menší majetkové -

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Případy & Napájecí zdroje

Register

PSU, GPU, CPU a kuchyňský dřez

Reply

Thread Nástroje
Old 9.března 2008, 05:58
Dárce Skupina

Default PSU, GPU, CPU a kuchyňský dřez

Napájecí zdroj Jednotka je často poslední, co lidé myslet při stavbě PC Je to proto, že je to jeden z méně sexy komponenty potřebné pro sestavení. Problém s tímto typem myšlení je to, že je napájení jednotky (PSU), je do značné míry jedním z nejdůležitějších součástí při budování, protože by se to nepodaří, může trvat celý zbytek svého stavět s ním.

A nekvalitní PSU (vložení: levný) může výrazně snížit životnost dobrý systém nebo způsobit nestabilitu. Kvalitní PSU tendenci porazit těchto negativů a také poskytovat pomoc při snižování tepla uvnitř případu, spolu s snižování hluku.

ATX-12V opatření. (Advanced Technology eXtendenci).

Protože technologie zraje a vyvíjí a veřejnost jako celek požaduje rychlejší a výkonnější komponenty, které vidíte složky dostat rychleji a rychleji.

Použití Intel jako příklad;

1993: Intel Pentium uvolní. Nejrychlejší verze uvolněna tento rok byl 66mhz s 16 KB cache. A je vyžadováno 5V pro napájení je to 3.1million tranzistory. Vyrobené s použitím 800nm procesu.

1995: Intel Pentium Pro uvolní. Nejrychlejší uvolněna v tomto roce byla 200MHz s 16kb Level2 cache * a požadovanou 3.3V až moc je to 5million tranzistory.

* Level2 cache je specializovanou bankovní paměti, že slouží jako dočasné místo pro pořádání pokyny odeslány do CPU. Funguje to mnohem rychlejší než pevný disk, a tím větší cache je více instrukcí lze činit.

1997: Intel Pentium 2 uvolní. Nejrychlejší uvolněna v tomto roce byla 233mhz s monstrózní () 32KB cache. Je vyžadováno 2.8V až moc je to 7.5million tranzistory.

1999: Intel Pentium 3 uvolní. Nejrychlejší uvolněna v tomto roce byla 450MHz, což vyžaduje 2.05V moci pro své 9million tranzistory.

2000: Intel Pentium 4 uvolní. Nejrychlejší uvolněna v tomto roce byla 1.3ghz (1300mhz), které vyžadují 1.7V až moc je to 42million tranzistory. Vyráběny na 180nm proces. Takže, jak vidíte, pomocí tohoto omezeného seznamu jako příklad, že jsme odešli z výrobního technika 800nm a 5V napájení 3.1million tranzistorů na 180nm na 1.7V a 42million tranzistorů. Vše v prostoru 7 let.

Tento seznam není používán ukázat zvýšení výkonu, protože syrové čísla nejsou vyprávět skutečný příběh o tom (v některých aplikacích se Pentium 3 by mohla překonání Pentium 4 prostě kvůli architektonické změny v novější jádro). Ne, tento seznam je prostě mají ukázat, jak se používá novější a lepší fab technik (800nm na 180nm) může snížit napětí požadované CPU přímo bez dopadu na výkon jen proto, že tranzistory, které jsou mnohem blíž a blíž jsou méně energie je zapotřebí pro ně přejít ze stavu 0 - 1.

A my si teď na 45nm Intel na současných porostů na CPU.

GPU, ale to je jiný příběh. Ano, k výrobě jsou tyto CPU to (90nm - 65nm - 55nm) Ale příkon nutné, prostě kvůli množství tranzistorů s bydlištěm v GPU je obecně na vzestupu.

A pak máte vzít v úvahu SLI a Crossfire desky, chipsety, které umožňují více grafických karet, které mají být připojeny.

Síly tohoto trendu jsou;

Monitory. Usnesení monitorů se stále vyšší a vyšší. Před několika lety se průměrný domácí uživatel PC měl monitor s rozlišením 1280x1024. Toto rovnítko na 1.310.720 pixelů, že všechny potřebné aktualizace. Nyní standardní rozlišení obrazovky ceny i nadále klesat, je 1680x1050 (1.764.000 pixelů) a je to rychle blíží 1920x1200 (2.304.000 pixelů). Částečně je to také z důvodu vysoké-Definition video stále více zohledňovat a video tohoto typu vyžaduje větší fyzické obrazovky linek, což znamená vyšší rozlišení. Jednoduše řečeno, čím více pixelů obrazovka má výkonnější GPU, které je potřebné k aktualizaci obrazovky, konkrétně v herní aplikace.

[
(19 "1280x1024 displej Side-by-boku s 24" obrazovkou 1920x1200).

Hry. Jak hra vývojářům vytvářet více působivé tituly s neustále více působivé grafické atributy (v reálném čase osvětlení, DX7-10 atd.), výkonnější grafické karty jsou potřebné pro výrobu těchto, na obrazovce se přehrát snímek sazeb.

Teď jsem dostal, že ze způsobu, jak to všechno mám dělat s ATX-12V?

Jednoduše řečeno, s kontinuální vývoj v CPU to, GPU a základní desky (AGP - PCI-E), požadavky na spotřebu energie se zvýšily nejméně pět krát (build závislé) v posledních několika letech. Pomáhat zajišťovat tuto pravomoc na ATX12V standard byl vytvořen. To znamená, že PSU to muset splňovat určité požadavky na stabilitu, zatížení a napětí za předpokladu, než mohou být použity pro napájení PC.

(The ATX standard sahá dále než v souvislosti s PSU, ale nebudu o tomto zde).

V ATX form factor má pět hlavních vzorů celé je to život:

1: ATX - 20-pin 12V napájecí konektor.
2: WTX - 24-pin 12V napájecí konektor.
3: AMD GES - 24-pin 12V napájecí konektor pro některé AMD Athlon to.
4: EPS 12V - 24-pin 12V napájecí konektor primární, 8-pin 12V konektor sekundární a 4-pin 12V konektor terciární.
5: ATX 12V - 24-pin 12V napájecí konektor primární, 4-pin 12V konektor středoškolské a 8-pin 12V konektor terciární.
ATX 12V v1.3 - Pokyny pro-5V krmiv odstraněny.
ATX 12V V2.0 - 24-pin 12V napájecí konektor a 4-pin 12V konektor sekundární.
ATX 12V V2.2 - Jeden 20/24-pin konektor, jeden ATX12V 4 pinový konektor. Mnoho výrobců napájení obsahuje 4 plus 4 pin nebo 8 až 4 pinový konektor místo sekundární, což může být také použit jako sekundární EPS12V konektor.

Aktuální revizi ATX 12V V2.2, je zpětně kompatibilní s předchozí verzí a ATX 12V V2.3 bude v brzké době.

Levné není veselá

Most napájení, které jsou cenově mezi £ 20 - £ 30 (generické ty) obecně nesplňují požadavky na spotřebu energie na nejnovější procesor to. Mají tendenci být velmi hlasité a spustit horké kvůli levnějších materiálů použitých k jejich výrobě (proč si myslíte, že jsou tak levné?).

Jsou také obvykle velmi nestabilní a ne velmi šetrné k životnímu prostředí, neboť i oni mají tendenci být velmi neefektivní. A s náklady na výrobu elektřiny a plynu nastaven na vzestupu, opět je to něco, co může chtít, aby vzaly na vědomí.

Když PSU výrobce odkazuje na 'účinnost' určitého PSU nebo rozsah PSU to jsou v podstatě znamená, jaké množství elektřiny odebrané z elektrické sítě, které je PSU promarněno, a to především jako odpady-tepla.

Dobrým PSU poběží na zhruba 80% účinnost. To znamená, že každé 100w energie čerpané z elektrické sítě 20waty se plýtvá

Typickým generických PSU běží na účinnost kolem 50 %...... a jak bylo uvedeno dříve v tomto promrhány příkon je především zbavit se dostali do tepla. Když se bere v úvahu chladiče, levných generických PSU to nejsou nejlepší kvality to bude více znepokojující, že problematické.

Jaký je Watt?
Příkon mužstva na dodávky elektrické energie může být zavádějící, neboť se jedná o celkový příkon všech napětí. S neustále rostoucí napětí požadavek komponent, celkové požadované výstupní zejména pro +12 V řádku (CPU, GPU, Mobo atd.) se stává stále více důležitější. Ideální zdroj napájení by měla mít alespoň 18A na +12 V řádku. Skutečná zátěž je potřeba se bude lišit v závislosti na vaší verzi.

Easy Listening nebo Thrash Metal
Napájecí zdroje generovat mnoho hluku z fanoušků používá k udržení jejich přehřátí. Pokud nechcete, aby se hodně hluku, existuje několik možností. Nejlepší volbou je jednotka, která používá buď větší fanoušků, které se více vzduchu přes jednotku na pomalejší rychlostí, nebo se jedna s teplotou ovládané větráky. Jinou možností je bez ventilátorů nebo tichého elektrického napájení, které nevytváří žádný hluk. Ačkoliv tyto obecně vytvářet více tepla stavět-nahoru.

MTBF: střední dobu mezi poruchami
MTBF je hodnocení poskytnutých výrobcem pro typické množství využití jednotka bude mít před možným selháním. Přibližně 50% jednotek nepodaří před tímto a 50% žije déle. Čím vyšší MTBF rating, tím lepší kvalitu napájení.

Peg náměstí na náměstí Hole
Existují různé napájecí konektory, které pocházejí z napájení. Některé jednotlivé konektory patří 20/24-pin výkon, 4-pin ATX12V, 4-pin Molex, disketa, 6-pin PCI-Express grafiku a 8-pin PCI-Express grafiku. Provést inventuru toho, co moc konektory PC komponenty vyžadují, aby zajistily, dostanete napájení s příslušnými konektory.

Špagety Junction
Podívejte se na PSU s modulární připojení.

To v podstatě znamená, že většina kabelů nejsou trvale připojeny k PSU, takže si můžete připojit jen na Vás požadovat výrobu kabelových správu vašeho počítače, které podstatně jednodušší a snadnější.

A tip. Je to dobré pravidlo-o-palec, že jedna těžší PSU je lepší to je. To vyplývá z PSU je vyroben z lepších materiálů vážit docela trochu více než generické PSU to.

Fakt, že si pro a pobyt od generických PSU to. Tato opatření rovněž ATX dát to je na hranici minimální výše napětí jeden PSU železniční může poskytnout, 5V, 12V atd. To je prostě udržet součásti, powered by se PSU, stabilní. Pokud se napětí pohybuje příliš mnoho na konkrétní složku by mohla způsobit pád systému, BSOD, nebo dokonce trvalé poškození, že složkou.

Také neexistuje žádný standard týkající se výkonu mužstva tak kupní generikem PSU že výkřiky z "600w za 20 liber" by mohla být v případě snížení, že neexistuje nic, co by se říct, že bude všude blízko této příkonem. Je to není neznámé pro generické PSU to vyrobit zhruba 30% nižší příkon než vrchol návěsku uvozovek.

Konečně, na PSU to uvidíte označené na železnici návěskou 'štít' a 'Max' příkonem.

Maximálně se vztahuje na maximální (kupodivu) trvalého příkon na PSU mohou poskytnout.

Špičkový odkazuje na absolutní limit příkonu na PSU může poskytnout, ale to může udělat pouze za velmi krátkou dobu-snímky a poškození může dojít, pokud příliš mnoho zatížení je kladen na PSU.

Jak jste si všimli jsem neuvedené ampéry kdekoliv. To je úmyslné a budou zahrnuty do další.

Doufám, že to pomůže někdo čtení.

Užiteèné zdrojů: PCPW, Intel archivům, AMD, Wiki, Enermax, Coolermaster.

-Kanoakavirus

Můj systém: Zoomy

Processor (s):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Základní deska:
Asus P5K Premium
Paměť RAM:
2GB vládce 8500
Grafické karty (s):
BFG 8800GT
Zvuková karta:
Xfi Extremegamer
Pevný disk (y):
3.35TB ext skladování. 2TB int skladování
Optická mechanika (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chlazení:
AC7
Síť / Internet:
Monitor (s):
245b, 931B (Samsung)
Operační systém (y):
Vista 32P
Old 9.března 2008, 06:01
Administrátor Skupina

Dobrá práce kámo, ty budeš držet?

Můj systém: Hybr! D

Processor (s):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Základní deska:
HP nForce 560
Paměť RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafické karty (s):
Nvidia 7150M Palubní integrované
Zvuková karta:
5.1 Palubní integrované
Pevný disk (y):
250gigabajt 5400ot./min SATA300
Optická mechanika (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Sklad HP
Chlazení:
Sklad HP
Síť / Internet:
10/100 Nic / 10MB Panny Cable
Monitor (s):
17 "WXGA + HD BrightView širokoúhlý
Operační systém (y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9.března 2008, 06:07
Dárce Skupina

Chybička se vloudila.

Díky za hlav-nahoru.

-Kanoakavirus
Old 9.března 2008, 08:03
Dárce Skupina

Velmi pěkný návod, jsem si všiml, že část, kde jste řekl ne získat levné jedno, jsem hledal přes eBuyer a přišlo přes Artic Power 700w PSU za 40 liber. Mám zájem vědět, počasí by mohlo moc jedna 8800 GT, a pokud je to efektivní, ne-li jsem našel OCZ StealthXStream 600w, Coolermaster RealPower 520W Modular a Coolermaster eXtreme Power 650W. Vše o PSU 'jsou mezi £ 45 - £ 60 a moc se za to, co budu potřebovat, ale který z nich je nejlepší cenu, Power a efektivitu.

Můžete také doporučit některé PSU 'pro některé staví tzn. Gaming Rig ...

Díky.

Můj systém: xX_TeK_GaMeR_Xx

Processor (s):
Intel Core 2 Duo E6700
Základní deska:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P
Paměť RAM:
OCZ 6400 2 x 2 GB ReaperX
Grafické karty (s):
MSI NX8800GT
Zvuková karta:
Realtek ALC 889A Dolby Digital
Pevný disk (y):
OCZ SSD 60 GB, HDD WD 250gigabajt
Optická mechanika (s):
LG HL-DT-ST DVDRAM GH22LS30
Case / PSU:
Cooler Master HAF-932, OCZ 600W
Chlazení:
Sklad
Síť / Internet:
Ethernet, BT @ 2 MB (250kilobajt / S DL)
Monitor (s):
Xerox XA7-17i, SHARP LC26D44
Operační systém (y):
Windows 7 Ultimate RC1 X32
Old 9. března 2008, 12:51
Dárce Skupina

Je možné zjistit účinnost a PSU, pokud výrobce není uvedeno, že?

Můj systém: = /

Processor (s):
AMD 64x2 6000 +
Základní deska:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
Paměť RAM:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048megabajt
Grafické karty (s):
BFG 8800GTS 320mb OC2
Zvuková karta:
Palubní
Pevný disk (y):
2x36gb RAID0 / 200gb / 500GB
Optická mechanika (s):
CDRW + DVD-RW [dvouvrstvý]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Chlazení:
Žalman CNPS9700NT
Síť / Internet:
duální gigabitovou / 20MB Cable
Monitor (s):
19 "HannsG
Operační systém (y):
XP Pro 32Bit
Old 9.března 2008, 23:56
Dárce Skupina

Já bych velmi překvapen (kromě generických PSU to), pokud výrobce nemá citovaný účinnosti někam. Je to v jejich vlastním zájmu. Pokud tomu tak není, že by pak přepnout na jeden žárovka pro vás.

Ale jestliže nemůžete najít to bych se hledá recenze na konkrétním modelu. Některé weby / Magg skutečně lavicového test PSU to pro efektivitu.

-Kanoakavirus
Old 9.března 2008, 23:57
Dárce Skupina

Všechny:

Jedu se přidávají na post s některými info o GPU to, že ne zcela podařilo získat ji včera dokončil (byl v práci v té době), ale je třeba upped v příštích pár dní.

-Kanoakavirus
Old 10 března 2008, 00:12
Dárce Skupina

Citace:
Původně Poslal xactly View Post
Velmi pěkný návod, jsem si všiml, že část, kde jste řekl ne získat levné jedno, jsem hledal přes eBuyer ..
Všechny tyto práce, ale já bych jít na modulární jedno, ušetří spoustu potíží.

Citace:
Můžete také doporučit některé PSU 'pro některé staví tzn. Gaming Rig ...

Díky.
Zkuste toto. Věc se má tak, že je tolik možností, že je to těžké něco doporučit - ceny nahoru a dolů velmi rychle.
"Miloval jsem na P182 tolik, že při mé manželky byl systém všech hlučných a potřebné nejrůznější čištění, koupil jsem jí jeden. Potom, když jsem chtěla kočku jsem koupil P182. K P182 není kočka sama o sobě, ale je to stále vynikající koupit. "

Můj systém: 日夏子

Processor (s):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Základní deska:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Paměť RAM:
2GB Patriot Extreme Výkon
Grafické karty (s):
PNY 8800GTS 320mb
Zvuková karta:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Pevný disk (y):
80 GB + 500 GB
Optická mechanika (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chlazení:
4x 120 mm Yate Loon-top + 200 mm
Síť / Internet:
Qwest
Monitor (s):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operační systém (y):
Windows XP + 7
Reply

Register

Záložky

Podobná témata
Nitka Thread Začátečnickou Fórum Odpovědi Poslední příspěvek
Teplo umyvadlo termální mazivo dmdougie Obecné Hardware Chat 7 29. květen 2008 06:00
Teplo umyvadlo držitel ghbnic Procesory, základní desky & RAM 4 31. prosince 2007 16:20
Pryžové kuchyňské rukavice a pevný disk. tjpearson Drives & Removable Media 15 14. listopadu 2007 06:11
Thread Nástroje

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.