kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógép hardver > Cases & Power Supplies

Register

PSU, GPU, a CPU és a mosogató

Reply

Téma eszközök
Old Március 9, 2008, 05:58
Donor Group

Default PSU, GPU, a CPU és a mosogató

A tápegység gyakran az utolsó dolog, ember gondol, amikor egy épület db Ez azért van, mert csak egy a kevésbé szexi alkotóelemek szükségesek a építeni. A probléma ez a fajta gondolkodás, hogy a tápegység (PSU) nagyon sok a legfontosabb része a építeni, mert ha azt nem, akkor lehet a többi el építeni vele.

A rossz minőségű tápegység (írja be: olcsó) nagyban csökkenti az élettartamot a rendszer vagy az instabilitás. Egy jó minőségű tápegység látszik, hogy ezek a negatív eredmények és a vereség is segít csökkentésében hő belül a helyzet, valamint a zaj csökkentésére.

ATX-12V intézkedés. (Egydvanced TECHNOLOGY eXinkább).

Mivel a technológia érésével és fejlődik és a lakosság egészét tekintve igények gyorsabb és nagyobb teljesítményű alkatrészek látod alkatrészek Egyre gyorsabb és gyorsabb.

Using Intel példaként;

1993: Intel Pentium engedni. Leggyorsabb változata szabadítani az évben került sor 66MHz egy 16KB cache. És ez szükséges 5V hatalomra ez 3.1million tranzisztorok. Felhasználásával előállított 800nm folyamat.

1995: Intel Pentium Pro engedni. Leggyorsabb szabadítani az évben került sor 200MHz egy 16KB Level2 cache * és szükség 3.3V a hatalmat, hogy 5million tranzisztorok.

* Level2 cache a célzott bankja memória egyfajta ideiglenes üzem helye utasítást küld a CPU. Úgy működik, sokkal gyorsabban, mint egy merevlemez, és a nagyobb cache több utasítást is tartottak.

1997: Intel Pentium 2 engedni. Leggyorsabb engedni, hogy az év 233mhz egy klassz () 32KB cache. Előírta 2.8V hatalomra ez 7.5million tranzisztorok.

1999: Intel Pentium 3 szabadítani. Leggyorsabb szabadítani az évben került sor 450MHz kötelezettség 2.05V a hatalmat, hogy 9million tranzisztorok.

2000: Intel Pentium 4 engedni. Leggyorsabb engedni, hogy az év 1.3GHz (1300mhz), amely szükséges 1.7V hatalomra ez 42million tranzisztorok. Gyártott 180nm folyamat. Nos, mint láthatjuk ezzel korlátozott példaként, akkor már elment a gyártási technika 800nm és 5v Powering 3.1million tranzisztorok a 180nm a 1.7V és 42million tranzisztorok. Minden a tér 7 év.

Ez a lista még nem használ, hogy növeli a teljesítményt, mivel a nyers számok nem mondja meg az igazi történet, hogy (az egyes alkalmazások a Pentium 3 is jobban teljesítenek, a Pentium 4 egyszerűen miatt építészeti változásokat az újabb mag). Nem, ez a lista csak használ, hogy milyen új és továbbfejlesztett FAB technikák (800nm a 180nm) is csökkenti a feszültséget szükséges a CPU közvetlen hatással van a teljesítményre csak azért, mert a tranzisztorok, hogy sokkal közelebb vannak egymáshoz, és minél közelebb vannak a kevesebb ereje van szükség ahhoz, hogy átállására állapotban 0-1.

És mi most 45nm Intel jelenlegi növény CPU's.

De GPU van egy másik történet. Igen, a gyártás, hogy ezek közül a következő CPU (90nm - 65nm - 55nm), de az wattértékek szükség, egyszerűen miatt összege tranzisztorok tartózkodik egy GPU is, általában, a nő.

És akkor van, hogy vegye figyelembe SLI és Crossfire alaplap chipset, amely lehetővé teszi a több grafikus kártyát kell csatlakoztatni.

Az erők vezetői is ezt a tendenciát;

Monitorok. Állásfoglalások monitorok egyre magasabb és magasabb. Néhány évvel ezelőtt az átlagos otthoni PC-felhasználó volt a monitor felbontása 1280x1024. Ez egyenlősíthető 1.310.720 pixel, hogy minden szükséges frissítését. Most, mint a normál felbontású képernyőn árának csökkenése továbbra is 1680x1050 (1.764.000 pixel), és gyorsan közeledik 1920x1200 (2.304.000 pixel). Részben ennek is köszönhető, hogy nagy felbontású videó egyre mainstream, és ez a videó típus nagyobb fizikai képernyőn vonalak magasabb, ami azt jelenti, állásfoglalások. Egyszerűen fogalmazva, a több pixel a képernyőn a nagyobb teljesítményű GPU, hogy a szükséges frissítést képernyőn, kifejezetten játékokhoz alkalmazásokat.

[
(19 "1280x1024 képernyő mellett a 24" képernyő 1920x1200).

Játékok. Mivel a játék a fejlesztők több lenyűgöző címei a folyamatosan több lenyűgöző grafikus tulajdonságokkal (valós idejű világítás, DX7-10 stb) nagyobb teljesítményű grafikus kártya van szükség, hogy ezeket, a képernyőn, és játszható frame rates.

Most már megvan, hogy az útból, mi mindent meg kell tenni ATX-12V?

Egyszerűen fogalmazva, a folyamatos fejlődést a CPU, GPU és alaplap (AGP - PCI-E) vonatkozó energetikai előírásoknak nőtt legalább ötszörös (build függő) az elmúlt néhány évben. Ahhoz, hogy ezt a hatáskört biztosít az ATX12V szabvány létrejött. Ez azt jelenti, hogy a tápegység meg kell felelniük bizonyos követelményeknek a stabilitás, a terhelés, és a feszültség előtt lehet őket használni a hatalmat a pc.

(Az ATX szabvány terjed tovább, mint az a tápegység, de én nem leszek kiterjedő, hogy itt).

Az ATX Form Factor már öt fő formatervezési ez az egész életét:

1: ATX - 20-pin 12V teljesítmény csatlakozó.
2: WTX - 24-pin 12V teljesítmény csatlakozó.
3: jó AMD - 24-pin 12V csatlakozó hatalom néhány AMD Athlon's.
4: EPS 12V - 24-pin 12V elsődleges erő csatlakozó 8-pin 12V csatlakozó közép-és 4-pin 12V felsőfokú csatlakozó.
5: ATX 12V - 24-pin 12V elsődleges erő csatlakozó 4-pin 12V csatlakozó közép-és 8-pin 12V felsőfokú csatlakozó.
ATX 12V v1.3 - Útmutató-5V takarmány távolítani.
ATX 12V V2.0 - 24-pin 12V csatlakozó és a teljesítmény 4-pin 12V másodlagos csatlakozó.
ATX 12V V2.2 - Egy 20/24-pin csatlakozó, egy ATX12V 4 tűs csatlakozó. Sok tápegység gyártói közé tartozik a 4 plusz 4 tűs, vagy 8-4 tűs csatlakozó közép helyett, amelyeket fel lehet használni a másodlagos EPS12V csatlakozó.

A jelenlegi felülvizsgálat, ATX 12V V2.2, hogy visszafelé kompatibilis az összes korábbi felülvizsgálatok és ATX 12V V2.3 lesz a közeljövőben.

Nem olcsó Vidám

Most tápegységek, amelyek árú közötti £ 20 - £ 30 (generikus is) általában nem felelnek meg az energetikai előírásoknak a legújabb CPU's. Ezek nagyon hangos, és fuss meleg miatt az olcsóbb anyagok előállításához felhasznált őket (Mit gondolsz, miért annyira olcsó?).

Azt is nagyon bizonytalan, és nem igazán környezetbarát, mert még nagyon nem hatékony. És a költségek a villamos energia és a gáz be ismét emelkedik, hogy amit lehet, hogy vegyék figyelembe.

Ha a tápegység gyártója utal, hogy a "hatékonyság" egy tápegység vagy ártartomány PSU's ők alapvetően azt jelenti, hogy mennyi a villamos energia, amelyet a fővezeték a PSU pazarolnak, elsősorban a hulladék hő.

Egy jó PSU fog körül a 80%-os hatékonyság. Ez azt jelenti, hogy minden 100W teljesítmény levonni a hálózati 20W is kárba

A tipikus általános PSU fut körül a hatékonyság, 50 %...... és a korábban e kárba wattértékek elsősorban kellett szabadulni a hőnek. Ha figyelembe veszi a Heatsinks olcsó, generikus PSU ezek nem a legjobb minőségű ez aggasztó, hogy egyre nagyobb problémát okoznak.

Mi a Watt?
Wattértékek minősítések tápegységek félrevezető lehet, mivel ez az a teljes összevont wattértékek összes feszültség sor. A folyamatosan növekvő feszültség követelmény az összetevők, a teljes szükséges kibocsátás különösen a +12 V vezeték (CPU, GPU, Mobo stb) egyre fontosabbá válik. Ideális esetben a tápegységet kell, hogy legalább 18A a +12 V vonalat. A tényleges terhelés, akkor változik attól függően, hogy a építsenek.

Easy Listening vagy Thrash Metal
Tápegységek generál sok zaj rajongók használják őket túlmelegedését. Ha nem akar egy nagy zaj van számos lehetőség áll rendelkezésre. A legjobb választás az az egység, vagy használ, hogy a rajongók nagy mozgásban több légi keresztül egységet lassabb sebességgel, vagy hogy az egyik ellenőrzött hőmérséklet rajongók. Egy másik lehetőség fanless és csendes tápegységek, hogy nem generálnak zajt. Bár ezek általában több hőt kiépítése.

MTBF: meghibásodások közötti átlagidő
MTBF az értékelés adni a gyártó által a szokásos mennyiségű használati egység lesz, mielőtt egy esetleges kudarc. Durván 50%-egységek nem ezt megelőzően pedig 50%-át élnek. Minél magasabb az MTBF értékelés, annál jobb a minősége a tápegység.

Square Peg Hole In The Square
Vannak különböző hálózati csatlakozók, hogy jöjjön le a tápegység. Néhány a különböző csatlakozók tartalmazza 20/24-pin teljesítmény, 4-pin ATX12V, 4-tűs Molex, floppy, 6-tűs PCI-Express grafikus és a 8-tűs PCI-Express grafikus. Felmérjék, milyen hálózati csatlakozók a PC-alkatrészeket igényel annak biztosítása érdekében, ha egy tápegység a megfelelő csatlakozók.

Spaghetti Junction
Keressen egy moduláris tápegység kapcsolatokat.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a többség a kábelek nem tartósan csatlakozik a tápegység, így csak a tulajdonítanak vezet van szüksége, hogy a PC-kábel vezetése, hogy sokkal egyszerűbb és könnyebb.

A tip. Ez egy jó szabály-of-thumb, hogy a nehezebb a tápegység a jobb is. Ez az ered PSU által tett ki, a jobb anyagok súlya elég egy kicsit több, mint a generikus PSU's.

Komolyan, nem magadnak egy szívességet, és maradj távol a generikus PSU's. Az ATX intézkedést is határán van a minimális mennyiségű feszültség a tápegység vasúti tud biztosítani, 5V, 12V stb Ez egyszerűen, hogy egy összetevő, amelyet a PSU, stabil. Ha a feszültség ingadozik túl sokat, hogy egy adott alkatrész okozhatja a rendszer összeomlik, BSOD vagy akár maradandó károsodást, hogy ez az összetevő.

Továbbá, nincs olyan ipari szabvány vonatkozó wattértékek értékelés úgy vásárol, hogy a generikus psu shouts out "600W for £ 20" is a leértékelése esetén, hogy van mit mondania, hogy majd mindenhol közelében wattértékek. Nem ismert a generikus PSU, hogy a mintegy 30%-kal kevesebb, mint a csúcs wattértékek címke quotes.

Végül, a tápegység az látni fogja jelölni a vasúti címkéje "csúcs" és "maximális" wattértékek.

Maximális kapcsolódik a maximális (eléggé viccesen) kitartó wattértékek a PSU tud nyújtani.

Peak utal az abszolút határ wattértékek a PSU tud, de csak ezt a nagyon rövid idő alatt-kocka és a károk is, ha túl sok teher kerül a tápegység.

Amint azt fogja észlelni, még nem említett, amper sehol. Ez szándékos, és fedezi a következő egy.

Remél ez segít akárki olvasatra.

Hasznos források: PCPW, Intel archívumok, AMD, Wiki, Enermax, Coolermaster.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Processzor (ok):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Alaplap:
Asus P5K Premium
RAM memória:
2GB Dominator 8500
Grafikus kártya (k):
BFG 8800GT
Hangkártya:
Xfi Extremegamer
Merevlemez (ek):
3.35TB ext tárolására. 2TB tárolási int
Optikai meghajtó (k):
LG GGC H20L
Case / tápegység:
Enermax 720w
Hűtés:
AC7
Hálózat / Internet:
Monitor (ok):
245B, 931B (Samsung)
Operációs rendszer (ek):
Vista 32P
Old Március 9, 2008, 06:01
Administrator Group

Szép munka pajtás, te fogod Stick it?

My System: Hybr! D

Processzor (ok):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Alaplap:
HP nForce 560
RAM memória:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafikus kártya (k):
Nvidia 7150M integrált Onboard
Hangkártya:
5,1 Onboard integrált
Merevlemez (ek):
250GB 5400rpm SATA300
Optikai meghajtó (k):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / tápegység:
Stock HP
Hűtés:
Stock HP
Hálózat / Internet:
10/100 Nic / 10MB Virgin Cable
Monitor (ok):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operációs rendszer (ek):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old Március 9, 2008, 06:07
Donor Group

Hoppá.

Köszönöm a feje is.

-Kanoakavirus
Old Március 9, 2008, 08:03
Donor Group

Nagyon szép katalógus, észrevettem azt a részét, amikor azt mondtad, hogy nem kapok egy olcsó, én kerestem a eBuyer, s az egész Artic Power 700W tápegység for £ 40. Én vagyok érdekelt, hogy tudja, hogy ez az időjárás erejét a 8800 GT-t és ha ez a hatékony, ha nem én találtam a OCZ StealthXStream 600W, Coolermaster RealPower 520W Modular és Coolermaster eXtreme Power 650W. Mind a PSU "között £ 45 - £ 60, és a hatalom, amit kell, de melyik a legjobb ár, teljesítmény és hatékonyság.

Azt is javasoljuk, néhány PSU "bizonyos épül ie. Gaming Rig ...

Köszönöm.

My System: xX_TeK_GaMeR_Xx

Processzor (ok):
Az Intel Core 2 Duo E6700
Alaplap:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P
RAM memória:
OCZ 6400 2 x 2GB ReaperX
Grafikus kártya (k):
Az MSI NX8800GT
Hangkártya:
Realtek ALC 889A Dolby Digital
Merevlemez (ek):
OCZ SSD 60GB, WD 250GB HDD
Optikai meghajtó (k):
LG HL-DT-ST DVDRAM GH22LS30
Case / tápegység:
Cooler Master HAF-932, OCZ 600W
Hűtés:
Állomány
Hálózat / Internet:
Ethernet BT @ 2MB (250KB / S DL)
Monitor (ok):
Xerox XA7-17i, SHARP LC26D44
Operációs rendszer (ek):
Windows 7 Ultimate RC1 x32
Old Március 9 2008, 12:51
Donor Group

Lehet, hogy a hatékonyság a tápegység, ha a gyártó nem nyilatkozott meg?

My System: = /

Processzor (ok):
AMD 64x2 6000 +
Alaplap:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
RAM memória:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Grafikus kártya (k):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Hangkártya:
Onboard
Merevlemez (ek):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Optikai meghajtó (k):
CDRW + DVD-RW [kétrétegű]
Case / tápegység:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Hűtés:
Zalman CNPS9700NT
Hálózat / Internet:
Két Gigabit / 20MB Cable
Monitor (ok):
19 "HannsG
Operációs rendszer (ek):
XP Pro 32bit
Old Március 9, 2008, 23:56
Donor Group

Én is nagyon meglepett (eltekintve általános psu a) ha a gyártó nem jegyzett hatékonyságát valahol. Ez a legjobb érdekeit. Ha nem, akkor meg kell váltani, hogy egy villanykörte a számodra.

De ha nem találod meg, amiben a keresett véleménye az adott modellt. Egyes oldalak / mags valóban próbavizsgálat psu van a hatékonyság.

-Kanoakavirus
Old Március 9, 2008, 23:57
Donor Group

Mind:

Én leszek további utáni néhány info GPU van, nem nagyon sikerült értem befejezte tegnap (a munka volt abban az időben), de meg kell upped a következő pár napban.

-Kanoakavirus
Old Március 10, 2008, 00:12
Donor Group

Idézet:
Originally Posted by xactly View Post
Nagyon szép katalógus, észrevettem azt a részét, amikor azt mondtad, hogy nem kapok egy olcsó, én kerestem a eBuyer ..
Minden ilyen munkát, de én megyek a moduláris egy, ment sok szóváltás.

Idézet:
Azt is javasoljuk, néhány PSU "bizonyos épül ie. Gaming Rig ...

Köszönöm.
Try this. Dolog, van olyan sok, hogy a döntéseket nehéz ajánlani semmit - árak megy fel és le nagyon gyorsan.
"Szerettem a P182 annyira, hogy amikor a feleségem rendszer minden zajos, és szükség mindenféle tisztítás, vettem neki egyet. Aztán, amikor akartam egy macska, én vettem egy P182. A P182 nem egy macska önmagában de ez még mindig kitűnő vásárolni.

My System: 日夏子

Processzor (ok):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Alaplap:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memória:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafikus kártya (k):
PNY 8800GTS 320MB
Hangkártya:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Merevlemez (ek):
80GB + 500GB
Optikai meghajtó (k):
2x SATA
Case / tápegység:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hűtés:
4x Yate 120mm-200mm Loon + top
Hálózat / Internet:
Qwest
Monitor (ok):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operációs rendszer (ek):
Windows XP + 7
Reply

Register

Könyvjelzõk

Hasonló szálak
Szál Thread Starter Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Heat sink thermal grease dmdougie Általános fémáru Chat 7 29. május 2008 06:00
Heat sink tulajdonosa ghbnic Processzorok, alaplapok és RAM 4 31. december 2007 16:20
Gumi konyhai kesztyű és merevlemez. tjpearson Drives & Removable Media 15 14. november 2007 06:11
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.