mažiau kapitalo

Magazine
Go Back   Kompiuterių sultys > Kompiuterinė įranga > Cases & Power Supplies

Register

PSU, GPU, CPU ir virtuvės kriauklė

Reply

Temos įrankiai
Old 9 kovas 2008, 05:58
Donorų grupės

Default PSU, GPU, CPU ir virtuvės kriauklė

Power Supply Unit dažnai yra paskutinis dalykas, kai žmonės galvoja apie statybos PC, kadangi tai yra viena iš mažiau seksualus komponentus reikia sukurti. Šios mąstymo rūšies problema yra ta, kad maitinimo blokas (PSU) yra beveik pats svarbiausias elementas kuriant, nes, jeigu jis sugestų, tai gali būti Jūsų sukurti su juo poilsio.

Prastos kokybės PSU (įrašyti: pigūs), gali gerokai sumažinti gyvenimo trukmę gerą sistemą arba sukelti nestabilumą. Geros kokybės PSU linkęs nugalėti šių negatyvai ir taip pat padėti sumažinti šilumą, atveju, kartu mažinant triukšmą.

ATX-12V priemonė. (dvanced TECHNOLOGIJOS eXlinkusios).

Kadangi technologija bręsta ir vystosi, ir plačiajai visuomenei kaip visumai reikalauja greičiau ir labiau galingu komponentai matote komponentų vis greičiau ir greičiau.

Naudojant "Intel", kaip pavyzdys;

1.993: Intel Pentium paleistas. Greičiausias versija išleistas tais pačiais metais buvo 66MHz su 16kb talpyklą. Ir ji reikalauja 5V į valdžią, tai 3.1million tranzistorių. Pagaminti naudojant 800nm procesas.

1.995: Intel Pentium Pro. Greičiausias išleistas tais pačiais metais buvo 200MHz su 16kb Level2 talpyklą * ir ji turi 3.3V į valdžią, tai 5million tranzistorių.

* Level2 talpyklą, skirtą banko atminties, kurios veikia kaip laikino laikymo vietoje instrukcijos bus nusiųsti CPU. Jis veikia daug greičiau nei kietajame diske, ir didesnis cache daugiau instrukcijų gali būti surengtas.

1997: Intel Pentium 2 grąžinamas. Greičiausias išleistas tais pačiais metais buvo 233 MHz su rinkiniu () 32kb talpyklą. Joje buvo reikalaujama, 2.8V į valdžią, tai 7.5million tranzistorių.

1999: Intel Pentium 3 released. Greičiausias išleistas tais pačiais metais buvo 450MHz, kurios reikalaujama 2.05V maitinimo tai 9million tranzistorių.

2000 Intel Pentium 4 paleistas. Greičiausias išleistas tais pačiais metais buvo 1.3ghz (1300MHz), kurios reikalaujama 1.7V į valdžią, tai 42million tranzistorių. Pagaminti 180nm procesas. Taigi, kaip matote, naudojant šį ribotą sąrašą pavyzdžiu, mes išnyksta iš gamybos technika 800nm ir 5V maitinimui 3.1million tranzistoriai su 180nm per 1.7V ir 42million tranzistorių. Visos 7 metų erdvėje.

Šis sąrašas nėra naudojamas rodyti rezultatų skaičius didėja, nes žaliavos don't tell tikra istorija apie tai (kai paraiškos Pentium 3, gali lenkia Pentium 4 tik dėl architektūrinių pakeitimų naujesnių core). Ne, šis sąrašas yra tiesiog naudojamas norint parodyti, kaip naujesnis ir geresnis nuostabus technika (800nm iki 180nm) galite sumažinti įtampa reikalauja procesoriaus, tiesiogiai įtakoja į veiklos rezultatą, vien dėl to, kad tranzistorius yra daug suartėti ir geriau jie mažiau energijos, jiems pereiti iš 0 narę 1.

Ir mes šiuo metu 45 nanometrų "Intel" šiuo metu pasėlių CPU's.

Bet GPU's yra kita istorija. Taip, jų gamyba yra tokie CPU's (90nm - 65 nm - 55nm), o galios nereikia, tiesiog dėl tranzistorių dydis gyvena GPU, apskritai, dėl padidinimo.

Ir tada turite atsižvelgti į SLI ir Crossfire plokščių mikroschemų rinkiniai, kurie leidžia daug korteles, prijungti.

Jėgoms ši tendencija yra;

Monitoriai. Rezoliucijos monitoriai tampa vis aukščiau ir aukščiau. Prieš keletą metų vidutinis namų kompiuterio vartotojas gavo su 1280x1024 rezoliucija monitoriaus. Šis prilyginti 1.310.720 taškų, kad visi reikalaujama atnaujinimui. Dabar, per standartinės skyros, ekrano kainos toliau mažėja 1680x1050 (1.764.000 taškų) ir ji sparčiai artėja 1920x1200 (2.304.000 taškų). Iš dalies tai yra taip pat ir dėl didelės raiškos vaizdo vis labiau integruoti ir šį video rūšis reikalauja daugiau fizinės Ekrano eilučių, o tai reiškia didesnę rezoliuciją. Paprasčiau tariant, daugiau taškų ekrane galingesnį GPU, kad reikia atnaujinti, kad ekrane, ypač kompiuterinių žaidimų programomis.

[
(19 "1280x1024 ekrano pusėje-by-side su 24" 1920x1200 ekrano).

Žaidimai. Kaip žaidimų kūrėjai sukurtų daugiau įspūdingas knygas, kurių nuolat daugiau įspūdingų grafika atributų (realaus laiko apšvietimas, DX7-10 ir tt) daugiau galingų vaizdo plokščių, reikia pateikti jų, ekrane, žaisti su dažnumu.

Now I've got that out of būdu, What's it all got to daryti su ATX-12V?

Paprasčiau tariant, su nuolatiniu pokyčių procesoriaus, GPU's ir Portatiles (AGP - PCI-E) galios reikalavimus padidėjo bent penkis kartus (build priklauso) per pastaruosius keletą metų. Padėti užtikrinti šią teisę ATX12V standartas buvo sukurtas. Tai reiškia, kad PSU's, turi atitikti tam tikrus reikalavimus, ty stabilumą, apkrovos ir įtampos sąlyga, kol jie gali būti naudojama galia vnt.

(ATX standartas tęsiasi toliau, nei dėl to PSU's, bet aš ne apimantis kad čia).

ATX Form Factor turėjo penkis pagrindinius dizaino visoje jos gyvenime:

1: ATX - 20-pin 12V power connector.
2: WTX - 24-pin 12V power connector.
3: AMD GES - 24-pin 12V power connector kai AMD Athlon's.
4: EPS 12V - 24-pin pagrindinis 12V power connector 8-pin 12V jungtis antrinio ir 4-pin 12V jungtis tretinis.
5: ATX 12V - 24-pin pagrindinis 12v maitinimo jungtis, 4-pin 12V jungtis antrinio ir 8-pin 12V jungtis tretinis.
ATX 12V V1.3 - Guidance for-5V pašarai pašalinami.
ATX 12V V2.0 - 24-pin 12V power connector ir 4-pin 12V antrinio jungtį.
ATX 12V V2.2 - Viena 20/24-pin jungtis, vienas ATX12V 4 pin connector. Daugelis maitinimo gamintojai yra 4 ir 4 pin, arba 8-4 pin connector antrinio vietoj, kurie taip pat gali būti naudojamos kaip antrinės EPS12V jungtį.

Šiuo metu vykstančio persvarstymo, ATX 12V V2.2, yra suderinami su visų ankstesnių versijų ir ATX 12V v2.3 bus atlikti artimiausiu metu.

Pigūs Ne Juokingi

Dauguma maitinimo šaltiniai, kurių kaina nuo £ 20 - £ 30 (bendras infrastruktūras) apskritai neatitinka galiai nustatytų naujausius procesoriaus. Jie turi tendenciją būti labai garsiai, ir paleisti karštą dėl pigesnių medžiagų, naudojamų gaminant juos (Kaip manai, kodėl jie tokie pigūs?).

Jie taip pat turi tendenciją būti labai nestabili ir ne itin ekologiškus, nes jie taip pat turi tendenciją būti labai neefektyvus. Ir su elektros energijos ir dujų kainos didės dar kartą tai ką galite atkreipti dėmesį.

Kai PSU gamintojas nurodo į "veiksmingumą" ir ypač PSU ar diapazonas PSU's jie iš esmės tai, kiek elektros energijos išgauti iš PSU maitinimo iššvaistoma, visų pirma, atliekų šiluma.

Geras PSU veiks maždaug 80% efektyvumą. Tai reiškia, kad galia 100w kiekvienas sudarytas iš tinklo 20W yra švaistomi

Būdingas generic PSU eina maždaug 50 %...... efektyvumas ir kaip minėta šio švaistomi galia pirmiausia gotten atsikratyti šiluma. Jei atsižvelgiama į radiatoriai pigaus, bendras PSU's yra ne geriausios kokybės, tai tampa vis labiau jaudina, kad varginantis.

Kas yra Vatas?
Galingumas reitingus energijos tiekimas gali būti klaidinantis, nes tai yra bendras šių galingumo visų įtampos linijų. Su nuolat didėja įtampa reikalavimo komponentų, visų reikalingų produkcijos ypač +12 V linija (CPU, GPU, MOBO ir tt) tampa vis svarbesnis. Geriausia maitinimo turėtų būti bent 18A ant +12 V linijos. Faktinė apkrova jums reikia skirsis priklausomai nuo Jūsų sukurti.

Easy Listening arba Thrash metal
Maitinimo šaltiniai sukelti daug triukšmo iš ventiliatoriai naudojamas saugoti juos nuo perkaitimo. Jei nenorite, kad daug triukšmo, yra keletas variantų nėra. Geriausias pasirinkimas yra už vienetą, kuris naudoja arba daugiau ventiliatorių, kad daugiau judėti orą per vienetas lėčiau greičiu arba gauti vieną su kontroliuojama temperatūra gerbėjai. Kitas variantas yra ventiliatoriaus ar tylus maitinimo šaltiniai kad kurti ne triukšmo. Nors šie paprastai sukurti daugiau šilumos kaupimą.

MTBF MTBF
MTBF yra reitingas, kurį už tipiškas suma naudojimas vieneto bus pateiktas galimų gedimų gamintojas. Maždaug 50% vienetų nesugeba iki šio ir 50% gyvena ilgiau. Didesnė MTBF vertinimas, geresnis energijos tiekimo kokybę.

Žmogus aikštėje Hole
Yra įvairių Power Connectors veislės, pleiskanoti maitinimo. Kai įvairių jungčių įtraukti 20/24-pin galia, 4-pin ATX12V, 4-pin Molex, diskeliai, 6-pin PCI-Express graphics and 8-pin PCI-Express grafika. Apžvelgti, kas Power Connectors kompiuterio komponentų reikalauti, kad gautumėte maitinimo reikia jungtis.

Spaghetti Junction
Ieškokite su modulinės jungtys PSU.

Tai iš esmės reiškia, kad kabelių dauguma nėra nuolat prijungtas prie PSU, kad būtų galima pritvirtinti tik sukelia jums reikia padaryti kabelį valdyti jūsų kompiuterį, kad daug paprasčiau ir lengviau.

Patarimas. Tai gera taisyklė-of-thumb kad sunkesni PSU yra geriau yra. Tai išplaukia iš PSU's pagamintas iš geresnių medžiagų, sveria gana šiek tiek daugiau nei bendras PSU's.

Rimtai, tai sau už ir likti nuošalyje nuo bendrų PSU's. ATX priemonė taip pat suteiks savo krašto naujo minimalaus įtampos PSU geležinkelių gali pateikti; 5V, 12V ir tt Tai yra tiesiog laikyti komponentas, Powered by PSU, stabilus. Jei įtampa svyruoja per daug konkretaus komponento ji gali sukelti system crash, BSOD arba net visam laikui sugadinti tai komponentas.

Be to, nėra jokių pramonės standartus, susijusius su galios vertinimų, kad pirkimo generic PSU, kad rėkia iš "600W už £ 20" galėtų būti priskirti žemesnei kategorijai, nes niekas negali pasakyti, kad tai bus kur nors netoli tai galia. Tai nėra bendrinis PSU's pagaminti maždaug 30% mažiau galios nei maksimali etiketės kabučių nežinoma.

Galiausiai, dėl PSU's pamatysite ant geležinkelio etikete "Peak" ir "Maximum" galia.

Didžiausias susijęs su didžiausia (juokingai mažai) ilgalaikis galingumo PSU gali suteikti.

Peak tai absoliuti riba galingumo PSU gali būti, bet jis gali tai daryti tik labai trumpus terminus ir žala gali atsirasti, jei per daug apkrovos paskirstymas yra išskirtinė dėl PSU.

Kaip galima pastebėti, aš nepaminėti amperų visur. Tai sąmoningas ir bus įtraukti į kitą.

Hope this helps niekam svarstymą.

Naudingi šaltiniai: PCPW Intel archyvuose, AMD, Wiki, Enermax, Coolermaster.

-Kanoakavirus

Mano sistema: Zoomy

Procesorius (-iai):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15V
Pagrindinė plokštė:
Asus P5K Premium
RAM atmintis:
2GB Dominator 8.500
Graphics Card (-ai):
BFG 8800GT
Garso plokštė:
Xfi Extremegamer
Kietasis diskas (-ai):
3.35TB ext saugykla. 2TB LC saugykla
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720W
Aušinimas:
AC7
Tinklas / Internetas:
Monitorius (-ai):
245B, 931B (LG)
Operacinė sistema (-os):
Vista 32P
Old 9 kovas 2008, 06:01
Administrator Grupė

Nice work mate, you gonna stick it?

Mano sistema: Hybr! D

Procesorius (-iai):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Pagrindinė plokštė:
HP nForce 560
RAM atmintis:
2GB DDR2 PC2-5300
Graphics Card (-ai):
NVIDIA 7150M borto Integruota
Garso plokštė:
5,1 borto Integruota
Kietasis diskas (-ai):
250GB 5400rpm, SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL ATA
Case / PSU:
Akcijų HP
Aušinimas:
Akcijų HP
Tinklas / Internetas:
10/100 NIC / 10MB Mergelių Kabelinė
Monitorius (-ai):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operacinė sistema (-os):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9 kovas 2008, 06:07
Donorų grupės

Oi.

Thanks for the heads-up.

-Kanoakavirus
Old 9 kovas 2008, 08:03
Donorų grupės

Very nice gidas, aš pastebėjau, dalis, kur sakoma, kad gauti pigūs vienas, aš ieškojau per eBuyer ir atėjo per Artic galia 700W PSU už £ 40. Man įdomu sužinoti orų ji galėtų galia 8.800 GT, ir jei tai veiksminga, jei ne aš rasiu OCZ StealthXStream 600W, Coolermaster RealPower 520W Modular ir Coolermaster Extreme Power 650W. Visi PSU 'yra nuo £ 45 - £ 60, ir už ką man reikės, bet iš kurių vienas yra dėl kainos, galios ir energijos efektyvumo geriausias.

Taip pat galite rekomenduoti kai PSU 'kai stato ty. Gaming Rig ...

Ačiū.

Mano sistema: xX_TeK_GaMeR_Xx

Procesorius (-iai):
Intel Core 2 Duo E6700
Pagrindinė plokštė:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P
RAM atmintis:
OCZ 6400 2 x 2GB ReaperX
Graphics Card (-ai):
MSI NX8800GT
Garso plokštė:
Realtek ALC 889A Dolby Digital
Kietasis diskas (-ai):
OCZ SSD 60GB, 250GB WD HDD
Optical Drive (s):
LG HL-DT-ST DVDRAM GH22LS30
Case / PSU:
Cooler Master HAF-932, OCZ 600W
Aušinimas:
Ištekliai
Tinklas / Internetas:
"Ethernet", "BT @ 2MB (250KB / S DL)
Monitorius (-ai):
"Xerox XA7-17i, SHARP LC26D44
Operacinė sistema (-os):
Windows 7 Ultimate RC1 x32
Old 9 kovas 2008, 12:51
Donorų grupės

Ar įmanoma sužinoti PSU veiksmingumą, jei gamintojas nenurodė tai?

Mano sistema: = /

Procesorius (-iai):
AMD 64x2 6000 +
Pagrindinė plokštė:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
RAM atmintis:
CORSAIR XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Graphics Card (-ai):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Garso plokštė:
Borto
Kietasis diskas (-ai):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Optical Drive (s):
CDRW + DVD-RW [dual layer]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Aušinimas:
ZALMAN CNPS9700NT
Tinklas / Internetas:
dvigubas Gigabit / 20MB Kabelinė
Monitorius (-ai):
19 "HannsG
Operacinė sistema (-os):
XP Pro 32Bit
Old 9 kovas 2008, 23:56
Donorų grupės

Būčiau labai nustebęs (neskaitant bendrųjų PSU's) jei gamintojas nėra kotiruojamos efektyvumo kažkur. Tai į jų interesus. Jei jie ne tada, kad reikėtų pakeisti Lemputė ant jūsų.

Bet jeigu jūs negalite rasti būčiau ieško Apžvalgos šio konkretaus modelio. Kai kurie tinklapiai / Mags iš tiesų atliekamas bandymas bandymų stende PSU's efektyvumo.

-Kanoakavirus
Old 9 kovas 2008, 23:57
Donorų grupės

Visi:

I'm going to reikia pridėti, kad kai kurie ant GPU's, ne visiškai valdyti ją gauti po galutinio vakar info (buvo darbe tuo metu), tačiau jis turėtų būti rezervavimo per ateinančius porą dienų.

-Kanoakavirus
Old Kovas 10, 2008, 00:12
Donorų grupės

Citata:
Originally Posted by xactly View Post
Very nice gidas, aš pastebėjau, dalis, kur sakoma, kad gauti pigūs vienas, aš ieškojau per eBuyer ..
Visi tie darbai, bet man reikia eiti modulinė vieną, taupo ir vargo daug.

Citata:
Taip pat galite rekomenduoti kai PSU 'kai stato ty. Gaming Rig ...

Ačiū.
Try this. Problema yra ta, yra tiek daug pasirinkimų, kad sunku ką nors rekomenduoti - kainos pereiti aukštyn ir žemyn labai greitai.
"Man patiko P182 tiek daug, kad, kai mano žmona sistemą visų triukšmo ir reikalingi visų rūšių valymo, aš ją įsigijo viena. Tada, kai aš norėjau katės, nusipirkau P182. P182 ne katė per se, bet vis dar puikiai pirkti. "

Mano sistema: 日夏子

Procesorius (-iai):
Intel Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Pagrindinė plokštė:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM atmintis:
2GB Patriot Extreme Performance
Graphics Card (-ai):
PNY 8800GTS 320MB
Garso plokštė:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Kietasis diskas (-ai):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Aušinimas:
4x yate-120mm Loon + 200mm viršų
Tinklas / Internetas:
Qwest
Monitorius (-ai):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacinė sistema (-os):
Windows XP + 7
Reply

Register

Bookmarks

Panašios Temos
Siūlas Thread Starter Forumas Atsakymai Last Post
Heat Sink THERMAL GREASE dmdougie General Hardware Chat 7 Gegužė 29, 2008 06:00
Heat Sink savininkas ghbnic CPU, Pagrindinės plokštės & RAM 4 31 gruodis 2007 16:20
Guminės virtuvės pirštines ir kietąjį diską. tjpearson Drives & Removable Media 15 Lapkritis 14, 2007 06:11
Temos įrankiai

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Kompiuterių Sultys.