![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Güç Kaynağı Ünitesi sık son şey insanlar hakkında zaman, çünkü bir daha seksi bileşenleri oluşturmak için gerekli olan bir adet Bu yapı olduğunu düşünüyorum. Düşünme bu tür sorunu olan güç kaynağı (PSU) oldukça fazla, çünkü o başarısız gereken yapı içinde en önemli bileşeni, it ile inşa için geri kalanını alabilir olmasıdır. Düşük kaliteli bir PSU (insert: ucuz) çok iyi bir sistem veya neden istikrarsızlık ömrü azaltabilir. PSU bu negatifleri yenilgi ve eğilimi de durum iç ısı azaltılmasında yanı sıra gürültü azaltılması ile ilgili yardım sağlamak iyi bir kalite. ATX-12V ölçüsüdür. (Birdvanced Technology EXeğilimindeydiler). Gibi teknoloji matures ve geliştirir ve genel olarak halkın bir bütün taleplerine daha hızlı ve daha güçlü bir bileşenleri almak daha hızlı ve daha hızlı görmek bileşenleri olarak. Örnek olarak Intel kullanma; 1993: Intel Pentium yayımladı. Hızlı sürümü yıl 66mhz bir 16kb önbellek oldu yayımladı. Ve bu 3.1million tranzistörler iktidara 5V gereklidir. 800nm işlem kullanılarak üretilmiştir. 1995: Intel Pentium Pro yayımladı. En hızlı bu yıl 200Mhz bir 16kb Level2 önbellek ile * and it's 5million tranzistörler iktidara 3.3 V gerekli yayımladı. * Level2 önbellek ve özel banka bu talimatları için geçici bir saklama yeri olarak çalışır CPU gönderilen ediliyor. Bu çok daha hızlı bir sabit disk daha ve Önbelleği büyük tutulamaz için daha fazla bilgi çalışır. 1997: Intel Pentium 2 yayımladı. En hızlı bu yıl 233mhz bir kuyruklu oldu yayımlanan ( ) 32KB önbellek. It's 7.5million tranzistörler iktidara 2.8V gereklidir.1999: Intel Pentium 3 yayımladı. En hızlı bu yıl 450MHz da 9million tranzistörler's için 2.05V güç gerekçesi yayımladı. 2000: Intel Pentium 4 yayımladı. En hızlı bu yıl 1.3ghz (1300mhz) olan bu 42million tranzistörler iktidara 1.7V gerekçesi yayımladı. 180nm süreci üzerinde üretilmiştir. Yani, siz örnek olarak sınırlı listesini kullanarak görebilirsiniz, biz 800nm ve 5V bir imalat tekniği kimden 180nm için 1.7V ve 42million at güç 3.1million tranzistörler gittim transistörler. Tüm 7 yıl uzayının. Çünkü ham numaraları da (bazı uygulamalarda Pentium 3 Pentium 4 basitçe yeni çekirdek içinde mimari değişiklikler nedeniyle iyi performans verebilir hakkında gerçek detaydan yoksundurlar Bu liste performansını artırır göstermek için kullanılır) çıkardı. Hayır, bu liste sadece nasıl daha yeni ve gelişmiş muazzam teknikleri (800nm için 180nm) göstermek için gerilim bir işlemci tarafından doğrudan performansını sadece çünkü transistörler vardır etkileyen olmadan gerekli azaltabilirsiniz kullanılıyor çok yakın birlikte ve yakın da bu daha az güç onlar için 0 bir devletten 1 geçmek için gereklidir. Ve biz şimdi 45nm at Intel'in güncel ürün için ettiğiniz CPU'nuzun. Ama GPU farklı bir hikayesi vardır. Evet, bunların üretiminde, sadece transistörler miktarını bir GPU ikamet nedeniyle CPU'nuzun (90nm - 65nm - 55nm) Ama vat miktarı gerekli aşağıdadır, genel olarak, artış açık. Ve daha sonra dikkate SLI ve Crossfire anakart chipset çoklu grafik kartları bağlı olarak izin almak var. Güçlerin bu eğilim yol; Monitörler. Monitörlerin Çözünürlükleri alıyorsanız daha yüksek ve daha yüksek. Birkaç yıl önce ortalama ev adet kullanıcı 1280x1024 bir çözünürlüğe sahip bir monitör. Bu 1.310.720 piksel tüm güncellenmesi gereken ortalama. Şimdi, ekran fiyatları düşmeye devam olarak standart çözünürlük 1680x1050 ise (1764000 piksel) ve daha hızlı (2.304.000 piksel) 1920x1200 yaklaşırken's. Kısmen bu da yüksek kaynaklansa tanımlı video daha genel ve bu video türü olma Bu da daha yüksek çözünürlük demek daha fazla fiziksel ekran satırları gerektirir. Basitçe koyun, bir ekran oyun uygulamaları özellikle en güçlü GPU bu ekran güncellemek için gerekli ise, sahip olduğu daha fazla piksel. [(19 "1280x1024 ekran yan yana 24" 1920x1200 ekran). Oyunlar. Olarak oyun geliştiricileri (gerçek zamanlı aydınlatma, DX7-10 vs) daha güçlü grafik kartları sürekli daha etkileyici grafik özellikler daha etkileyici başlık oluşturmak, ekranda oynanabilir kare oranları bu üretmeye ihtiyaç vardır. Şimdi bu garip, ne kadar tüm ATX ile ilgili-12V var var? Basitçe, CPU'nuzun, GPU ve anakartlar (AGP - PCI-E sürekli gelişmeler) güç gereksinimleri en az beş (bağlı), son birkaç yılda inşa kat artmıştır koy. Ve ATX12V standart oluşturuldu bu güç sağlamak için. Yani PSU istikrar, yük belirli gereksinimleri karşılamak için, ve gerilim sağlanan önce bir adet enerji için kullanılabilir. (The ATX standardı daha da fazla arttırıyor konusunda PSU ama ben kapsayan olmayacak burada) bu. Bu ATX form faktörü bu yaşam boyunca beş temel tasarım olmuştur: 1: ATX - 20-pin 12V güç konektörü. 2: WTX - 24-pin 12V güç konektörü. 3: AMD GES - 24-için pinli 12v güç konektörü bazı AMD Athlon's. 4: EPS 12V - 24, 8 pinli 12v ikinci konektörü ve 4 pinli 12v yüksek bağlayıcı birincil 12v güç konektörü pinli. 5: ATX 12V - 24-birincil 12v güç konektörü 4-pin 12v ikinci konektörü ve pin 8 pinli 12v yüksek konektörü. ATX 12V v1.3 - Rehberlik için 5V beslemesi kaldırıldı. ATX 12V V2.0 - 24-pin 12V güç konektörü 4-pin 12V ikinci konektörü. ATX 12V V2.2 - Bir 20/24-pin bağlayıcı, bir ATX12V 4 pin konnektör. Birçok güç kaynağı üreticileri de ikincil EPS12V bağlayıcı olarak kullanılabilir iğne veya 8-4 pinli ikincil konektörü yerine, 4 artı 4 içerir. Mevcut revizyonu, ATX 12V V2.2, geriye önceki tüm revizyonları ve ATX 12V V2.3 ile kısa bir süre dışarı olacak uyumludur. Güleryüzlü ucuz değil En güç kaynakları bu £ 20 arasında fiyatlandırılır - £ 30 (jenerik olanlar) genellikle gücünü şartları uymayan son CPU'nuzun. Bunlar çok yüksek olması ve çalıştırın ucuz malzeme onları üretmek için kullanılmaktadır nedeniyle sıcak (neden bu kadar ucuz olduğunuzu düşünüyorsunuz?) Eğilimindedir. Çünkü onlar da çok verimsiz olabilir Ayrıca çok çok çevre dostu değil kararsız olabilir. Ve elektrik ve doğal gaz maliyeti ile yine sizin not almak isteyebilirsiniz bu şey yükselmeye. Bir PSU üreticisi bir PSU veya PSU's de temelde nasıl elektrik PSU ile ana alınan kadar, atık esas olarak boşa anlamına-ısı aralığı ve 'verimlilik' anlamına gelir. İyi bir PSU çalıştırılacak bir verimlilik% 80 civarında. Bu, her 100W güç Ana 20W çekilen için israf ediliyor demektir Tipik bir genel PSU at çalışır 50 %...... bir verimlilik etrafında ve daha önce bu boşa vat miktarı belirlenir öncelikle ele ısı ile kurtulabilirsiniz. Ne zaman dikkate en heatsinks almak ucuz, genel PSU bu daha da sorunlu hale gelir endişe en iyi kalitede değil var. Ne Watt nedir? Güç kaynakları konusunda vat miktarı derecelendirme olması bu yanıltıcı tüm gerilim hatları toplam kombine vat miktarı ise. Bileşenleri tarafından sürekli artan gerilim şartı ile, 12 V hattı özellikle için toplam gerekli çıkış (CPU, GPU, Mobo vb) giderek daha önemli hale gelmiştir. İdeal bir güç kaynağı ve 12 V satırında en az 18a olmalıdır. Size oluşturmak için bağlı olarak değişecektir gereken gerçek yükleyin. Kolay Dinleme veya Thrash Metal Güç kaynakları fanlar aşırı onları korumak için kullanılan gürültü bir sürü oluşturur. Eğer gürültü bir sürü istemiyorum, bu seçeneklerin bir numara mevcuttur. En iyi seçim birimini ya büyük taraftar kullanımlar için ise daha yavaş hızlarda birimi üzerinden hareket daha hava veya ısı kontrollü fanlar ile elde edebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise fansız veya sessiz güç kaynakları hiçbir gürültü oluşturur. Bu genel olarak daha fazla ısı artırma oluşturmak. MTBF: arızaları arasında Saati MTBF reytingini kullanım birimini olası bir başarısızlık önce olacak tipik tutarda bir üretici tarafından verilir. Birimlerin yaklaşık% 50 bu% 50 daha önce uzun yaşamak başarısız. Bu MTBF derecesi yüksek, bu güç kaynağının kalitesi iyi. Kare Peg The Square deliğe Farklı güç bağlayıcı çeşitli bir güç kaynağı kapalı gelmektedir. Bazı farklı konektörler ve-pin PCI Express grafik ve 8-PCI-Express grafik pinli 20/24-pin güç, 4-ATX12V, 4 pin, disket, 6 pinli Molex içerir. Güç PC bileşenleri ne bağlayıcı bir hisse senedi al size uygun konektörler bir güç kaynağı elde etmek gerekir. Spaghetti Junction Modüler bağlantıları ile PSU arayın. ![]() Bu temelde bu kablolar çoğunluğu kalıcı olarak PSU için böylece ekleyebilirsiniz bağlı değildir sadece Kablo sizin bu kadar basit ve kolay PC yönetmek yapma ihtiyacı neden anlamına gelir. Bir ipucu. Daha iyi-Bu iyi bir kural-pratik olan bir PSU ağır's öyle. Bu PSU iyi malzemelerin ağırlık yapılmış's kaynaklanıyor biraz fazla genel PSU's. Cidden, kendinize bir iyilik ve uzak kalmak yapmak jenerik PSU's. Bu ATX ölçmek de's sınır bir PSU demiryolu sağlayabilir gerilim en az miktardaki's verir; 5v, 12v gibi bu sadece bir PSU, istikrarlı güç bir bileşeni tutmak için. Eğer voltaj bir bileşeni için bir sistemin çökmesine, BSOD veya bileşen bile kalıcı hasara neden olabilir çok fazla değişiklik gösterir. Ayrıca, herhangi bir endüstri standardı derecelendirme böylece "£ 20 600w dışarı Shouts genel bir PSU satın alma vat miktarı ile ilgili bir" iyi ki de o her yerde bu vat miktarı yakın sağlayacak diye birşey söylenemez bir gerileme olabilir. Bu genel PSU 30% etiket fiyatları daha az yoğun vat miktarı yaklaşık üretmek için bilinmeyen's. Son olarak, üzerinde PSU's the demiryolu's etiket 'Tepe' ve 'Maksimum' vat miktarı üzerindeki görürsünüz. Maksimum maksimum (tuhaf yeterli) ile ilgilidir sürekli vat miktarı bu PSU sağlayabilir. Tepe ve PSU sağlayabilir vat miktarı ve mutlak sınırı gösterir, ancak yalnızca çok kısa bir süre için yapabilirsiniz-kare ve hasara neden olabilir eğer çok fazla yükl PSU üzerine yerleştirilir. Siz hiçbir yerde amplifikatörlerden sözü henüz fark edeceksiniz. Ve kasıtlı's sonraki bir karşılanacaktır. Umarım bu herkes okuma yardımcı olur. Yardımcı kaynaklar: PCPW Intel arşivleri, AMD, Wiki, Enermax, Coolermaster.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| İyi iş dostum, bunu sopa mı?
| |||
| |||
| Üzgünüz. Başları-up için teşekkür ederiz.
__________________ daha sonra doğum kontrol hapı, sonra i benim bekaret kaybetti durdu şaka ben 2-3 yıl 2 hafta SC oynadı kontrol vay olduğunu duydum. -Kanoakavirus |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Çok güzel bir rehber, i nerede ucuz bir girmemek söyledi, i eBuyer ile bakıyordum bölümünü fark ile karşılaştım Artic Güç 700w PSU 40 YTL için. Değilse i buldum ben ve eğer verimli bir 8800 GT güç olabilir hava bilmek, istiyorum OCZ StealthXStream 600w, Coolermaster RealPower 520W Modüler ve Coolermaster eXtreme Power 650W. Tüm PSU of £ 45 arasında olan - 60 £ ve ne ihtiyacınız olacak ama biri olan fiyat, güç ve verimlilik için en iyi için güç vardır.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Eğer üretici bir ifade değil bir PSU ve verimliliği bulmak mümkün mü?
|
| |||
| |||
| Ben çok (dışında genel şaşıracaksınız ediyorum PSU's) bir üretici bir etkinlik sözlerinde değil. Bu onların en ilgi var. Eğer o sizin için bir ampul geçmek gerekir değil. Ancak, bu model üzerinde değerlendirme arayan ediyorum Bulamıyorum. Bazı siteler / Mags gerçekten tezgahina testi PSU verimliliği için yapılacak.
__________________ daha sonra doğum kontrol hapı, sonra i benim bekaret kaybetti durdu şaka ben 2-3 yıl 2 hafta SC oynadı kontrol vay olduğunu duydum. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| Tümü: Ben GPU's, oldukça onu yönetmek didn't dün bitmiş bazı bilgileri ile yazı ekleyerek olacak yaşıyorum (anda iş başında idi) ama bu gün bir sonraki birkaç upped olmalıdır.
|
| ||||||||||||||
| ||||||||||||||
| Alıntı:
Alıntı:
"Seni çok o zaman eşimin sistemi gürültülü olan P182 sevilen ve temizlik her türlü ihtiyaç, onu bir aldım. Sonra, ben bir kedi istedim, bir P182 aldım. The P182 bir kedi tek başına değil ancak mükemmel bir satın's. " Benim Sistemi: 日夏子
|