mai mică de capital,

Magazine
Go Back   Computer JUICE > Computer Hardware > Cazuri & Power Supplies

Register

PSU, GPU, CPU şi de bucătărie, chiuvetă

Reply

Thread Tools
Old 9 martie 2008, 05:58
Grupul de donator

Default PSU, GPU, CPU şi de bucătărie, chiuvetă

Unitatea de alimentare este în mod frecvent în ultimul rând, atunci când oamenii cred despre construirea unei bucăţi Acest lucru se datorează faptului că este una dintre cele mai sexy de componente necesare pentru o construi. Problema cu acest tip de gandire este ca Power Supply Unit (PSU) este destul de mult cea mai importantă componentă a construi, pentru că, nu ar trebui să-l, poate dura de restul vă construi cu ea.

O calitate proastă PSU (insera: ieftine) poate reduce foarte mult de viata a unui sistem bun sau provoca instabilitate. O bună calitate PSU tendinţa de a învinge aceste negative şi a oferi, de asemenea, ajuta la reducerea de energie termică în interiorul caz, împreună cu reducerea zgomotului.

ATX-12V măsură. (Undvanced TECHNOLOGY eXtendinţa).

Ca tehnologie dezvoltă şi se maturizează şi a publicului larg, ca întreg cereri mai rapidă şi mai puternică componente ai vedea componente obtinerea mai repede şi mai repede.

Utilizarea Intel ca exemplu;

1993: Intel Pentium eliberat. Cel mai rapid versiune a fost lansat în acelaşi an 66mhz cu un 16kb cache. Şi este necesar 5V la putere este 3.1million tranzistori. Fabricat utilizând 800nm proces.

1995: Intel Pentium Pro eliberat. Cel mai rapid a fost lansat în acelaşi an 200mhz cu un 16kb Level2 cache-ul * şi-l cere 3.3V la putere este 5million tranzistori.

* Level2 cache-ul este dedicat bancar de memorie, care acţionează ca un temporar locul unde sunt instrucţiuni pentru a fi trimis la CPU. Se lucrează mult mai rapidă decât un hard disk, şi mai mare de cache-ul de mai multe instrucţiuni pot fi trase.

1997: Intel Pentium 2 eliberaţi. Cel mai rapid a fost lansat în acelaşi an 233mhz cu un enorm () 32KB cache. Este necesar 2.8V la putere este 7.5million tranzistori.

1999: Intel Pentium 3 eliberaţi. Cel mai rapid a fost lansat în acelaşi an 450mhz care cere 2.05V de putere pentru e 9million tranzistori.

2000: Intel Pentium 4 eliberaţi. Cel mai rapid a fost lansat în acelaşi an 1.3ghz (1300mhz), care cere 1.7V la putere este 42million tranzistori. Fabricate pe 180nm proces. Deci, după cum puteţi vedea, folosind această listă limitată ca exemple, am plecat de la o tehnica de fabricare a 800nm şi 5V alimenta 3.1million tranzistori la 180nm la 1.7V şi 42million tranzistori. Tot în spaţiul de 7 ani.

Această listă nu este utilizat pentru a afişa o creştere de performanţă, pentru că brut numere nu spune adevarata poveste despre care (în unele aplicaţii de Pentium 3 ar putea performant de Pentium 4 pur şi simplu din cauza arhitectural modificări din mai noi de bază). Nu, această listă este, pur şi simplu a fi utilizate pentru a demonstra cum mai noi şi îmbunătăţite Fab tehnici (800nm la 180nm) poate reduce tensiunea necesare de către un procesor fără impact direct asupra performanţei, pentru că pur şi simplu de tranzistori, care sunt mult mai aproape împreună, iar acestea sunt mai aproape de mai puţin de putere este necesară pentru a se trece de la o stare de la 0 la 1.

Şi noi suntem acum la 45nm pentru Intel actuale ale culturilor de procesoare.

Dar GPU sunt o altă poveste. Da, fabricarea acestor procesoare sunt urmatoarele (90nm - 65nm - 55nm) Dar wattage necesar, pur şi simplu din cauza cu suma de tranzistori reşedinţa într-un GPU este, în general, în creştere.

Si apoi, pe care le-aţi luat pentru a lua în considerare SLI Crossfire şi placa de bază pentru unele chipset-uri care permit mai multe carduri de grafica pentru a fi conectat.

Forţele de conducere sunt această tendinţă;

Monitoare. Rezoluţiile de monitoare devin mai mari şi mai mari. În urmă cu câţiva ani în medie de acasă bucăţi de utilizator a avut un monitor cu o rezoluţie de 1280x1024. Acest echivalate la 1310720 pixeli că toate necesară actualizarea. Acum, ca standard de rezoluţie ecran preţurile continuă să scadă este de 1680x1050 (1.764.000 pixeli) şi este rapid se apropie de 1920x1200 (2.304.000 pixeli). În această parte este, de asemenea, ca urmare a video de înaltă definiţie, devine din ce în ce mai mult integrarea şi acest video de tip necesită mai multe linii fizice ecran, ceea ce înseamnă mai mare rezoluţie. Pur şi simplu pune, de mai multe pixeli are un ecran mai puternic GPU care are obligaţia de a actualiza acest ecran, în special de jocuri, aplicaţii.

[
(19 "1280x1024 ecran alături cu un 24" 1920x1200 ecran).

Jocuri. Ca joc dezvoltatorii de a crea mai multe impresionant de titluri, cu grafică impresionantă continuu mai multe atribute (în timp real de iluminat, DX7-10, etc) mult mai puternic carduri grafice sunt necesare pentru a produce aceste, pe ecran, cu redate frame rate.

Acum l-am luat la o parte, este tot ceea ce trebuie să faci cu ATX-12V?

Pur şi simplu pune, cu continuu evoluţiile din procesoare, GPU şi Placi de baza (AGP - PCI-E) cerinţele de energie au crescut cel puţin cinci ori (build dependent), în ultimii ani. Pentru a vă ajuta să ofere această putere de ATX12V standard a fost creat. Acest lucru înseamnă că PSU a trebui să respecte anumite cerinţe de stabilitate, de sarcină, şi cu condiţia de tensiune înainte de a putea fi utilizat la putere pe un PC.

(The ATX standard se extinde mult mai departe în ceea ce priveşte PSU, dar eu nu va fi acoperind ca aici).

ATX form factor de a avut cinci desene sau modele pe tot parcursul vieţii este:

1: ATX - 20 pini 12v putere conector.
2: WTX - 24-pin 12v putere conector.
3: AMD GES - 24-pin 12v putere conector pentru unele AMD Athlon lui.
4: EPS 12V - 24-pin primar 12v putere conector, 8-pin 12V secundar şi conector 4-pin 12V terţiar conector.
5: ATX 12V - 24-pin conector de energie primară 12V, 4-PIN 12v secundar conector şi 8-pini 12v terţiar conector.
ATX 12V V1.3 - Orientare pentru feed-5V eliminat.
ATX 12V V2.0 - 24-pin 12V putere şi conector 4-pin 12V conectorul secundar.
ATX 12V V2.2 - One 20/24-pin conector, un conector ATX12V 4 PIN. Mulţi producători de alimentare includ un 4 plus 4 pin, sau 8 la 4 în loc de aderenţă conector secundar, care poate fi, de asemenea, utilizat ca secundar EPS12V conector.

Versiunea curentă, ATX 12V V2.2, este compatibil cu toate precedent revizii şi ATX 12V V2.3 va fi în scurt timp.

Nu ieftine veselă

Cele mai multe surse de alimentare, care sunt la preţuri între £ 20 - £ 30 (cele generic) în general, nu îndeplinesc cerinţele de putere a celor mai recente procesoare. Ei tind să fie foarte tare, şi să rulaţi fierbinte ca urmare a mai ieftine materialele folosite la fabricarea lor (de ce crezi ca esti atat de ieftin?).

De asemenea, acestea au tendinţa de a fi foarte instabilă şi nu foarte ecologic, deoarece acestea au tendinţa de a fi de asemenea foarte ineficient. Şi cu costuri de energie electrică şi gaze naturale stabilit încă să se ridice din nou este ceva ce poate dori să ia notă de.

În cazul în care un producător PSU se referă la "eficienţă" de un anumit PSU sau gama de PSU a le spun cât de mult, practic a luat de energie electrică de la reţea de PSU este pierdut, în primul rând ca deşeuri-căldură.

Un bun PSU va rula la aproximativ un randament de 80%. Acest lucru înseamnă că pentru fiecare 100W trase de putere de la reţea 20W este în curs de pierdut

Un exemplu tipic de generic PSU se ridică la aproximativ un randament de 50 %...... şi după cum a declarat la începutul acestui pierdut wattage este, în principal, gotten rid de către căldură. Când se ia în considerare heatsinks de ieftine, generic PSU lui nu sunt de cea mai buna calitate acest devine mai ingrijoratoare care jenant.

Care este Watt?
Wattage rating pe surse de alimentare pot fi înşelătoare, în care acest lucru este total combinat wattage a tuturor liniilor de tensiune. Odată cu creşterea continuă a tensiunii cerinţă de componente, total necesare în special pentru producţia de linia de 12 V (CPU, GPU, Mobo, etc) a devenit din ce în ce mai important. În mod ideal, o sursă de alimentare trebuie să aibă cel puţin 18A pe linia de 12 V. De care aveţi nevoie reală de încărcare variază în funcţie de dvs. construi.

Uşor de ascultare sau chelfăni Metal
Power Supplies genera o multime de fani de zgomot de la folosit pentru a le menţine la supraîncălzire. Dacă nu doriţi o gramada de zgomot, există o serie de opţiuni disponibile. Este cea mai buna alegere pentru o unitate, fie că utilizează mai mari fani care misca mai mult aer prin unitate, la viteze mai lent sau pentru a obţine o temperatură controlată cu fanii. O altă opţiune este fanless silenţios sau surse de alimentare, care nu generează zgomot. Deşi aceste general a crea mai mult de căldură build-up.

MTBF: Mean Time Între eşecuri
MTBF este dat de evaluare de către un producător de tipic pentru suma de o unitate de utilizare va avea, înainte de un posibil eşec. Aproximativ 50% din unităţi nu înainte de aceasta şi de 50% trăiesc mai mult. Cu cât este mai mare MTBF clasament, cu atât mai bine în calitate de sursa de alimentare.

Square Peg in piata Hole
Există o varietate de conectori de putere diferite care vin de pe o sursă de alimentare. Unele dintre diferite 20/24-pin include conectori de putere, 4-pin ATX12V, 4-PIN MOLEX, floppy, 6-pin PCI-Express grafică şi 8-pin PCI-Express grafică. Ia ce stocul de putere conectori de PC-ul de componente pentru a solicita a vă asigura că aveţi o sursă de alimentare cu conectori adecvat.

Spaghetti Junction
Uita-te pentru o PSU modular cu conexiuni.

Acest lucru înseamnă că majoritatea cabluri nu sunt conectate permanent la PSU, aşa încât să puteţi ataşa numai conduce aveţi nevoie de cablu de gestionare a face ca PC-ul mult mai simple şi mai uşor.

Un sfat. E o regulă bună de degetul mare, care a mai grele un PSU este cu atât mai bine este. Acest lucru provine din PSU este facut din materiale de o greutate destul de mai bine un pic mai mult de generic al PSU.

Serios, nu-ţi o favoare şi stai departe de generic PSU's. De asemenea, ATX măsură a frontierei de la suma minimă de tensiune o PSU de cale ferată poate oferi; 5V, 12V, etc Acest lucru este pur şi simplu de a menţine o componentă, alimentat de la PSU, stabil. În cazul în care tensiunea fluctuează prea mult la o anumită componentă, ar putea cauza un sistem de avarie, BSOD sau chiar de a deteriora permanent că componentă.

De asemenea, nu există nici un standard în industrie referitoare la wattage rating atât de achiziţionarea unui generic PSU care strigă afară "600W de £ 20" ar putea fi un downgrade în faptul că nu este nimic de spus va oferi oriunde langa acest wattage. Nu-necunoscut pentru generic PSU este de a produce circa 30% mai puţin decât de vârf wattage eticheta quotes.

În sfârşit, pe PSU's veţi vedea marcat pe calea ferată a eticheta "de varf" şi "Maxim" wattage.

Valoarea maximă a se referă la maxim (funnily de ajuns) susţinut wattage de PSU poate oferi.

Varful se referă la limită absolută de wattage de PSU poate oferi, dar poate face acest lucru doar pentru foarte scurt timp de cadre şi de rezultat, dacă se poate deteriora prea mult de încărcare este pus pe PSU.

După cum veţi observa nu am mai menţionat amper oriunde. Asta e intenţionată şi vor fi acoperite în următoarea.

Sper că acest lucru vă va ajuta cineva de lectură.

Surse de ajutor: PCPW, arhive Intel, AMD, wiki, Enermax, Coolermaster.

-Kanoakavirus

Sistemul meu: Zoomy

Procesor (e):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Plăci de bază:
Asus P5K Premium
Memorie RAM:
2GB stăpânitor 8500
Placă grafică (e):
BFG 8800GT
Placă de sunet:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (e):
3.35TB int depozitare. 2TB int stocare
Optical Drive (e):
LG GGC H20L
Cauza / PSU:
Enermax 720w
Răcire:
AC7
Network / Internet:
Monitor (e):
245B, 931B (Samsung)
Sistem de operare (e):
Vista 32P
Old 9 martie 2008, 06:01
Administrator Group

Buna treaba amice, ai de gand sa stai asa?

Sistemul meu: Hybr! D

Procesor (e):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Plăci de bază:
HP nForce 560
Memorie RAM:
2 GB DDR2 PC2-5300
Placă grafică (e):
Nvidia 7150M la bord integrat
Placă de sunet:
5-1 la bord integrat
Hard Drive (e):
250GB 5400rpm SATA300
Optical Drive (e):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Cauza / PSU:
Stock HP
Răcire:
Stock HP
Network / Internet:
10/100 NIC / 10MB Virgine cablu
Monitor (e):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Sistem de operare (e):
Windows 7 Ultimate pe 32 de biţi
Old 9 martie 2008, 06:07
Grupul de donator

Oops.

Multumesc pentru şefii-up.

-Kanoakavirus
Old 9 martie 2008, 08:03
Grupul de donator

Foarte frumos ghid, am observat în parte în cazul în care aţi spus, nu pentru a obţine o ieftine una, M-am uitat prin eBuyer şi a venit în cadrul Artic Power 700w PSU de £ 40. Mă interesează să ştiu de vreme s-ar putea o putere 8800 GT, iar daca acesta este eficient, daca nu i-au găsit în OCZ StealthXStream 600W, Coolermaster RealPower 520W modulara şi Coolermaster extreme de putere 650W. Toate din PSU "sunt între £ 45 - £ 60 şi sunt de putere pentru ceea ce am avea nevoie de o oră, dar care este cel mai bun pentru Pret, putere şi eficienţă.

Puteţi, de asemenea, recomandăm câteva PSU "pentru anumite construieşte adică. Jocuri velatură ...

Mulţumesc.

Sistemul meu: xX_TeK_GaMeR_Xx

Procesor (e):
Intel Core 2 Duo E6700
Plăci de bază:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P
Memorie RAM:
OCZ 6400 2 x 2GB ReaperX
Placă grafică (e):
MSI NX8800GT
Placă de sunet:
Realtek ALC 889A Dolby Digital
Hard Drive (e):
OCZ SSD 60GB, WD 250GB HDD
Optical Drive (e):
LG HL-DT-ST DVDRAM GH22LS30
Cauza / PSU:
Cooler Master HAF-932, OCZ 600W
Răcire:
Stock
Network / Internet:
Ethernet, BT @ 2MB (250KB / S DL)
Monitor (e):
Xerox XA7-17i, Sharp LC26D44
Sistem de operare (e):
Windows 7 Ultimate RC1 X32
Old 9 martie 2008, 12:51
Grupul de donator

Este posibil să se afle eficienţa unui PSU în cazul în care producătorul nu a declarat-o?

Sistemul meu: = /

Procesor (e):
AMD 64x2 6000 +
Plăci de bază:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
Memorie RAM:
Pirat XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Placă grafică (e):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Placă de sunet:
La bord
Hard Drive (e):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Optical Drive (e):
CDRW + DVD-RW [dublu strat]
Cauza / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Răcire:
Zalman CNPS9700NT
Network / Internet:
dual Gigabit / 20mb cablu
Monitor (e):
19 "HannsG
Sistem de operare (e):
XP Pro 32bit
Old 9 martie 2008, 23:56
Grupul de donator

Aş fi foarte surprins (în afară de generic PSU a) în cazul în care un producător nu a citat eficienţa undeva. Este în interesul lor să. Dacă ele nu au, atunci, care ar trebui să treceţi pe un bec pentru tine.

Dar dacă nu aveţi posibilitatea să-l găsiţi Aş fi căutat pentru comentarii cu privire la acest model special. Unele site-uri / Magg face, într-adevăr, banc de test PSU's pentru eficienţă.

-Kanoakavirus
Old 9 martie 2008, 23:57
Grupul de donator

Toate:

Voi fi adăugarea de la post cu unele informaţii despre GPU lui, nu a fost destul de reuşit să-l terminat ieri (a fost la locul de muncă la timp), dar ar trebui să fie avansat în următoarele câteva zile.

-Kanoakavirus
Old 10 martie 2008, 00:12
Grupul de donator

Citat:
Iniţial Adăugată pe site de xactly View Post
Foarte frumos ghid, am observat în parte în cazul în care aţi spus, nu pentru a obţine o ieftine una, M-am uitat prin eBuyer ..
Toate cele de munca, dar Aş merge pentru modulare unul, salveaza o gramada de hassle.

Citat:
Puteţi, de asemenea, recomandăm câteva PSU "pentru anumite construieşte adică. Jocuri velatură ...

Mulţumesc.
Încercaţi această. Chestia e, nu e atât de multe alegeri că este greu să recomande ceva - preţurile merge în sus şi în jos foarte repede.
"Te-am iubit atât de mult de P182 că, atunci când soţia mea a sistemului a fost nevoie de toate zgomotos şi tot felul de curăţenie, am cumpărat-o ei. Apoi, cand am dorit o pisica, am cumparat o P182. De P182 nu este o pisică în sine, dar este încă o excelenta cumpere. "

Sistemul meu: 日夏子

Procesor (e):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Plăci de bază:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Memorie RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Placă grafică (e):
PNY 8800GTS 320MB
Placă de sunet:
Sound Blaster Xtremegamer 7.1
Hard Drive (e):