menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Prípady & Napájacie zdroje

Register

PSU, GPU, CPU a kuchynský drez

Reply

Thread Tools
Old 9.března 2008, 05:58
Darcu Skupina

Default PSU, GPU, CPU a kuchynský drez

Napájací zdroj Jednotka je často posledné, čo ľudia myslieť pri stavbe PC Je to preto, že je to jeden z menej sexy komponenty potrebné na zostavenie. Problém s týmto typom myslenia je to, že je napájanie jednotky (PSU), je do značnej miery jedným z najdôležitejších súčastí pri budovaní, pretože by sa to nepodarí, môže trvať celý zvyšok svojho stavať s ním.

A nekvalitní PSU (vloženia: lacný) môže výrazne znížiť životnosť dobrý systém alebo spôsobiť nestabilitu. Kvalitný PSU tendenciu poraziť týchto negatívov a tiež poskytovať pomoc pri znižovaní tepla vnútri prípadu spolu s znižovanie hluku.

ATX-12V opatrenia. (Advanced Technology eXtendenciu).

Keďže technológie zreje a vyvíja a verejnosť ako celok vyžaduje rýchlejšie a výkonnejšie komponenty, ktoré vidíte zložky dostať rýchlejšie a rýchlejšie.

Použitie Intel ako príklad;

1993: Intel Pentium uvoľní. Najrýchlejšie verzia uvoľní tento rok bol 66MHZ s 16 KB cache. A je vyžadované 5V pre napájanie je to 3.1million tranzistory. Vyrobené s použitím 800nm procesu.

1995: Intel Pentium Pro uvoľní. Najrýchlejšie uvoľní v tomto roku bola 200MHz s 16KB Level2 cache * a požadovanú 3.3V až moc je to 5million tranzistory.

* Level2 cache je špecializovaná banková pamäti, že slúži ako dočasné miesto pre organizovanie usmernenia odoslané do CPU. Funguje to oveľa rýchlejšie ako pevný disk, a tým väčšiu cache je viac inštrukcií možno robiť.

1997: Intel Pentium 2 uvoľní. Najrýchlejšie uvoľní v tomto roku bola 233MHz s monstrozní () 32KB cache. Je vyžadované 2.8V až moc je to 7.5million tranzistory.

1999: Intel Pentium 3 uvoľní. Najrýchlejšie uvoľní v tomto roku bola 450MHz, čo si vyžaduje 2.05V môcť pre svoje 9million tranzistory.

2000: Intel Pentium 4 uvoľní. Najrýchlejšie uvoľní v tomto roku bola 1.3GHz (1300MHz), ktoré vyžadujú 1.7V až moc je to 42million tranzistory. Vyrábané na 180nm proces. Takže, ako vidíte, pomocou tohto obmedzeného zoznamu ako príklad, že sme odišli z výrobného technika 800nm a 5V napájanie 3.1million tranzistorov na 180nm na 1.7V a 42million tranzistorov. Všetko v priestore 7 rokov.

Tento zoznam nie je používaný ukázať zvýšenie výkonu, pretože surové položky nie sú rozprávať skutočný príbeh o tom (v niektorých aplikáciách sa Pentium 3 by mohla prekonanie Pentium 4 jednoducho kvôli architektonické zmeny v novšie jadro). Nie, tento zoznam je jednoducho majú ukázať, ako sa používa novšie a lepšie fab techník (800nm na 180nm) môže znížiť napätie požadované CPU priamo bez vplyvu na výkon len preto, že tranzistory, ktoré sú oveľa bližšie a bližšie sú menej energie je potrebné pre ne prejsť zo stavu 0 - 1.

A my si teraz na 45nm Intel na súčasných porastov na CPU.

GPU, ale to je iný príbeh. Áno, na výrobu sú tieto CPU to (90nm - 65nm - 55nm) Ale príkon nutné, prostě kvůli množstvo tranzistorov s bydliskom v GPU je vo všeobecnosti na vzostupe.

A potom máte vziať do úvahy SLI a Crossfire dosky, chipsety, ktoré umožňujú viac grafických kariet, ktoré majú byť pripojené.

Sily tohto trendu sú;

Monitory. Uznesenie monitorov sa stále vyššie a vyššie. Pred niekoľkými rokmi sa priemerný domáci používateľ PC mal monitor s rozlíšením 1280x1024. Toto rovnosti na 1.310.720 pixelov, že všetky potrebné aktualizácie. Teraz štandardné rozlíšenie obrazovky ceny naďalej klesať, je 1680x1050 (1.764.000 pixelov) a je to rýchlo blíži 1920x1200 (2.304.000 pixelov). Čiastočne je to aj z dôvodu vysokej-Definition video čoraz viac zohľadňovať a video tohto typu si vyžaduje väčšiu fyzickú obrazovky liniek, čo znamená vyššie rozlíšenie. Jednoducho povedané, čím viac pixels obrazovka má výkonnejšie GPU, ktoré je potrebné na aktualizáciu obrazovky, konkrétne v herné aplikácie.

[
(19 "1280x1024 displej Side-by-boku s 24" obrazovkou 1920x1200).

Hry. Ako hra vývojárom vytvárať viac pôsobivé tituly s neustále viac pôsobivé grafické atribúty (v reálnom čase osvetlenie, DX7-10 atď), výkonnejšie grafické karty sú potrebné na výrobu týchto, na obrazovke sa prehrať snímka sadzieb.

Teď jsem dostal, že zo spôsobu, ako to všetko mám robiť s ATX-12V?

Jednoducho povedané, s kontinuálnou vývoj v CPU to, GPU a základné dosky (AGP - PCI-E), požiadavky na spotrebu energie sa zvýšili najmenej päť krát (build závislé) v posledných niekoľkých rokoch. Pomáhať zabezpečovať túto právomoc na ATX12V štandard bol vytvorený. To znamená, že PSU to musieť spĺňať určité požiadavky na stabilitu, zaťaženie a napätie za predpokladu, ako môžu byť použité pre napájanie PC.

(The ATX štandard siaha ďalej než v súvislosti s PSU, ale nebudem o tomto tu).

V ATX form factor má päť hlavných vzorov celé je to život:

1: ATX - 20-pin 12V napájací konektor.
2: WTX - 24-pin 12V napájací konektor.
3: AMD GES - 24-pin 12V napájací konektor pre niektoré AMD Athlon to.
4: EPS 12V - 24-pin 12V napájací konektor primárny, 8-pin 12V konektor sekundárne a 4-pin 12V konektor terciárnu.
5: ATX 12V - 24-pin 12V napájací konektor primárny, 4-pin 12V konektor stredoškolské a 8-pin 12V konektor terciárnu.
ATX 12V v1.3 - Usmernenia pre-5V krmív odstránené.
ATX 12V V2.0 - 24-pin 12V napájací konektor a 4-pin 12V konektor sekundárne.
ATX 12V V2.2 - Jeden 20/24-pin konektor, jeden ATX12V 4 pinový konektor. Mnoho výrobcov napájanie obsahuje 4 plus 4 pin alebo 8 až 4 pinový konektor miesto sekundárne, čo môže byť tiež použitý ako sekundárny EPS12V konektor.

Aktuálna revíziu ATX 12V V2.2, je spätne kompatibilný s predchádzajúcou verziou a ATX 12V v2.3 bude v blízkej dobe.

Lacné nie je veselá

Most napájanie, ktoré sú cenovo medzi £ 20 - £ 30 (generické ty) všeobecne nespĺňajú požiadavky na spotrebu energie na najnovší procesor to. Majú tendenciu byť veľmi hlasné a spustiť horúcej kvôli lacnejších materiálov použitých na ich výrobu (prečo si myslíte, že sú tak lacné?).

Sú tiež zvyčajne veľmi nestabilná a nie veľmi šetrné k životnému prostrediu, pretože aj oni majú tendenciu byť veľmi neefektívny. A s nákladmi na výrobu elektrickej energie a plynu nastavený na vzostupe, opäť je to niečo, čo môže chcieť, aby vzali na vedomie.

Keď PSU výrobcu odkazuje na 'účinnosť' určitého PSU alebo rozsah PSU to sú v podstate znamená, aké množstvo elektriny odobratej z elektrickej siete, ktoré je PSU premárnenú, a to predovšetkým ako odpad-tepla.

Dobrým PSU pobeží na približne 80% účinnosť. To znamená, že každé 100w energie čerpanej z elektrickej siete 20waty sa plytvá

Typickým generikách PSU beží na účinnosť okolo 50 %...... a ako bolo uvedené v tomto premrhané príkon je predovšetkým zbaviť sa dostali do tepla. Keď sa berie do úvahy chladiča, lacných generických PSU to nie najlepšej kvality to bude viac znepokojujúce, že problematické.

Aký je Watt?
Príkon mužstva na dodávky elektrickej energie môže byť zavádzajúce, pretože sa jedná o celkový príkon všetkých napätí. S neustále rastúce napätie požiadavka komponent, celkovej požadovanej výstupnej najmä pre +12 V riadku (CPU, GPU, Mobo atď) sa stáva stále viac dôležitejšie. Ideálny zdroj napájania by mala mať aspoň 18A na +12 V riadku. Skutočná záťaž je potreba sa bude líšiť v závislosti na vašej verzii.

Easy Listening alebo Thrash Metal
Napájacie zdroje generovať veľa hluku z fanúšikov používa na udržanie ich prehriatiu. Ak nechcete, aby sa veľa hluku, existuje niekoľko možností. Najlepšie voľbou je jednotka, ktorá využíva buď väčší fanúšikov, ktoré sa viac vzduchu cez jednotku na pomalší rýchlosťou, alebo sa jedna s teplotou ovládané větráky. Inou možnosťou je bez ventilátorov alebo tichého elektrického napájania, ktoré nevytvára žiaden hluk. Hoci tieto všeobecne vytvárať viac tepla stavať-hore.

MTBF: strednú dobu medzi poruchami
MTBF je hodnotenie poskytnutých výrobcom pre typické množstvo využitia jednotka bude mať pred možným zlyhaním. Približne 50% jednotiek nepodarí pred týmto a 50% žije dlhšie. Čím vyššia MTBF rating, tým lepšiu kvalitu napájania.

Peg námestí na námestí Hole
Existujú rôzne napájacie konektory, ktoré pochádzajú z napájania. Niektoré jednotlivé konektory patrí 20/24-pin výkon, 4-pin ATX12V, 4-pin Molex, disketa, 6-pin PCI-Express grafiku a 8-pin PCI-Express grafiku. Vykonať inventúru toho, čo moc konektory PC komponenty vyžadujú, aby zabezpečili, dostanete napájanie s príslušnými konektory.

Špagety Junction
Pozrite sa na PSU s modulárne pripojenie.

To v podstate znamená, že väčšina káblov nie sú trvalo pripojené k PSU, takže si môžete pripojiť len na Vás požadovať výrobu káblových správu vášho počítača, ktoré podstatne jednoduchšie a ľahšie.

A tip. Je to dobré pravidlo-o-palec, že jedna těžší PSU je lepší to je. To vyplýva z PSU je vyrobený z kvalitnejších materiálov vážiť docela trochu viac ako generické PSU to.

Fakt, že si pre a pobyt od generických PSU to. Tieto opatrenia tiež ATX dať to je na hranici minimálnej výšky napätie jeden PSU železničnej môže poskytnúť, 5V, 12V atď To je jednoducho udržať súčasti, powered by sa PSU, stabilný. Ak sa napätie pohybuje príliš veľa na konkrétny priečinok by mohli spôsobiť pád systému, BSOD, alebo dokonca trvalé poškodenie, že zložkou.

Tiež neexistuje žiadny štandard týkajúce sa výkonu mužstva tak kúpnej generickej PSU že výkriky z "600w za 20 libier" by mohla byť v prípade zníženia, že neexistuje nič, čo by sa povedať, že bude všade blízko tejto príkonom. Je to nie je neznáme pre generické PSU to vyrobiť približne 30% nižší príkon ako vrchol návesku úvodzoviek.

Napokon, na PSU to uvidíte Označené na železnici náveskou 'štít' a 'Max' príkonom.

Najviac sa vzťahuje na maximálne (kupodivu) trvalého príkon na PSU môžu poskytnúť.

Špičkový odkazuje na absolútny limit príkonu na PSU môže poskytnúť, ale to môže urobiť iba za veľmi krátku dobu-snímky a poškodenie môže dôjsť, ak príliš veľa zaťaženie je kladený na PSU.

Ako ste si všimli som nešpecifikované ampéry kdekoľvek. To je úmyselné a budú zahrnuté do ďalšej.

Dúfam, že to pomôže niekto čítania.

Užitoèný zdrojov: PCPW, Intel archívom, AMD, Wiki, Enermax, Coolermaster.

-Kanoakavirus

Môj systém: Zoomy

Processor (s):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Základná doska:
Asus P5K Premium
Pamäť RAM:
2GB vládca 8500
Grafické karty (s):
BFG 8800GT
Zvuková karta:
Xfi Extremegamer
Pevný disk (y):
3.35TB ext skladovanie. 2TB int skladovanie
Optická mechanika (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chladenie:
AC7
Sieť / Internet:
Monitor (s):
245b, 931B (Samsung)
Operačný systém (y):
Vista 32P
Old 9.března 2008, 06:01
Administrátor Skupina

Dobrá práca kámo, ty budeš držať?

Môj systém: Hybr! D

Processor (s):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Základná doska:
HP nForce 560
Pamäť RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafické karty (s):
Nvidia 7150 Palubný integrovanej
Zvuková karta:
5.1 Palubný integrovanej
Pevný disk (y):
250gigabajt 5400ot./min SATA300
Optická mechanika (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Sklad HP
Chladenie:
Sklad HP
Sieť / Internet:
10/100 Nič / 10MB Panny Satelit
Monitor (s):
17 "WXGA + HD BrightView širokouhlý
Operačný systém (y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9.března 2008, 06:07
Darcu Skupina

Chybička se vloudila.

Vďaka za hláv-hore.

-Kanoakavirus
Old 9.března 2008, 08:03
Darcu Skupina

Veľmi pekný návod, som si všimol, že časť, kde ste povedal ne získať lacné jedno, som hľadal cez eBuyer a přišlo cez Artic Power 700w PSU za 40 libier. Mám záujem vedieť, počasie by mohlo moc jedna 8800 GT, a ak je to efektívne, ak nie som našiel OCZ StealthXStream 600w, Coolermaster RealPower 520W Modular a Coolermaster eXtreme Power 650W. Všetko o PSU 'sú medzi £ 45 - £ 60 a moc sa za to, čo budem potrebovať, ale ktorý z nich je najlepšiu cenu, Power a efektivitu.

Môžete tiež odporučiť niektoré PSU 'pre niektoré stavia tzn. Gaming Rig ...

Vďaka.

Môj systém: xX_TeK_GaMeR_Xx

Processor (s):
Intel Core 2 Duo E6700
Základná doska:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P
Pamäť RAM:
OCZ 6400 2 x 2 GB ReaperX
Grafické karty (s):
MSI NX8800GT
Zvuková karta:
Realtek ALC 889A Dolby Digital
Pevný disk (y):
OCZ SSD 60 GB, HDD WD 250gigabajt
Optická mechanika (s):
LG HL-DT-ST DVDRAM GH22LS30
Case / PSU:
Cooler Master HAF-932, OCZ 600W
Chladenie:
Sklad
Sieť / Internet:
Ethernet, BT @ 2 MB (250kilobajt / S DL)
Monitor (s):
Xerox XA7-17i, SHARP LC26D44
Operačný systém (y):
Windows 7 Ultimate RC1 X32
Old 9. marca 2008, 12:51
Darcu Skupina

Je možné zistiť účinnosť a PSU, ak výrobca nie je uvedené, že?

Môj systém: = /

Processor (s):
AMD 64x2 6000 +
Základná doska:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
Pamäť RAM:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048megabajt
Grafické karty (s):
BFG 8800GTS 320mb OC2
Zvuková karta:
Palubný
Pevný disk (y):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Optická mechanika (s):
CDRW + DVD-RW [dvojvrstvový]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Chladenie:
Žalman CNPS9700NT
Sieť / Internet:
duálnou gigabitovou / 20MB Satelit
Monitor (s):
19 "HannsG
Operačný systém (y):
XP Pro 32Bit
Old 9.března 2008, 23:56
Darcu Skupina

Já bych veľmi prekvapený (okrem generických PSU to), ak výrobca nemá citovaný účinnosti niekam. Je to v ich vlastnom záujme. Ak tomu tak nie je, že by potom prepnúť na jeden žiarovka pre vás.

Ale ak nemôžete nájsť to bych sa hľadá recenze na konkrétnom modeli. Niektoré weby / Magg skutočne lavicového test PSU to pre efektívnosť.

-Kanoakavirus
Old 9.března 2008, 23:57
Darcu Skupina

Všetky:

Jedu sa pridávajú na post s niektorými info o GPU to, že nie celkom podarilo získať ju včera absolvoval (bol v práci v tom čase), ale je potrebné upped v najbližších pár dní.

-Kanoakavirus
Old 10 marca 2008, 00:12
Darcu Skupina

Citácia:
Pôvodne Poslal xactly View Post
Veľmi pekný návod, som si všimol, že časť, kde ste povedal ne získať lacné jedno, som hľadal cez eBuyer ..
Všetky tieto práce, ale já bych jít na modulárne jedno, ušetrí veľa problémov.

Citácia:
Môžete tiež odporučiť niektoré PSU 'pre niektoré stavia tzn. Gaming Rig ...

Vďaka.
Skúste toto. Vec sa má tak, že je toľko možností, že je to ťažké niečo odporučiť - ceny hore a dole veľmi rýchlo.
"Miloval som na P182 toľko, že pri mojej manželky bol systém všetkých hlučných a potrebné najrôznejšie čistenie, kúpil som jej jeden. Potom, keď som chcela mačku jsem koupil P182. K P182 nie je mačka sama o sebe, ale je to stále vynikajúca kúpiť. "

Môj systém: 日夏子

Processor (s):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01GHz
Základná doska:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamäť RAM:
2GB Patriot Extreme Výkon
Grafické karty (s):
PNY 8800GTS 320mb
Zvuková karta:
Sound Blaster XtremeGamer 7,1
Pevný disk (y):
80 GB + 500 GB
Optická mechanika (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W AeroCool zeroDBA
Chladenie:
4x 120 mm Yate Loon-top + 200 mm
Sieť / Internet:
Qwest
Monitor (s):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operačný systém (y):
Windows XP + 7
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.