manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > Cases & Power Supplies

Register

PSU, GPU, CPU i sudopera

Reply

Thread Tools
Old 9. ožujak 2008, 05:58
Donatorska Grupa

Jedinica za napajanje je često zadnje što ljudi misle o tome kada zgradu pc To je zato što je jedan od manje seksi komponente potrebne za izgradnju. Problem sa ovom vrstom razmišljanja je da Napajanje Unit (PSU) je ljepušan velik dio jedinstvenog najvažnija komponenta u izgradnji, jer, treba da ga ne uspiju, to može trajati ostatak vaše graditi s njom.

A nekvalitetna PSU (insert: jeftino) mogu uvelike smanjiti ljudski vijek i dobar sustav ili uzrokovati nestabilnost. Dobra kvaliteta PSU sklon poraza te negativa i pružiti pomoć u smanjenju toplinskog unutar slučaju, uz smanjenje buke.

ATX-12V mjeru. (Nekidvanced Technology eXskloni).

Kao i tehnologija matures razvija i javnosti u cjelini zahtijeva brže i snažne komponente koje vidite komponente uzimajući brže i brže.

Korištenje Intel kao primjer;

1993: Intel Pentium izdana. Najbrži verzija objavljena je godine bio 66mhz sa 16kb cache. I to je potrebno 5v na vlast je 3.1million transistors. Proizveden korištenjem 800nm procesu.

1995: Intel Pentium Pro izdana. Najbrži objavio da je godinu dana bila 200mhz sa 16kb Level2 cache * obavezna 3.3V i na vlast je 5million transistors.

* Level2 cache je namjenski banka memorije koja djeluje kao privremeni prostor za držanje upute se šalju u CPU. Ona radi puno brže od tvrdog diska, a veći cache više upute mogu se održati.

1997: Intel Pentium 2 izdana. Najbrži objavio da je godinu dana bila 233mhz uz ogroman () 32 kilobajta cache. To zahtijeva 2.8V na vlast je 7.5million transistors.

1999: Intel Pentium 3 izdana. Najbrži objavio da je godinu dana bila 450mhz što je potrebno 2.05V vlasti za to 9million transistors.

2000: Intel Pentium 4 izdana. Najbrži objavio da je godinu dana 1.3ghz (1300mhz), koji zahtijeva 1.7V na vlast je 42million transistors. Proizvedeno na 180nm procesu. Dakle, kao što možete vidjeti pomoću ovog popisa kao ograničeni primjeri smo otišli iz fabrikovanje tehnici 800nm i 5v napajanje 3.1million transistors do 180nm na 1.7V i 42million transistors. Sve u prostoru od 7 godina.

Ova lista se ne koriste za prikaz izvedbe povećava zbog sirovih brojeva ne reći istinita priča o tome (u nekim programima za Pentium 3 mogao nadigrati i Pentium 4 jednostavno zbog arhitektonskih promjena u novije jezgri). Ne, ovaj popis je jednostavno koriste da pokažu kako novijih i poboljšanih fab tehnika (800nm do 180nm) mogu smanjiti napon potreban je CPU bez izravno utječu na izvedbu transistors jednostavno zato što su toliko bliže zajedno, a oni su bliže manje energije za njih je potreban za prijelaz iz stanja 0 do 1.

A mi smo sada na 45nm Intel za tekuće crop CPU-a.

Ali GPU-a su različite priče. Da, to su proizvodnja sljedećih CPU-a (90nm - 65nm - 55nm) Ali sa snagom potreban, jednostavno s obzirom na količinu transistors rezident u GPU je, općenito, u porastu.

I onda imate uzeti u obzir i unakrsna vatra SLI matičnu ploču chipsets koji omogućuju višestruke grafičke kartice biti priključen.

Snage vozeći se taj trend;

Monitori. Rezolucije monitora dobivate veći i veći. Prije nekoliko godina prosječni home PC korisnik imao monitor sa rezolucijom od 1280x1024. Ovaj equated do 1.310.720 pixela da sve potrebne ažurirate. Sada, kao standardna razlučivost zaslona cijene i dalje pad je 1680x1050 (1.764.000 piksela), a to je brz približavajući 1920x1200 (2.304.000 piksela). U ovom dijelu je zbog visoke definicije video postali mainstream i ovaj video zahtijeva više vrsta fizičkog screen linije, što znači višim rezolucijama. Jednostavno rečeno, što više piksela zaslon ima više moćna GPU koji je potreban za ažuriranje koje zaslonu, posebno u gaming aplikacija.

[
(19 "ekran 1280x1024 usporedo s 24" ekran 1920x1200).

Igre. Kao i igre programeri stvorili više impresivan naslove s kontinuirano više impresivna grafika atributa (u stvarnom vremenu rasvjeta, DX7-10, itd.) više moćne grafičke kartice su potrebne za izradu ovih, na ekranu, može igrati s frame rates.

Sada sam dobila zabit, što je sve to dobio za napraviti sa ATX-12V?

Jednostavno rečeno, uz kontinuiran razvoj's CPU, Matične ploče i GPU-a (AGP - PCI-E) snaga imaju povećane zahtjeve najmanje pet ovčinjaka (graditi ovisna) u posljednjih nekoliko godina. Da bi se pomoglo osigurati ova vlast je ATX12V standard je napravljen. To znači da je PSU morati zadovoljiti određene zahtjeve u stabilnost, opterećenja i napona, prije nego što oni koji se mogu koristiti na vlast PC-a.

(The ATX proteže dalje od standardne u pogledu PSU-a, ali neću da se pokrivaju ovdje).

The ATX Form Factor ima pet glavnih dizajne je tijekom života:

1: ATX - 20-pin 12V power konektor.
2: WTX - 24-pin 12V power konektor.
3: AMD GES - 24-pin 12V power konektor za neke AMD Athlon's.
4: EPS 12V - 24-pin 12V power konektor primarne, 8-pin 12V konektor sekundarne i 4-pinski 12V konektor tercijar.
5: ATX 12V - 24-pin 12V power konektor primarne, 4-pinski 12V konektor sekundarne i 8-pin 12V tercijarna konektor.
ATX 12V V1.3 - Smjernice za feed-5v uklonjena.
ATX 12V V2.0 - 24-pin 12V power konektor i 4-pinski 12V konektor sekundarne.
ATX 12V V2.2 - Jedna 20/24-pin konektor, jedan ATX12V 4 pin konektor. Mnogi proizvođači uključuju napajanje sa 4 plus 4 pinski ili 8 - 4 pin konektor umjesto sekundarne, koja se također može koristiti kao sekundarna EPS12V konektor.

Trenutačnu inačicu, ATX 12V V2.2, je unazad kompatibilan sa svim prethodnim and ATX 12V V2.3 će uskoro van.

Jeftini Nije vesela

Većina snaga koje se isporučuje po cijeni izmedju £ 20 - £ 30 (generički one) uglavnom ne zadovoljavaju zahtjeve moć najnoviji CPU-a. Oni inklinirati biti vrlo glasni i pokrenite vruće zbog jeftinije materijali koriste za proizvodnju ih (zašto mislite li oni tako jeftino?).

Oni također imaju tendenciju da se vrlo nestabilna, a ne vrlo ekološki, jer oni također imaju tendenciju da se vrlo neučinkovita. I uz cijenu struje i plina postaviti na ustati opet to je nesto ti svibanj ištanje to uzeti na znanje.

Kada PSU proizvođaču odnosi se na "učinkovitost" u određenom rasponu ili PSU PSU-a su u osnovi znači koliko struje iz mreže koju je profućkan PSU, prvenstveno kao otpad-topline.

Dobar PSU će se izvoditi na oko 80% efikasnosti. To znači da za svaki 100w moći izvući iz struje 20w se profućkan

A tipični generički PSU traje oko jedan efikasnost od 50 %...... i kao što je navedeno ranije ove profućkan snagom stečen je prije svega osloboditi od vrućine. Kada se uzme u obzir heatsinks jeftine, generički PSU-a nisu od najkvalitetnijih ovo postaje zabrinut da uznemiruje.

Koji je Watt?
Potrošnja u vatima na power supplies ratings može biti varljiv, jer to je ukupna kombinirana snagom svih napona linije. Uz neprestano povećava napon uvjet po komponentama, ukupna izlazna posebno potrebni za 12 V crta (CPU, GPU, Mobo itd.) postaje sve važniji. Idealno napajanje treba imati najmanje 18A na 12 V line. Stvarno trebate učitati će se razlikovati ovisno o Vašoj graditi.

Easy Slušanje ili lemati Metal
Power supplies generirati puno buke od navijača koji se koriste kako bi ih od pregrijavanja. Ako ne želite da se puno buke, postoji nekoliko opcija na raspolaganju. Najbolji izbor je za uređaj koji koristi bilo većih obožavatelja koji potez više zraka kroz jedinicu na sporijim brzinama ili da se ona s kontrolom temperature obožavatelja. Druga mogućnost je fanless ili tihu power supplies da ne stvaraju buku. Iako se te općenito stvarati više topline graditi-gore.

MTBF: srednje vrijeme između kvarova
MTBF je ocjena daje proizvođač karakteristični za iznos od korištenja jedinica će imati prije eventualnog neuspjeha. Otprilike 50% svih jedinica fail prije, a 50% živi duže. Što je veća ocjena MTBF, veća kvaliteta napajanje.

Kvadrat na trgu Peg Hole
Postoje različite snage konektorima koji odlemiti napajanje. Neki od različitih konektora uključuju 20/24-pin vlasti, 4-pin ATX12V, 4-pin Molex, diskete, 6-pin PCI-Express grafičke i 8-pinski PCI-Express grafičke. Ponesite zalihe što konektorima napajanja računala komponente potrebna kako bi se osiguralo dobivate napajanje s odgovarajućim konektorima.

Špageti spajanja
Tražiti modular PSU s vezama.

To u osnovi znači da je većina kablovi nisu trajno spojeno na PSU tako da se možete priključiti samo na vodi vas zahtijevaju donošenje kabel upravljanje računalom koje mnogo jednostavnije i lakše.

A savjet. To je dobra vladavina-of-thumb da je teže jednom PSU je bolje je. To proizlazi iz PSU je napravio vanjska strana od boljih materijala, izvažite prilično malo više od generičkih PSU-a.

Ozbiljno, da li si milost i boravak daleko od generičkih PSU-a. The ATX mjeri također dati su granicu na minimalni iznos napona jedne PSU's rail može pružiti; 5v, 12V itd. To je jednostavno voditi komponente, pokreće se PSU, stabilan. Ako se napon mijenja previše na određeni sastojak mogao uzrokovati krah sustava, BSOD ili čak trajno oštećenje koje komponentu.

Također, ne postoje industrijski standard u vezi s kupnjom snagom ratings tako generički PSU da Shouts out "600w za £ 20" bi mogao biti dobro unazaditi u tom nema ništa za reći da će pružiti nigdje u blizini ovog snagom. It's no nepoznato za generički PSU-a, da se proizvode oko 30% manje nego vršna potrošnja u vatima oznakom navodnika.

Konačno, na PSU-a vidjet ćete označena na željezničkom's oznaka "vrha" i "Maximum 'snagom.

Najveća se odnosi na maksimum (ljevkasto dovoljno) pretrpljen potrošnja u vatima je PSU možete pružiti.

Peak odnosi na apsolutnu granicu snagom u PSU može pružiti, ali to može učiniti samo za vrlo kratko vrijeme okvire i oštećenja može rezultirati, ako previše opterećenja koji se postavljaju na PSU.

Kao što ćete primjetiti nisam spomenuo pojačala nigdje. To je namjerno, te će biti pokrivena u narednih jedan.

Nadam se ovo pomaže nikome čitanje.

Korisni izvori: PCPW, Intel arhiva, AMD, Wiki, Enermax, Coolermaster.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (i):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Matične ploče:
Asus P5K Premium
RAM memorija:
2GB Dominator 8500
Grafička kartica (e):
BFG 8800GT
Sound Card:
Xfi Extremegamer
Tvrdi disk (i):
3.35TB ext čuvanja. 2TB int skladištenje
Optički pogon (e):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Hlađenje:
AC7
Network / Internet:
Monitor (e):
245B, 931B (Samsung)
Operacijski sustav (e):
Vista 32P
Old 9. ožujak 2008, 06:01
Administrator Group

Nice work mate, ćeš izdržati?

My System: Hybr! D

Procesor (i):
AMD Turion 64 x2 TL-64 2.2GHz
Matične ploče:
HP nForce 560
RAM memorija:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafička kartica (e):
Nvidia 7150M Onboard Integrirane
Sound Card:
5,1 Onboard Integrirane
Tvrdi disk (i):
250GB 5400RPM SATA300
Optički pogon (e):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Hlađenje:
Stock HP
Network / Internet:
10/100 NIC / 10MB Djevice Cable
Monitor (e):
17 "WXGA + BrightView HD Široki zaslon
Operacijski sustav (e):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9. ožujak 2008, 06:07
Donatorska Grupa

Ups.

Hvala za jedan dan prednje jedro-gore.

-Kanoakavirus
Old 9. ožujak 2008, 08:03
Donatorska Grupa

Very nice vodič, zamijetio sam dio gdje vam je rekao da ne dobijem jedan jeftini, bio sam u potrazi eBuyer putem i došao preko Arktički Power 700w PSU za £ 40. Ja sam zainteresiran da znamo moglo moci jednom 8800 GT, a ako je učinkovita, ako ne i sam našao OCZ StealthXStream 600w, Coolermaster RealPower 520W Modular i Coolermaster ekstremnim Power 650W. Sve o PSU 'su izmedju £ 45 - £ 60 i moć ću se za ono što je potrebno, ali koje je najbolje za cijene, snage i efikasnosti.

Možete mi preporučiti neki PSU ', odnosno za određene gradi. Gaming opremiti ...

Hvala.

My System: xX_TeK_GaMeR_Xx

Procesor (i):
Intel Core 2 Duo E6700
Matične ploče:
Gigabajt GA-EP45-UD3P
RAM memorija:
OCZ 6400 2 x 2GB ReaperX
Grafička kartica (e):
MSI NX8800GT
Sound Card:
Realtek ALC 889A Dolby Digital
Tvrdi disk (i):
OCZ SSD 60GB, WD 250GB HDD
Optički pogon (e):
LG HL-DT-ST DVDRAM GH22LS30
Case / PSU:
Buvara Master HAF-932, OCZ 600W
Hlađenje:
Stock
Network / Internet:
Ethernet, BT @ 2mb (250KB / S DL)
Monitor (e):
Xerox XA7-17i, SHARP LC26D44
Operacijski sustav (e):
Windows 7 Konačan RC1 x32
Old 9. ožujak 2008, 12:51
Donatorska Grupa

Da li je moguće saznati učinkovitost od PSU, ako proizvođač nije izjavio to?

My System: = /

Procesor (i):
AMD 64x2 6000 +
Matične ploče:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
RAM memorija:
Gusar XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Grafička kartica (e):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Sound Card:
Onboard
Tvrdi disk (i):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Optički pogon (e):
CDRW + DVD-RW [dual layer]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Hlađenje:
Zalman CNPS9700NT
Network / Internet:
dual Gigabit / kabelski 20mb
Monitor (e):
19 "HannsG
Operacijski sustav (e):
XP Pro 32Bit
Old 9. ožujak 2008, 23:56
Donatorska Grupa

Htio biti vrlo iznenađen (osim generičkih PSU-a), ako proizvođač nije kotiranim učinkovitost negdje. To je u njihovom najboljem interesu da. Ako nisu onda bi trebalo da se prebaciti na jedan lightbulb za vas.

Ali ako ne možete pronaći bih biti u potrazi za recenzije na taj određeni model. Neke web lokacije / mags to zaista klupa test PSU-a za efikasnost.

-Kanoakavirus
Old 9. ožujak 2008, 23:57
Donatorska Grupa

Svi:

Im 'idući u biti dodajući na post s nekim o GPU-a, nije dosta da biste dobili Internet upravljati završio jučer (bila je na poslu u vrijeme), ali bi trebalo biti upped u narednih nekoliko dana.

-Kanoakavirus
Old 10 ožujak 2008, 00:12
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by xactly View Post
Very nice vodič, zamijetio sam dio gdje vam je rekao da ne dobiju jeftini jedan, sam bio obličje preko eBuyer ..
Svi oni rade, ali ja bih ići za modularne jedan, štedi mnogo neprilika.

Quote:
Možete mi preporučiti neki PSU ', odnosno za određene gradi. Gaming opremiti ...

Hvala.
Probajte ovo. Stvar je, tamo je toliko izbora da je teško nešto preporučiti - cijene ići gore i dolje vrlo brzo.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "

My System: 日夏子

Procesor (i):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Matične ploče:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memorija:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafička kartica (e):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Tvrdi disk (i):
80GB + 500GB
Optički pogon (e):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 +620 W Aerocool zeroDBA
Hlađenje:
4x-120mm Yate šunjalo + 200mm top
Network / Internet:
Qwest
Monitor (e):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacijski sustav (e):
Windows XP + 7
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.