mazāku kapitāla

Magazine
Go Back   Computer Sulas > Computer Hardware > Cases & Power Supplies

Register

PSU, GPU, CPU un virtuves izlietnes

Reply

Thread Tools
Old Marts 9, 2008, 05:58
Donors Group

Default PSU, GPU, CPU un virtuves izlietnes

Power Supply Unit bieži ir pēdējā lieta, cilvēki domā par to, kad ēka pc Tas ir tāpēc, ka tas ir viens no mazāk sexy komponentus, kas nepieciešami, lai veidotu. Ar šāda veida domāšana problēma ir tā, ka barošanas bloks (PSU) ir diezgan daudz vienīgais vissvarīgākais komponents būvēt, jo, ja tas neizdodas, tā var veikt pārējo savu veidot ar to.

Zemas kvalitātes PSU (ierakstīt: lēti), var ievērojami samazināt mūža ilgumu par labu sistēmu vai izraisīt nestabilitāti. Labas kvalitātes PSU tendence uzvarēt šiem negatīviem, un arī palīdzēs samazināt siltuma iekšienē gadījumā, kā arī samazinātu trokšņu līmeni.

ATX-12V pasākums. (dvanced Technology eXtendence).

Kā tehnoloģija termiņa beigām, un izstrādā un plašai sabiedrībai, jo visas prasības, ātrāks un spēcīgāks komponenti redzat sastāvdaļas kļūst arvien ātrāk un ātrāk.

Izmanto Intel kā piemērs;

1.993: Intel Pentium atbrīvots. Ātrākais variants atmaksā šajā gadā bija 66MHz ar 16KB cache. Un tas prasa 5V pie varas tas 3.1million tranzistoru. Ko ražo, izmantojot 800nm procesu.

1.995: Intel Pentium Pro atbrīvots. Ātrākais atmaksā šajā gadā bija 200MHz ar 16KB Level2 kešatmiņu * un tā prasīja 3.3V pie varas tas 5million tranzistoru.

* Level2 cache ir veltīta banka atmiņu, kas darbojas kā pagaidu turēšanas vietā, lai saņemtu instrukcijas, kas tiek nosūtīti CPU. Tas strādā daudz ātrāk nekā cietā diska, un lielāks cache vairāk instrukciju var saukt.

1997: Intel Pentium 2 atbrīvots. Ātrākais atmaksā šajā gadā bija 233mhz ar pēriens () 32KB cache. Tā pieprasīja 2.8V pie varas tas 7.5million tranzistoru.

1999: Intel Pentium 3 atbrīvots. Ātrākais atmaksā šajā gadā bija 450MHz kas prasīja 2.05V barošanas tas 9million tranzistoru.

2000: Intel Pentium 4 atbrīvots. Ātrākais atmaksā šajā gadā bija 1.3GHz (1300mhz), kas nepieciešami 1.7V pie varas tas 42million tranzistoru. Izgatavo uz 180nm procesu. Tātad, kā jūs varat redzēt, izmantojot šo ierobežotu sarakstu, kā piemēru, mēs esam aizgājuši no ražošanas tehniku 800nm un 5v darbina 3.1million tranzistori ir 180nm pie 1.7V un 42million tranzistoru. Visi telpu 7 gadiem.

Šis saraksts netiek izmantoti, lai parādītu darbības celšanos, jo izejvielu numuri nesakiet patiess stāsts par to, ka (dažas lietojumprogrammas Pentium 3 varētu apsteigt Pentium 4 vienkāršā iemesla dēļ, arhitektūras izmaiņu jaunākas kodols). Nē, šis saraksts ir vienkārši izmanto, lai parādītu, kā jaunu un uzlabotu FAB metodēm (800nm līdz 180nm), var samazināt spriegumu, ko CPU, tieši ietekmē veiktspēju tikai tādēļ, ka tranzistori ir, ka daudz ciešāk kopā, un tuvāk to mazāk enerģijas, ir nepieciešama tiem pāriet no valsts no 0 līdz 1.

Un mēs esam tagad 45nm Intel pašreizējo ražu CPU's.

Bet GPU's ir cits stāsts. Jā, šo ar ražošanu seko CPU's (90nm - 65nm - 55nm) Bet jaudas vajadzīgs, vienkārši dēļ summa, tranzistori dzīvo GPU ir kopumā, palielinās.

Un tad jums jāņem vērā SLI un Crossfire mātesplati mikroshēmojumiem kas ļauj vairākas grafikas kartes pievienot.

Dzinējspēkus šī tendence ir;

Monitoriem. Rezolūcijas monitori ir arvien lielāks un lielāks. Pirms dažiem gadiem vidējais mājas datora lietotājam ir monitora ar izšķirtspēju 1280x1024. Šajā pielīdzināt 1.310.720 pikseļiem, ka visi vajadzīgie atjaunināšanu. Tagad, standarta izšķirtspējas, ekrāna cenas turpina samazināties, ir 1680x1050 (1.764.000 pikseļi), un tas strauji tuvojas 1920x1200 (2.304.000 pikseļi). Daļēji tas ir saistīts arī ar augstas izšķirtspējas video kļūst īstenošanai un šo video veids prasa lielāku fizisko ekrāns pozīcijās, kas nozīmē augstāku rezolūcijas. Vienkārši izsakoties, vairāk pikseļu ekrāna ir spēcīgāks GPU, ka ir nepieciešams atjaunināt šo ekrānu, īpaši spēļu programmas.

[
(19 "1280x1024 ekrāna sānu pie sāna ar 1920x1200 24" ekrāna).

Spēles. Kā spēļu izstrādātājiem radīt vairāk iespaidīgs virsrakstus ar aizvien vairāk iespaidīgu grafikas atribūtiem (reālā laika apgaismojums, DX7-10 uc) jaudīgāku grafikas kartes ir nepieciešams, lai saražotu šos, uz ekrāna, ar spēlei rāmis likmēm.

Tagad man sanāca, ka no tā, what's it all got sakars ar ATX-12V?

Vienkārši izsakoties, ar nepārtraukto attīstību CPU's, GPU's un motherboards (AGP - PCI-E) jaudas prasībām, kas ir palielinājušās vismaz piecas reizes (Build atkarīga), kas pēdējos gados. Lai palīdzētu nodrošināt šīs tiesības ATX12V standarts tika izveidots. Tas nozīmē, ka PSU ir jāievēro noteiktas prasības, stabilitāte, slodzi un spriegumu, kas sniegta pirms tos var izmantot, lai darbinātu datoru.

(ATX standarta stiepjas tālāk nekā attiecībā uz PSU ir, bet man nebūs kas attiecas uz šo šeit).

ATX form factor bija pieci galvenie modeļi visā to dzīves laikā:

1: ATX - 20-pin 12V power connector.
2: WTX - 24-pin 12V power connector.
3: AMD GES - 24-pin 12V power connector kādu AMD Athlon's.
4: EPS 12V - 24-pin galvenais 12V power connector 8-pin 12V vidējā savienotāju un 4-pin 12v augstskolas savienotājs.
5: ATX 12V - 24-pin galvenais 12V power connector 4-pin 12V connector vidusskolas un 8-pin 12V augstskolas savienotājs.
ATX 12V v1.3 - Ieteikumi-5V barību izņemt.
ATX 12V V2.0 - 24-pin 12V power connector un 4-pin 12V vidējā savienotājs.
ATX 12V v2.2 - Viens 20/24-pin savienotājs, viens ATX12V 4 pin connector. Daudzi barošanas ražotāji iekļauj 4 plus 4 pin vai 8-4 pin vidējā connector vietā, ko var izmantot arī kā sekundārā EPS12V savienotāju.

Pašreizējā pārskatīšana, ATX 12V v2.2, ir savietojams ar visām iepriekšējām, pārskatīšanu un ATX 12V V2.3 būs veiksmīgs solis.

Lēti Not Cheerful

Lielākā daļa enerģijas piegādēm, kas ir cena no £ 20 - £ 30 (generic apliecības), kas vispār neatbilst jaudas prasības vēlākais CPU's. Viņi parasti ir ļoti skaļi, un palaist karsti, jo lētāk materiālus, kas izmantoti ražošanā tos (kāpēc tu domā viņi tik lēti?).

Tās mēdz būt ļoti nestabila un maz videi draudzīgi, jo viņi mēdz būt ļoti neefektīva. Un ar elektrības izmaksas un gāzes noteikti pieaugs vēl atkal tas ir kaut kas ko jūs varētu vēlēties ņemt vērā.

Kad PSU ražotājs, attiecas uz "efektivitātes rādītājus" ar īpašu PSU vai diapazons PSU ir tās pamatā nozīmēs, cik daudz elektrības ņemti no līdz PSU elektrotīkla tiek izšķiesti, galvenokārt atkritumu siltumu.

Labs PSU darbosies apmēram 80% efektivitāti. Tas nozīmē, ka katram 100W jaudas novilkta no elektrotīkla 20W tiek izšķērdēti

Tipisks generic PSU iet aptuveni efektivitāti 50 %...... kā jau norādīts iepriekš šajā izšķērdēta jaudas, galvenokārt gotten vaļā ar siltumu. Kad Jūs ņemt vērā ar Pāraidīšanas lētu, generic PSU ir tie nav vislabākās kvalitātes tas kļūst satraucoša, ka traucējoša.

Kas Watt?
Jauda vatos vērtējumi par barošanas avotu var būt maldinošs, jo tas ir kopējais apvienotais jaudas visu sprieguma līnijām. Ar pastāvīgi pieaugošo sprieguma prasību, sastāvdaļas, kopējās vajadzīgās izejas sevišķi +12 V līnija (CPU, GPU, MOBO uc) kļūst arvien nozīmīgāka. Ideālā elektroapgādes, ir jābūt vismaz 18A uz +12 V līnijas. Faktiskā slodze jums būs atšķirīgs atkarībā no Jūsu būvēt.

Easy Listening vai Thrash Metal
Power Supplies radītu trokšņu daudz no faniem izmantots, lai saglabātu tās no pārkaršanas. Ja jūs nevēlaties, lielu troksni, ir vairākas alternatīvas. Labākā izvēle ir vienība, kas vai nu izmanto lielāku fanu, ka pārvietot vairāk gaisu vienība lēnāku ātrumu vai saņemt vienu temperatūras kontrolētu fani. Vēl viena iespēja ir fanless vai kluss barošanas avoti, kas nerada troksni. Lai gan šie parasti rada lielāku siltuma uzkrāšanās.

MTBF vidējais laiks starp Bojājumi
MTBF ir vērtējums, ko ražotājs parasti lietošanas apjoms vienība būs pirms iespējamās neveiksmes. Aptuveni 50% no vienībām neizdoties pirms šīs un 50% dzīvo ilgāk. Augstāks MTBF kategorijas, labākas kvalitātes elektroenerģiju.

Square Peg In Square Hole
Ir dažādas enerģijas savienotājiem, kas nāk pie barošanas. Daži no dažādām savienotāji ietilpst 20/24-pin jauda, 4-pin ATX12V, 4-pin Molex, floppy, 6-pin PCI-Express graphics un 8-pin PCI-Express graphics. Novērtēt kāda vara savienotāji datora komponentiem, nepieciešams nodrošināt jums barošanas ar piemērotu savienotāju.

Spageti Junction
Meklēt PSU ar modulāro savienojumiem.

Tas pamatā nozīmē, ka lielākā daļa kabeļu nav pastāvīgi pievienotas PSU, lai jūs varētu pievienot tikai ļauj jums nepieciešama pieņemšanas kabelis pārvaldīt Jūsu datoru, daudz vienkāršāku un vieglāku.

Tip. Tas ir labs noteikums-of-thumb, kas smagākas PSU ir labāk tas ir. Tas izriet no PSU ir izgatavotas no labāk materiālu sver samērā nedaudz vairāk nekā vispārējs PSU's.

Nopietni, to sev par labu un apturēt prom no sugas PSU's. ATX pasākums arī dod robežu ir par minimālo summu sprieguma PSU dzelzceļu var sniegt, 5V, 12V utt Tas ir vienkārši saglabāt sastāvdaļu, ko darbina PSU, stabils. Ja spriegums svārstās pārāk daudz, lai konkrētā sastāvdaļa tas varētu radīt sistēma crash, BSOD vai pat neatgriezenisku bojājumu detaļu.

Tāpat nav ražošanas standartu, kas attiecas uz jaudas reitingi tik pērk generic psu, kas kliedz ārā "600W par £ 20" tikpat labi varētu būt likmju pazemināšanos, ka nekas teikt, ka sniegs visur blakus šai jaudai. Tas nav zināma sugas PSU ir ražot apmēram 30% mazāka maksimālā jauda vatos nekā marķējums cenas.

Visbeidzot, PSU tu redzēsi norādīts uz dzelzceļa transporta marķējumu "Peak" un "maksimālo" jaudai.

Maksimālais attiecas uz maksimālā (funnily pietiekami) ilgstošu jauda vatos PSU var sniegt.

Peak attiecas uz absolūto robežu jaudas PSU var sniegt, bet to var darīt tikai ļoti īsu laiku, rāmji un kaitējums var rasties, ja pārāk liela slodze tiek likts uz PSU.

Kā jūs pamanīsiet man nav minēti ampēriem jebkur. Tas ir tīša un būs ietvertas nākamo.

Hope this helps ikviens lasījumā.

Noderīgs avoti: PCPW, Intel arhīvu, AMD, Wiki, Enermax, Coolermaster.

-Kanoakavirus

Mana sistēma: Zoomy

Processor (s):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15V
Motherboard:
Asus P5K Premium
RAM Operatīvā atmiņa:
2GB Dominator 8.500
Graphics Card (s):
BFG 8800GT
Sound Card:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB ext uzglabāšanai. 2TB int uzglabāšana
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Dzesēšana:
AC7
Tīkla / Internets:
Monitor (s):
245.b, 931B (Samsung)
Operating System (s):
Vista 32P
Old Marts 9, 2008, 06:01
Administrator Group

Jauks darbs mate, you gonna stick it?

Mana sistēma: Hybr! D

Processor (s):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Motherboard:
HP nForce 560
RAM Operatīvā atmiņa:
2GB DDR2 PC2-5300
Graphics Card (s):
Nvidia 7150M Onboard Integrētā
Sound Card:
5,1 Onboard Integrētā
Hard Drive (s):
250GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL ATA
Case / PSU:
Noliktavā HP
Dzesēšana:
Noliktavā HP
Tīkla / Internets:
10/100 NIC / 10MB Virgin Cable
Monitor (s):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (s):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old Marts 9, 2008, 06:07
Donors Group

Ups.

Thanks for heads-up.

-Kanoakavirus
Old Marts 9, 2008, 08:03
Donors Group

Very nice guide, es pamanīju daļa, kur jūs teicāt, nevar iegūt lētu vienu, es meklēju caur eBuyer un nonāca pāri Artic Power 700W PSU par GBP 40. Es esmu ieinteresēts uzzināt laika tas varētu jauda 8800 GT, un ja tā ir efektīva, ja ne es atradu OCZ StealthXStream 600W, Coolermaster RealPower 520W Modular un Coolermaster Extreme Power 650W. Visi PSU "ir no £ 45 - £ 60 un ir pilnvaras, kas man būs vajadzīgs, bet viens ir vislabākā cena, Jauda un efektivitāte.

Jūs arī varētu ieteikt "dažas PSU dažiem būvē ti. Gaming Rīg ...

Pateicība.

Mana sistēma: xX_TeK_GaMeR_Xx

Processor (s):
Intel Core 2 Duo E6700
Motherboard:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P
RAM Operatīvā atmiņa:
OCZ 6.400 2 x 2GB ReaperX
Graphics Card (s):
MSI NX8800GT
Sound Card:
Realtek ALC 889A Dolby Digital
Hard Drive (s):
OCZ SSD 60GB, WD 250GB HDD
Optical Drive (s):
Siemens HL-DT-ST DVDRAM GH22LS30
Case / PSU:
Cooler Master HAF-932, OCZ 600W
Dzesēšana:
Stock
Tīkla / Internets:
Ethernet, BT @ 2MB (250KB / S DL)
Monitor (s):
Xerox XA7-17i, SHARP LC26D44
Operating System (s):
Windows 7 Ultimate RC1 x32
Old Marts 9, 2008, 12:51
Donors Group

Vai ir iespējams uzzināt efektivitāti PSU, ja ražotājs nav paziņojusi, ka?

Mana sistēma: = /

Processor (s):
AMD 64x2 6000 +
Motherboard:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
RAM Operatīvā atmiņa:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Graphics Card (s):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Sound Card:
Onboard
Hard Drive (s):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Optical Drive (s):
CDRW + DVD-RW [Dual Layer]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Dzesēšana:
ZALMAN CNPS9700NT
Tīkla / Internets:
divējāda gigabit / 20MB Cable
Monitor (s):
19 "HannsG
Operating System (s):
XP Pro 32Bit
Old Marts 9, 2008, 23:56
Donors Group

Es būtu ļoti pārsteigts (neskaitot sugas psu ir), ja ražotājs nav kotētas efektivitāti kaut kur. Tas ir viņu interesēs ir. Ja tās nav, tad kas būtu slēdzis spuldze ar jums.

Bet, ja jūs nevarat atrast to es lūdzu būt meklē pārskatus par konkrēto modeli. Daži sites / mags patiešām stendā psu ir efektivitāte.

-Kanoakavirus
Old Marts 9, 2008, 23:57
Donors Group

Visi:

Es esmu būs pievienojot pastu ar dažiem info on GPU ir, nav gluži izdevās iegūt gatavo vakar (bija darbā, laiks), bet tas ir upped ar nākamo pāris dienu laikā.

-Kanoakavirus
Old Marts 10, 2008, 00:12
Donors Group

Quote:
Originally Posted by xactly View Post
Very nice guide, es pamanīju daļa, kur jūs teicāt, nevar iegūt lētu vienu, es meklēju caur eBuyer ..
Visu šo darbu, bet es gribētu iet uz modulāro vienu, ietaupa daudz apgrūtinājumus.

Quote:
Jūs arī varētu ieteikt "dažas PSU dažiem būvē ti. Gaming Rīg ...

Pateicība.
Try this. Lieta, tur ir tik daudz izvēles, ka ir grūti ieteikt kaut ko - cenas iet uz augšu un uz leju ļoti ātri.
"Man patika P182 tik daudz, ka, kad mana sieva sistēma viss bija skaļš un vajadzīga visiem tīrīšanas veidu, nopirku viņai vienu. Tad, kad es gribēju kaķis, iegādājos P182. P182 nav kaķis per se, taču tas joprojām ir lielisks iegādāties. "

Mana sistēma: 日夏子

Processor (s):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Motherboard:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM Operatīvā atmiņa:
2GB Patriot Extreme Performance
Graphics Card (s):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):