мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Хардуаре > Цасес & Поуер Супплиес

Register

Псу, ГПУ, ЦПУ и судопере

Reply

Тхреад Тоолс
Old 9. Јул 2008, 05:58
Донаторска Група

Default Псу, ГПУ, ЦПУ и судопере

Јединица за напајање је често задње шта људи мисле о томе када зграду пц То је зато што је један од мање сексепилан компоненте потребне за изградњу. Проблем са овом врстом размишљања је да Напајање Унит (псу) је згодан велик део јединственог најважнија компонента у изградњи, јер, треба да га не успију, то може да траје остатак ваше градити са њом.

А неквалитетна псу (инсерт: јефтино) могу увелико смањити људски век и добар систем или изазвати нестабилност. Добра квалитета псу склон пораза те негатив и пружити помоћ у смањењу топлотног унутар случају, уз смањење буке.

АТКС-12В меру. (Некидванцед Тецхнологы еКссклони).

Као и технологија матурес развија и јавности у целини захтева брже и снажне компоненте које видите компоненте узимајући брже и брже.

Коришћење Интел као пример;

1993: Интел Пентиум издата. Најбржи верзија објављена је године био 66мхз са 16кб цацхе. И то је потребно 5в на власт је 3.1миллион трансисторс. Произведен коришћењем 800нм процесу.

1995: Интел Пентиум Про издата. Најбржи објавио да је годину дана била 200мхз са 16кб Левел2 цацхе * обавезна 3.3В и на власт је 5миллион трансисторс.

* Левел2 цацхе је наменски банка меморије која делује као привремени простор за држање упутства се шаљу у ЦПУ. Она ради пуно брже од врстог диска, а већи цацхе више упутства могу се одржати.

1997: Интел Пентиум 2 издата. Најбржи објавио да је годину дана била 233мхз уз огроман () 32 килобајта цацхе. То захтева 2.8В на власт је 7.5миллион трансисторс.

1999: Интел Пентиум 3 издата. Најбржи објавио да је годину дана била 450мхз што је потребно 2.05В власти за то 9миллион трансисторс.

2000: Интел Пентиум 4 издата. Најбржи објавио да је годину дана 1.3гхз (1300мхз), који захтева 1.7В на власт је 42миллион трансисторс. Произведено на 180нм процесу. Дакле, као што можете видети помоћу овог списка као ограничени примери смо отишли из фабриковање техници 800нм и 5в напајање 3.1миллион трансисторс до 180нм на 1.7В и 42миллион трансисторс. Све у простору од 7 година.

Ова листа се не користе за приказ успешности повећава због сирових бројева не рећи истинита прича о томе (у неким програмима за Пентиум 3 могао надиграти и Пентиум 4 једноставно због архитектонских промена у новије језгри). Не, овај списак је једноставно користе да покажу како новијих и побољшаних фаб техника (800нм до 180нм) могу смањити напон потребан је ЦПУ без директно утичу на успешност трансисторс једноставно зато што су толико ближе заједно, а они су ближе мање енергије за њих је потребан за прелаз из стања 0 до 1.

А ми смо сада на 45нм Интел за текуће цроп ЦПУ-а.

Али ГПУ-а су различите приче. Да, то су производња следећих ЦПУ-а (90нм - 65нм - 55нм) Али са снагом потребан, једноставно с обзиром на количину трансисторс резидент у ГПУ је, уопштено, у порасту.

И онда имате узети у обзир и унакрсно ватра сли матичну плочу цхипсетс који омогућавају вишеструке графичке картице бити прикључен.

Снаге возачки се тај тренд;

Монитори. Резолуције монитора добијате већи и већи. Пре неколико година просјечни хоме ПЦ корисник имао монитор са резолуцијом од 1280кс1024. Овај екуатед до 1.310.720 пиксле да све потребне ажурирате. Сада, као стандардна резолуција екрана цене и даље пад је 1680кс1050 (1.764.000 пиксела), а то је брз приближавајући 1920кс1200 (2.304.000 пиксела). У овом делу је због високе дефиниције видео постали маинстреам и овај видео захтева више врста физичког сцреен линије, што значи вишим резолуцијама. Једноставно речено, што више пиксела екран има више моћна ГПУ који је потребан за ажурирање које екрану, посебно у гаминг апликација.

[
(19 "екран 1280кс1024 упоредо са 24" екран 1920кс1200).

Игре. Као и игре програмери створили више импресиван наслове са континуирано више импресивна графика атрибута (у реалном времену расвета, ДКС7-10, итд) више моћне графичке картице су потребне за израду ових, на екрану, може играти са фраме ратес.

Сада сам добила забити, што је све то добио за направити са АТКС-12В?

Једноставно речено, уз континуиран развој'с ЦПУ, Матичне плоче и ГПУ-а (АГП - ПЦИ-Е) снага имају повећане захтеве најмање пет овчињака (градити зависна) у последњих неколико година. Да би се помогло обезбиједити ова власт је АТКС12В стандард је направљен. То значи да је псу морати задовољити одређене захтеве у стабилност, оптерећења и напона, пре него што они који се могу користити на власт ПЦ-а.

(Тхе АТКС протеже даље од стандардне у погледу псу-а, али нећу да се покривају овде).

Тхе АТКС Форм Фацтор има пет главних дизајне је током живота:

1: АТКС - 20-пин 12В поуер конектор.
2: УТКС - 24-пин 12В поуер конектор.
3: АМД ГЕС - 24-пин 12В поуер конектор за неке АМД Атхлон'с.
4: ЕПС 12В - 24-пин 12В поуер конектор примарне, 8-пин 12В конектор секундарне и 4-пински 12В конектор терцијар.
5: АТКС 12В - 24-пин 12В поуер конектор примарне, 4-пински 12В конектор секундарне и 8-пин 12В терцијарне конектор.
АТКС 12В В1.3 - Смернице за феед-5в уклоњена.
АТКС 12В В2.0 - 24-пин 12В поуер конектор и 4-пински 12В конектор секундарне.
АТКС 12В В2.2 - Једна 20/24-пин конектор, један АТКС12В 4 пин конектор. Многи произвођачи укључују напајање са 4 плус 4 пински или 8 - 4 пин конектор уместо секундарне, која се такође може користити као секундарна ЕПС12В конектор.

Тренутну верзију, АТКС 12В В2.2, је уназад компатибилан са свим претходним анд АТКС 12В В2.3 ће ускоро ван.

Јефтини Није весела

Већина снага које се испоручује по цени измедју £ 20 - £ 30 (генеричке оне) углавном не задовољавају захтеве моћ најновији ЦПУ-а. Они смерати бити врло гласни и покрените вруће због јефтиније материјали користе за производњу их (зашто мислите ли они тако јефтино?).

Они такође имају тенденцију да се врло нестабилна, а не врло еколошки, јер они такође имају тенденцију да се врло неефикасан. И уз цену струје и гаса поставити на устати опет то је несто ти мај оскудица за узети на знање.

Када псу произво односи се на "ефикасност" у одређеном распону или псу псу-а су у основи значи колико струје из мреже коју је истрошен псу, првенствено као отпад-топлоте.

Добар псу ће се изводити на око 80% ефикасности. То значи да за сваки 100у моћи извући из струје 20у се истрошен

А типични генеричке псу траје око један ефикасност од 50 %...... и као што је наведено раније ове истрошен снагом стечен је пре свега ослободити од врућине. Када се узме у обзир хеатсинкс јефтине, генеричке псу-а нису од најквалитетнијих ово постаје забринут да узнемирује.

Који је Уатт?
Потрошња у ватима на поуер супплиес ратингс може бити варљив, јер то је укупна комбинована снагом свих напона линије. Уз непрестано повећава напон услов по компонентама, укупна излазна посебно потребни за 12 В линија (ЦПУ, ГПУ, Мобо итд) постаје све важнији. Идеално напајање треба да има најмање 18а на 12 В лине. Стварно треба да отпремите ће се разликовати у зависности о вашој градити.

Еасы Слушање или лемати Метал
Поуер супплиес генерисати пуно буке од навијача који се користе како би их од прегрејавања. Ако не желите да се пуно буке, постоји неколико опција на располагању. Најбољи избор је за уређај који користи било већих обожаватеља који потез више ваздуха кроз јединицу на споријим брзинама или да се она са контролом температуре обожаватеља. Друга могућност је фанлесс или тиху поуер супплиес да не стварају буку. Иако се те уопштено стварати више топлоте градити-сеттле.

МТБФ: средње време између кварова
МТБФ је оцена даје произвођач карактеристични за износ од коришћења јединица ће имати пре евентуалног неуспеха. Отприлике 50% свих јединица фаил пре, а 50% живи дуже. Што је већа оцена МТБФ, већа квалитета напајање.

Квадрат на тргу ПЕГ Холе
Постоје различите снаге конектора који одлемити напајање. Неки од различитих конектора укључују 20/24-пин власти, 4-пин АТКС12В, 4-пин Молекс, дискете, 6-пин ПЦИ-Експресс графичке и 8-пински ПЦИ-Експресс графичке. Понесите залихе што конектора напајања рачунара компоненте потребна како би се обезбиједило добијате напајање са одговарајућим конектора.

Шпагети спајања
Тражити модулар псу са везама.

То у основи значи да је већина каблови нису трајно спојено на псу тако да се можете прикључити само на води вас захтевају доношење кабл управљање рачунаром које много једноставније и лакше.

А савет. То је добра владавина-оф-тхумб да је теже једном псу је боље је. То произлази из псу је направљен ван од бољих материјала, изваже прилично мало више од генеричких псу-а.

Озбиљно, да ли си милост и боравак далеко од генеричких псу-а. Тхе АТКС мери такође да да су границу на минимални износ напона једне псу'с раил може пружити; 5в, 12В итд То је једноставно да води компоненте, покреће се псу, стабилан. Ако се напон мења превише на одређени састојак могао изазвати Крах система, БСОД или чак трајно оштећење које компоненту.

Такође, не постоје индустријски стандард у вези са куповином снагом ратингс тако генеричке псу да Схоутс оут "600у за £ 20" би могао бити добро уназадити у том нема ништа за рећи да ће пружити нигде у близини овог снагом. Ит'с но непознато за генеричке псу-а, да се производе око 30% мање него вршне потрошња у ватима ознаком наводника.

Коначно, на псу-а видећете означена на железничкој'с ознака "врха" и "Максимум 'снагом.

Највећа се односи на максимум (љевкасто довољно) претрпљену потрошња у ватима је псу можете пружити.

ПЕАК односи на апсолутну границу снагом у псу може пружити, али то може учинити само за врло кратко време оквире и оштећења може довести, ако превише оптерећења који се постављају на псу.

Као што ћете приметити нисам споменуо појачала нигде. То је намерно, те ће бити покривена у наредних један.

Надам се ово помаже никоме читање.

Корисни извори: ПЦПУ, Интел архива, АМД, Уики, Енермакс, Цоолермастер.

-Каноакавирус

Мы Сыстем: Зоомы

Процесор (и):
Е8400@3.6гхз (400кс9) @ 1.15в
Матичне плоче:
Асус П5К Премиум
РАМ меморија:
2ГБ Доминатор 8500
Графичка картица (е):
БФГ 8800ГТ
Соунд Цард:
Ксфи Екстремегамер
Тврди диск (и):
3.35ТБ екст чувања. 2ТБ инт складиштење
Оптички погон (е):
ЛГ ГГЦ Х20Л
Цасе / псу:
Енермакс 720у
Хлађење:
АЦ7
Нетуорк / Интернет:
Монитор (е):
245Б, 931Б (Самсунг)
Оперативни систем (е):
Виста 32П
Old 9. Јул 2008, 06:01
Администратор Гроуп

Нице уорк мате, ћеш издржати?

Мы Сыстем: Хыбр! Д

Процесор (и):
АМД Турион 64 кс2 ТЛ-64 2.2ГХз
Матичне плоче:
ХП нФорце 560
РАМ меморија:
2ГБ ДДР2 ПЦ2-5300
Графичка картица (е):
НВИДИА 7150М Онбоард Интегрисани
Соунд Цард:
5,1 Онбоард Интегрисани
Тврди диск (и):
250ГБ 5400РПМ САТА300
Оптички погон (е):
18кс ЦД / ДВДРУ ДЛ-АТА
Цасе / псу:
Стоцк ХП
Хлађење:
Стоцк ХП
Нетуорк / Интернет:
10/100 НИЦ / 10МБ Девице Цабле
Монитор (е):
17 "УКСГА + БригхтВиеу ХД Широки екран
Оперативни систем (е):
Уиндоус 7 Коначан 32Бит
Old 9. Јул 2008, 06:07
Донаторска Група

Упс.

Хвала за један дан глава-сеттле.

-Каноакавирус
Old 9. Јул 2008, 08:03
Донаторска Група

Веры нице водич, замијетили сам део где вам је рекао да не добијем један јефтини, био сам у потрази еБуыер путем и дошао преко Арктички Поуер 700у псу за £ 40. Ја сам заинтересован да знамо могло моци једном 8800 ГТ, а ако је ефикасна, ако не и сам нашао ОЦЗ СтеалтхКССтреам 600у, Цоолермастер РеалПоуер 520У модулар и Цоолермастер екстремним Поуер 650У. Све о псу 'су измедју £ 45 - £ 60 и моћ ћу се за оно што је потребно, али које је најбоље за цене, снаге и ефикасности.

Можете ми препоручити неки псу ', односно за одређене гради. Гаминг опремити ...

Хвала.

Мы Сыстем: ксКс_ТеК_ГаМеР_Кскс

Процесор (и):
Интел ® Цоре ™ 2 Дуо Е6700
Матичне плоче:
Гигабајт ГА-ЕП45-УД3П
РАМ меморија:
ОЦЗ је 6400 2 кс 2ГБ РеаперКс
Графичка картица (е):
: МСИ НКС8800ГТ
Соунд Цард:
Реалтек АЛЦ 889А Долбы Дигитал
Тврди диск (и):
ОЦЗ ССД 60ГБ, УД 250ГБ ХДД
Оптички погон (е):
ЛГ ХЛ-ДТ-СТ ДВДР ГХ22ЛС30
Цасе / псу:
Бувара Мастер ХАФ-932, ОЦЗ 600У
Хлађење:
Стоцк
Нетуорк / Интернет:
Етхернет, БТ @ 2МБ (250КБ / С ДЛ)
Монитор (е):
Ксерокс КСА7-17и, СХАРП ЛЦ26Д44
Оперативни систем (е):
Уиндоус 7 Коначан РЦ1 кс32
Old 9. март 2008, 12:51
Донаторска Група

Да ли је могуће сазнати ефикасност од псу, ако произвођач није изјавио то?

Мы Сыстем: = /

Процесор (и):
АМД 64кс2 6000 +
Матичне плоче:
Асус М2Н32 сли Делуксе УИФИ
РАМ меморија:
Гусар КСМС2 ДДР800 ЦЛ4 2048МБ
Графичка картица (е):
БФГ 8800ГТС 320МБ ОЦ2
Соунд Цард:
Онбоард
Тврди диск (и):
2кс36гб РАИД0 / 200ГБ / 500ГБ
Оптички погон (е):
ЦДРУ + ДВД-РУ [дуал лаыер]
Цасе / псу:
ЦМ Стацкер832 / Силверстоне ДА750
Хлађење:
Залман ЦНПС9700НТ
Нетуорк / Интернет:
дуал Гигабит / кабловски 20мб
Монитор (е):
19 "ХаннсГ
Оперативни систем (е):
КСП Про 32бит
Old 9. Јул 2008, 23:56
Донаторска Група

Хтео да буде врло изненађен (осим генеричких псу-а), ако произвођач није котираним ефикасност негде. То је у њиховом најбољем интересу да. Ако нису онда би требало да се пребаците на један лигхтбулб за вас.

Али ако не можете пронаћи бих бити у потрази за рецензије на тај одређени модел. Неке веб локације / магс то заиста клупа тест псу-а за ефикасност.

-Каноакавирус
Old 9. Јул 2008, 23:57
Донаторска Група

Сви:

Им 'идући да буде додајући на пост са неким о ГПУ-а, није доста за добити то управљати завршио јучер (била је на послу у време), али би требало да буде уппед у наредних неколико дана.

-Каноакавирус
Old 10. Јан 2008, 00:12
Донаторска Група

Куоте:
Оригиналлы Постед бы ксацтлы View Post
Веры нице водич, замијетили сам део где вам је рекао да не добију јефтини један, сам био хандсоме преко еБуыер ..
Сви они раде, али ја бих ићи за модуларне један, штеди много неприлика.

Куоте:
Можете ми препоручити неки псу ', односно за одређене гради. Гаминг опремити ...

Хвала.
Пробајте ово. Ствар је, тамо је толико избора да је тешко нешто препоручити - цене ићи горе и доле веома брзо.
"Ја љубио П182 толико да, када је моја супруга је систем био гласан и све потребне све врсте чишћења, купила сам јој један. Затим, када сам хтела мачку сам купио П182. Тхе П182 није мачка по себи, али то је још увек одличан купити. "

Мы Сыстем: 日夏子

Процесор (и):
Цоре 2 Дуо Е6400 2,13 -> 3.01гхз
Матичне плоче:
МСИ П6Н сли Платинум ЛГА 775
РАМ меморија:
2ГБ Патриот Екстреме Перформанце
Графичка картица (е):
ПНЫ 8800ГТС 320МБ
Соунд Цард:
Соунд Бластер Кстремегамер 7,1
Тврди диск (и):
80ГБ + 500ГБ
Оптички погон (е):
2кс САТА
Цасе / псу:
Антец 900 + 620У Аероцоол зероДБА
Хлађење:
4кс-120мм Ыате шуњало + 200мм топ
Нетуорк / Интернет:
Куест
Монитор (е):
Делл 22 "С2209У (1920кс1080)
Оперативни систем (е):
Уиндоус КСП + 7
Reply

Register

Боокмаркс

Сличне теме
Нит Тему започео Форум Одговори Задњи Пост
Хлађење топлотна маст дмдоугие Генерал Хардуаре Цхат 7 29 мај 2008 06:00
Хлађење дрл̌ач гхбниц ЦПУ, Матичне плоче и РАМ 4 31 децембар 2007 16:20
Гумене рукавице и кухиња хард диск. тјпеарсон Дривес & Измјењиви медији 15 14 новембар 2007 06:11
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц