![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Power Supply Unit często jest ostatnią rzeczą, kiedy ludzie myślą o budowaniu szt. Jest tak dlatego, że jest to jeden z mniej sexy składniki potrzebne do zbudowania. Problem z tego rodzaju myślenia jest to, że Power Supply Unit (PSU) jest bardzo wiele najważniejszym elementem w budowaniu, ponieważ powinien on nie, to może resztę swojego budować z nim. A złej jakości PSU (wstawić: tanie) może znacznie obniżyć żywotność dobra lub powodować niestabilność systemu. A dobra jakość PSU skłania pokonać te negatywy, a także pomoc w zmniejszaniu ciepła wewnątrz przypadku, wraz z redukcji hałasu. ATX-12V środka. (Advanced Technology eXtendencję). Ponieważ technologia rozwija się i dojrzewa i ogółu społeczeństwa jako całości wymaga szybszego i bardziej wydajne elementy widoczne elementy coraz szybciej i szybciej. Korzystanie Intel jako przykład; 1993: Intel Pentium zwolnione. Najszybsza wersja wydała w tym roku było 66mhz z 16kB cache. I to wymagane do zasilania 5V to 3.1million tranzystorów. Produkowane przy użyciu procesu 800nm. 1995: Intel Pentium Pro zwolnione. Najszybsza wydała w tym roku było 200 z 16kB Level2 Wikisłowniku * oraz wymagane do zasilania 3.3V to 5million tranzystorów. * Level2 Wikisłowniku jest poświęcony pamięci banku, który działa jako tymczasowy gospodarstwa miejsce na instrukcje są przesyłane do procesora. Działa on znacznie szybciej niż dysk twardy, a większe Wikisłowniku bardziej instrukcje mogą być przechowywane. 1997: Intel Pentium 2 zwolnione. Najszybsza wydała w tym roku było 233mhz z fest ( ) 32KB pamięci podręcznej. Jest wymagane do zasilania 2.8V to 7.5million tranzystorów.1999: Intel Pentium 3 zwolnione. Najszybsza wydała w tym roku było 450 MHz, które wymaga 2.05V energii to 9million tranzystorów. 2000: Intel Pentium 4 zwolnione. Najszybsza wydała w tym roku było 1.3ghz (1300mhz), które wymagane do zasilania 1.7V to 42million tranzystorów. Produkowane w procesie 180nm. Więc jak można za pomocą tej ograniczonej listy jako przykłady, we've odszedł z produkcji techniki 800nm i 5V zasilania 3.1million tranzystorów do 180nm na 1.7V i 42million tranzystorów. Wszystko w przestrzeni 7 lat. Ta lista nie jest używany, aby pokazać, ponieważ zwiększa wydajność surowca numery nie powiedzieć, że prawda o historii (w niektórych aplikacji Pentium 3 mogłyby Doskonałość Pentium 4 po prostu ze względu na zmiany architektoniczne w nowszych core). Nie, to jest po prostu lista używane, aby pokazać, jak nowsze i lepsze fab technik (800nm do 180nm) może zmniejszyć napięcie wymagane przez CPU bez bezpośredniego wpływu na wydajność, ponieważ wystarczy, że tranzystory są znacznie bliżej siebie, a im bliżej są one mniej energii jest potrzebny do przejścia od stanu 0 do 1. A my jesteśmy już w 45nm Intel obecne uprawy procesorów. Ale graficznego jest inna historia. Tak, produkcji są następujące procesorów (90nm - 65nm - 55nm), ale moc wymagane, wystarczy, ze względu na ilość tranzystorów w GPU rezydentem jest, ogólnie, na wzrost. A potem you've got uwzględnienia SLI i Crossfire chipset płyty głównej, aby umożliwić wielu kart graficznych, które mają być połączone. Siły jazdy tej tendencji są; Monitory. Uchwały monitorów są coraz wyższe i wyższe. Kilka lat temu przeciętny użytkownik PC domu miał monitor o rozdzielczości 1280x1024. Ten utożsamiane do 1.310.720 pikseli że wszystkie wymagane uaktualnienie. Teraz, standardowa rozdzielczość ekranu spadku cen nadal jest 1680x1050 (1.764.000 pikseli) i szybko zbliża 1920x1200 (2.304.000 pikseli). W części jest to również ze względu na high-definition video coraz mainstream i ten film wideo typu wymaga więcej fizycznych ekranie linii, co oznacza wyższe rozdzielczości. Mówiąc najprościej, im więcej pikseli na ekranie jest bardziej wydajne GPU, który jest niezbędny do aktualizacji ekranu, szczególnie w grach aplikacji. [(19 "1280x1024 ekranie side-by-side z 24" 1920x1200 ekranu). Gry. W grze deweloperów utworzyć więcej imponujące tytuły z ciągle bardziej imponujące atrybutów grafiki (w czasie rzeczywistym oświetlenie, DX7-10 itp.) silniejsze karty graficzne są potrzebne do produkcji tych, na ekranie, z grywalna klatek. Teraz mam że nie po drodze, co to wszystko ma do czynienia z ATX-12V? Mówiąc najprościej, z nieustannym rozwojem w procesorów, płyt głównych i GPU (AGP - PCI-E) moc wymagania wzrosły co najmniej pięć razy (build zależnych) w ciągu ostatnich kilku lat. Aby pomóc w tym zasilania ATX12V norma została utworzona. Oznacza to, że PSU's muszą spełniać określone wymagania w zakresie stabilności, obciążenia, napięcia i pod warunkiem, zanim będą mogły być wykorzystywane do zasilania komputera. (The ATX standardowy rozciąga się dalej niż w odniesieniu do PSU, ale nie będę obejmujące tutaj). W ATX formie czynnik miał pięć głównych projektów w całym jego życiu: 1: ATX - 20-pinowe złącze zasilania 12V. 2: WTX - 24-pinowe złącze zasilania 12V. 3: AMD GES - 24-pinowe złącze zasilania 12V dla niektórych AMD Athlon's. 4: EPS 12V - 24-pinowe złącze zasilania 12V podstawowych, 8-pinowe złącze 12V wtórnych i 4-pinowe złącze 12V trzeciorzędowych. 5: ATX 12V - 24-pinowe złącze zasilania 12V pierwotnego, 4-pinowe złącze 12V wtórnych i 8-pinowe złącze 12V trzeciorzędowych. ATX 12V v1.3 - Wytyczne dotyczące pasz-5V usunięte. ATX 12V V2.0 - 24-pinowe złącze zasilania 12V oraz 4-pinowe złącze 12V wtórnym. ATX 12V v2.2 - Jeden 20/24-pin złącza, jeden ATX12V 4 pinowe złącze. Wielu producentów obejmują zasilania 4-pin oraz 4, 8 lub do 4 pinowe złącze zamiast wtórnego, który może być również używany jako drugorzędne złącze EPS12V. W aktualnej wersji, ATX 12V v2.2, jest wstecznie kompatybilne ze wszystkich poprzednich wersji i ATX 12V v2.3 zostaną przedstawione wkrótce. Tanie Nie cheerful Większość zasilaczy, które są cenach między £ 20 - £ 30 (generic się) na ogół nie spełniają wymogów moc najnowszych procesorów. Oni wydają się być bardzo głośno, gorąco i uruchomić ze względu na tańszych materiałów użytych do ich produkcji (dlaczego uważają, że jest tak tanio?). Oni również wydają się być bardzo niestabilne i mało przyjazne dla środowiska, ponieważ oni również wydają się być bardzo nieefektywne. I kosztów energii elektrycznej i gazu ustawić wzrosnąć jeszcze raz to coś można wziąć pod uwagę. Gdy PSU producenta odnosi się do "efektywności" danego PSU lub zakres PSU's one zasadniczo oznacza, ile energii elektrycznej pobrana z sieci przez PSU jest marnowana, głównie jako odpadów ciepła. Dobrym PSU będzie działać w około 80% skuteczności. Oznacza to, że każdy 100w władzy pochodzących z sieci 20W jest marnowane Typowy generycznych PSU wynosi około sprawność 50 %...... i jak stwierdzono wcześniej w tym wszystkim jest marnowane mocy zgarnięte pozbyć przez ogrzewanie. Jeśli wziąć pod uwagę Heatsinks tanich, generycznych PSU nie są z najwyższej jakości tym bardziej niepokojące, że kłopotliwe. Jaka jest Watt? Moc Oceny na zasilaczy może być mylący, gdyż jest to całkowita moc połączeniu wszystkich napięcia linii. Dzięki stale rosnące napięcie wymogu komponentów, całkowita wymagane wyjście szczególnie dla linii +12 V (CPU, GPU, Mobo itp.) staje się coraz bardziej ważne. Najlepiej zasilacza powinien posiadać co najmniej 18A na +12 V linii. Rzeczywiste obciążenia trzeba będzie różna zależnie od budowania. Easy Listening lub Thrash Metal Zasilacze generują dużo hałasu z wentylatorów używanych do utrzymania ich przegrzania. Jeśli nie chcesz dużo hałasu, istnieje szereg dostępnych opcji. Najlepszy wybór dla jednostki, która wykorzystuje zarówno większych wentylatorów, które przenoszą więcej powietrza przez jednostkę na wolniejsze prędkości lub uzyskać jeden z kontrolowaną temperaturą fanów. Inną opcją jest bezgłośnym systemem odprowadzania lub ciche zasilacze, które nie generują hałasu. Mimo tych ogólnie tworzyć więcej ciepła utworzenia. MTBF: Mean Time Between Failures MTBF jest ocena podanych przez producenta dla typowych stopień zużycia jednostki będą miały przed możliwym awarii. Około 50% jednostek nie przed tym a 50% żyje dłużej. Im wyższa MTBF ocena, tym lepsza jakość zasilania. Square Peg Hole In The Square Istnieją różne złącza zasilania, które pochodzą od zasilacza. Niektóre z różnych obejmują 20/24-pin złącza zasilania, 4-pin ATX12V, 4-pin Molex, dyskietki, 6-pinowe PCI-Express Graphics i 8-pinowe PCI-Express Graphics. Robienie tego, co stanie złącza zasilania komputera komponenty wymagają, aby uzyskać zasilacza z odpowiednimi złączami. Spaghetti Junction Poszukaj PSU z modułowych połączeń. ![]() Zasadniczo znaczy to, że większość kabli nie są na stałe podłączone do PSU więc można podłączyć tylko prowadzi wymagają podejmowania kabla zarządzanie komputera, że o wiele prostsze i łatwiejsze. A wskazówka. It's a good rule-of-thumb że cięższe jeden PSU jest lepiej. Wynika to z PSU's wykonane z lepszych materiałów ważyć sporo więcej niż ogólna PSU's. Poważnie, nie dla siebie i za pobyt z dala od ogólnych PSU's. W ATX środek również na granicy jest na minimalną kwotę napięcia jeden PSU kolejowej może zapewnić, 5V, 12V itd. To jest po prostu zachować element, zasilany przez PSU, stabilne. Jeśli napięcie zmienia zbytnio do konkretnego elementu może spowodować awarię systemu, BSOD lub nawet trwałe uszkodzenia tego elementu. Ponadto, nie ma standardowych odnoszących się do mocy nabywczej Oceny tak ogólny PSU krzyczy, że obecnie "600W for £ 20" może być obniżeniu w tym nie ma nic do powiedzenia to będzie gdziekolwiek w pobliżu tej mocy. Nie jest znane ogólnych PSU's produkować około 30% mniej mocy niż szczyt etykiecie cudzyslowow. Wreszcie, na PSU's zobaczysz zaznaczony na etykiecie kolejowego "Peak" i "Maximum" moc. Maksymalna odnosi się do maksymalnej (komicznie wystarczy) trwałe Moc w PSU może dostarczyć. Maksymalne odnosi się do absolutnej granicy na mocy PSU może, ale może to zrobić tylko w bardzo krótkim okresie czasu, ramki i szkody może spowodować zbyt duże obciążenie, jeżeli jest umieszczone w PSU. Jak można zauważyć Mam niewymienionemu ampery wszędzie. To zamierzone i zostaną pokryte w następnym. Hope this helps ktoś czytania. Pomocne źródła: PCPW, archiwa Intel, AMD, Wiki Enermax, Coolermaster.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nice work mate, you gonna go trzymać?
| |||
| |||
| Ups. Thanks for the heads-up.
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Very nice instrukcji zauważyłem, części, w której powiedział pan nie dostać tanie jeden, i patrzył poprzez eBuyer i wszedł w całej Artic Power 700W PSU £ 40 za. Jestem zainteresowany wiedzieć pogoda może zasilanie dla 8800 GT i jeśli jest skuteczny, jeśli nie mam znaleźć OCZ StealthXStream 600W, Coolermaster RealPower 520W Modular i Coolermaster eXtreme Power 650W. Wszystkie z PSU "są między £ 45 - £ 60 i jest uprawniona do tego, co i będzie, ale który z nich jest najlepszy dla Cena, moc i wydajność.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy jest możliwe, aby dowiedzieć się o skuteczności PSU, jeśli producent nie określiła ona?
|
| |||
| |||
| Byłbym bardzo zaskoczony (oprócz ogólnych PSU's), jeśli producent nie cytowany wydajności gdzieś. To w ich najlepszym interesie. Jeśli nie to należy przełączyć jeden żarówka dla Ciebie. Ale jeśli nie możesz znaleźć to byłbym poszukuje opinii na temat tego konkretnego modelu. Niektóre witryny / Mags czy rzeczywiście ława badań PSU's efektywności.
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| Wszystkie: I'm going to być dodanie do stanowiska niektórych informacji na temat graficznego, zupełnie nie udało się uzyskać to gotowy wczoraj (był w pracy w czasie), ale należy upped w ciągu następnych kilku dni.
|
| ||||||||||||||
| ||||||||||||||
| Cytat:
Cytat:
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
![]() |
|
| Zakładki |