900 obecnie.

Każda będzie dobra Dodatkowo do budowania.

Zajrzyj na strony i sprawdzić, czy można dostać zarówno na (lub) budżetu, jeśli nie możesz Zajrzyj do Jeantech Phong (wymawiane "Fong" zanim ktokolwiek czyni wszelkie fart jokes) NIE w Phong 2 jako jego nie jako good value for money.

W Phong jest wspaniały budżetu sprawy.

-Kanoakavirus
Old 8-sza Wrz 2007, 23:15
Członek grupy

Awesome dziękuję. Znalazłem 900 około 100 dolarów i obejrzeli recenzję i wygląda świetnie.

Teraz jak o PSU proszę wyjaśnić tę koncepcję do mnie. Powodem jestem lękliwy jest, bo nie jeden z tych online obliczenia mocy, potrzebne i equaled niemal 850W. Teraz, gdy jest to poprawne I tylko nie rozumiem, jak coś, co jest mniej niż zamierza uruchomić komputer bez powodowania błędów. I załóżmy, że nie wszystkie nadające watach będzie odsączeniu na raz, ale nawet na tym to ma być nie mniejsza niż 700 euro. Jak stwierdzono, zanim nie posiada dobrą znajomość tego. Jeśli można proszę wyjaśnić mi jak to działa. Thank you so much.
Old 16-ty Wrz 2007, 06:31
Członek grupy

Antec 900 ftw mam pracy wielkiego rzuty, ale ... ja dont znać dużo około PSU, ale chciałbym powiedzieć, najlepiej się z bardzo dobrym, jak nie chcesz to się nie powiedzie i boom elity swój komputer jest smażone. Musisz również pod uwagę, że jesteś najbardziej prawidłowo gonna aktualizacji i nie chcą mieć kupić cały nowy PSU tylko spowodować nowe elementy nie działają na tym najlepiej ... Oh tak i nie ma potrzeby nowego wentylatora procesora Intel wentylatora powodują Antec 900 i będzie na bieżąco na temat naszego procesora 20c / 40c przy pełnym obciążeniu, chyba że twój overcloacking ... Mam tego samego procesora ...
Reply

Register

Zakładki