rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Cases & Power Supplies

Register

Idealny i PSU przypadku wyboru

Reply

Narzędzia wątku
Old 30. sierpnia 2008, 09:41
Członek grupy

Default Idealny i PSU przypadku wyboru

Hey guys, I'm on my way kupić nowe części i zmienić mój stary komputer. Będę zakupu Intel E8400 3.0Ghz core2duo procesora, pamięci RAM Corsair 2GB 1033Mhz,Asus P5KC płyta główna, Hitachi 320GB SATA-ll twardy, pionier 20x DVD-pisarz, kreatywnych xtreme muzyki karty dźwiękowej i nvidia 9800GTX 512MB karta.

Co muszę teraz jest odpowiedni wieży i PSU. Can you help me please? (jeśli to pomoże mojej wieży zostanie położony pod moim biurku i nie mam klimatyzację). Dzięki
Old 30. sierpnia 2008, 10:10
Grupa dawcy

ok te specyfikacje dobrze możesz wybrać honeslty każdym razie na pewno chcesz tak długo, jak to ATX Antec p182 lub Antec 900 przypadkach są ładne Lian li są również bardzo ładne, jak dla zasilania http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817139006 thats a good one doskonałą cenę za to

My System: ubr gier komputerowych

Procesor (y):
q6600 G0 @ stanie schłodzić AC zamrażalni
Płyta główna:
gigabajt ep45 ds3r
Pamięć RAM:
2GB DDR2 800
Karta graficzna (y):
4870 1gb
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
160GB 7200rpm ide
Optical Drive (s):
DVD-ROM combo DVD + /-RW
Case / PSU:
modded + malowane przypadku w / 1kw Antec
Chłodzenie:
2 120mm wentylatory 4 wentylatorów 80mm i hdd
Sieć / Internet:
podwójnego gigabajt Lan
Monitor (y):
24 "Acer
Operating System (-y):
Windows XP
Old 30. sierpnia 2008, 14:27
Grupa dawcy

Tak, PSU związane jest dobry. Wszystko od Corsair będzie dobrze działać, nawet 450W model, to zależy od Ciebie ile chcesz headroom za dodatkową moc i jeśli chcesz, modularność, czy nie.

Nie wiem, o cenach, w którym mieszkasz, ale może być lepiej dostosowana do 8800GTS 512 (niemal identyczna do 9800GTX) lub 4850 (o wiele wyższa wydajność). Hitachi ma wiele niepowodzeń i WD 640GB jest bardzo szybki i ma bardzo niskie stawki awarii. Reszta wygląda dobrze.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 1-cia Wrz 2008, 05:24
Członek grupy

Widzę masz Antec 900 jako przypadek. I've przeczytać kilka opinii na jej temat. Czy poleciłbyś to?
Old 1-cia Wrz 2008, 11:33
Grupa dawcy

Mam jednego i to bardzo polecam go. I love my antec900. I'm uruchomiony NVIDIA 790I Ultra, chipsetu q9450 i dwie 9800gx2 i wszystko działa dość chłodne z 4 fabryki zainstalowano wentylatory 900 pochodzi z. Istnieje również szczeliny, aby dodać kolejne dwa wentylatory, które kupił za 6,00 dolarów ea ale nie masz zainstalowanego jeszcze lol. Istnieje mnóstwo miejsca na kabel i takich jak również fabrycznie zainstalowanymi tiedowns dla kabli. Niebieskie podświetlenie i jasne sidecase zostawiaj mnie niewzruszony, ale jeśli takie rzeczy jak wygląda neat as well.

Znalazłem boczne panele łatwe do podejmowania i wyłączanie i łatwo wszystkich zainstalowanych komponentów. Choć jestem pewien, istnieją inne przypadki, które są równie dobre jak antec900, mam ich nie używa więc nie mogę mówić za nich. Gdybym zbudować inny komputer jutro Chciałbym kupić innego Antec 900 dla niego.
Old 1-cia Wrz 2008, 12:21
Nowe państwa grupy

Hi guyz
Czy ktoś może mnie oświecić w jaki sposób partycji laptopa, że pochodzi z Vista, Windows XP i ma w nim w tym samym czasie ... znam jego ewentualnego i just dont know kroki theres no i mam nadzieję, że efektem ubocznym tego działania.
Old 1-cia Wrz 2008, 16:29
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by dsaliba View Post
Widzę masz Antec 900 jako przypadek. I've przeczytać kilka opinii na jej temat. Czy poleciłbyś to?
Chciałbym, ale niepewnie. Brakuje mu wiele dobrych cech, takich jak płyty główne i zasobnika toolless HD instalacji, i myślę, że P180/P182 byłyby znacznie lepsze przypadkach dla mnie, gdybym był skup się. Wyglądają czyste i eleganckie i diody tylko rodzaj uzyskać starą po chwili na 900.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 3-cia Wrz 2008, 02:44
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by GodsSon View Post
Hi guyz
Czy ktoś może mnie oświecić w jaki sposób partycji laptopa, że pochodzi z Vista, Windows XP i ma w nim w tym samym czasie ... znam jego ewentualnego i just dont know kroki theres no i mam nadzieję, że efektem ubocznym tego działania.
Zacznij nowy wątek własnych m8y, w przeciwnym razie będzie to mylące.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):