rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Cases & Power Supplies

Register

Jak dodać wentylator tutaj? (zdjęcia w zestawie)

Reply

Narzędzia wątku
Old 29 maj 2009, 16:24
Nowe państwa grupy

Default Jak dodać wentylator tutaj? (zdjęcia w zestawie)

Czasami (około raz w miesiącu) uzyskać wyskakujących wiadomości, że moje karty graficznej zegar prędkość została automatycznie obniżona, ponieważ jest zbyt gorąca. Jeśli otworzyć mój komputer i sprawdź, to jest rzeczywiście bardzo ciepły.

http://www.imgur.com/034hO

Możesz zobaczyć, że to chrobot nad karta graficzna, i chciałbym się zamontować wentylator tutaj, aby pomóc jej cool. Jeśli chodzi mogę powiedzieć, nie istniejące ramy lub śruby otworów lub coś do dodania wentylatora. Czy że jest problem?

http://www.imgur.com/ioMIp

To jest tylko wolne złącze że mogę znaleźć pochodzących z mojego zasilacza. Czy będę mógł dodać wentylatora bez uzyskania nowego zasilacza? Jeśli nie, że nie zajmują ogromny, bo potrzebne nowe PSU anyway ale wolisz otrzymać karty chłodzone jak najszybciej.
Old 29 maj 2009, 17:47
Grupa dawcy

Nie widzę niczego, ale karta w karty, który nie jest dokładnie jakichkolwiek użytecznych zamontować. Jeśli oznacza chrobot prostopadła do niej, że tylko sprawy materialne, to nie oznacza, że wentylator nie jest montaż. Jedynym sposobem, you're going to make a fan pracy istnieje Dremeling kilka otworów na śrubę.

Niemniej jednak lepszym rozwiązaniem jest Accelero pasywnego chłodzenia, oraz ewentualnie dumpingu, co wygląda jak płyta główna z chipsetem nVidia The Flaming Northbridge posiedzenia prawo na nowe karty. Nie mogę zobaczyć, jaki rodzaj płyty głównej lub karty though.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 29 maj 2009, 18:29
Grupa dawcy

zgadza się z Carbon
Jeśli jeszcze jej nie chciał, aby przejść do expence na wtórnym Radiator. może dać wentylator na kartę graficzną dobrą czyste. także lepszego przepływu powietrza wokół karty z wyłączenia z boku panelu przypadku i zainstalować wentylator 120mm do paszy, że wszystkie ważne świeże cool więc wentylator karty graficznej można użyć

jeśli to do mnie Chciałbym dodać więcej kibiców do spożycia nasion więcej powietrza w przypadku, a także uzyskać wtórnym cooler dla kart

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.3GhZ AMD
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1 gig ddr
Karta graficzna (y):
256 G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
diy Watercooling
Sieć / Internet:
dziewicy 50MB
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Vista Ultimate
Old 30 maja 2009, 01:19
Grupa dawcy

I rzeczywiście można liczyć dość easiy zamontować wentylator tam, zrobiłem coś podobnego do znajomego chwilę wstecz.

Jeśli po prostu odpocząć wentylatora na karcie, że niewiele, a następnie za pomocą wiertła, że strony postępowania i trzymać kilka śrub, lub jeśli nie chcesz tego użyć dobrego kleju, Gorilla Glue jak coś działa dobrze dla tworzyw sztucznych na metalu.

Jednak kiedy to robiłem, nie było już film chłodnicy i było więcej tylko ogólnym przypadku wentylatora. Tak naprawdę jestem mówiąc to można zrobić, I'm just not sure to pomóc chłodzenia GPU drastycznie jednak, ponieważ tylko powietrza to zmiana, która będzie co wentylatora na karcie już exausted.

Więc ostatecznie uzyskać ater chłodnicy rynku węgla i Pete wspomniano, czy zarówno jeśli masz ochotę błahy z naszym przypadku trochę - Pete można powiedzieć, że jest jak zabawa
Old 30 maja 2009, 03:28
Członek grupy

Just wondering, ale jestem i tylko zauważyli, że jego karta jest do góry nogami? A że płyta jest na niewłaściwym boku przypadku ..... Jego DELL (widać symbol w górnym lewym rogu), który prawdopodobnie oznacza cant zastąpić radę!

Jeśli nie uda się zainstalować wentylator za pomocą dowolnych środków (id być pokusa posłużenia się kleju metody, ale thats just me!), No, you cant używać tego adaptera z PSU, ale większość fanów pochodzą z uruchomić poprzez adapter dla Molex, więc będziesz mógł to zrobić w ten sposób zamiast.
Old 30 maja 2009, 04:09
Grupa dawcy

Tak, Dells jest trochę dziwne

Register

Zakładki