![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, zamierzam budować zupełnie niestandardowy drewniane przypadku z Orzech. Planuję do spożycia 2 wentylatory 120mm z przodu i 2 wentylatorów 120mm Outtake na górę .... Nasuwa się pytanie, czy naprawdę potrzebujesz Outtake wentylator z tyłu? Wiem ciepła wzrasta i może sprawić, że moje CPU Heatsink Fan punkt tak naprawdę nie ma żadnych zmian zranić moje oddanych w przypadku powietrza od przodu do tyłu, do przodu więcej na początek metody? Ponadto, każdy ma propozycje montażu wentylatorów na drewno? Próbuję uniknąć bezpośredniego montowania powodu rezonansu, więc plan otaczają wentylator w niewielkiej warstwy pianki lub gumy lub czegoś, a następnie dokonać wyłączenia tej wielkości w drewnie, i zapewnienia, że wewnątrz tego wyłączenia, faktycznie bez zabezpieczenia wentylatora do drewna. Any ideas would be nice, I'm pretty zamknąć rozpoczęciem tego, to jest mój tylko napad naprawdę. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Chciałbym tylko powiedzieć trochę gumowe podkładki lub coś podobnego i wykorzystać je między śruby, wentylator, a sprawy, które powinny tłumić drgania w dół, również o chłodzenie, to powinny być grzywny, a także, jeśli zamontować PSU w górnej tylnej , że pomoże również przepływ powietrza z tyłu.
| |||
| |||
| I rzeczywiście plan do dołu tylnej zasilania zamontować w tym przypadku zmniejszyć bałagan kabla i montażu łatwiejsze. Dzięki temat powietrza, myślałem tak dobrze ... my zobaczymy, co innego myśli. Mógłbym użyć gumowych pralko .... zobaczymy jak na tym dobrze. |
|
| |||
| |||
| Czy na pewno chcesz orzech przypadku? Wiem, że to nie o to nam pytanie, ale jestem ciekaw. Z dość stała skrajnych zmian temperatury, nie drewna mają tendencję do rozszerzania i umowy problemy? Nie bez powodu producenci używać tego paskudny plastikowe gówno i to jest z tworzywa sztucznego, ponieważ jest dość obojętne. Wiem, co uczynię Gruzja niedziela do drewnianych drzwi (Mahogany, dąb, orzech włoski, jest to nazwa, I've umieścić drewna drzwi w domach, które kosztują więcej niż 20.000 dolarów pop, piekło umieścić w około milion dolarów warte drzwi Evander Holyfield w domu), i dolnej linii, że osnowy. Z wchłania czas na 110-120F na zewnątrz, kiedy słońce bije się na nich i klimatyzacji na przetrzymywanie ich wewnątrz chłodnym 73f wszystkie piekło przerw luźne. W Outsides crack, skórki, oddzielając ziarna zaczyna, ect. ......... Musisz odwrotnej warunkach z komputera, ponieważ wewnętrzny temps są wysokie temperatury pobicie z piekła z wewnątrz obliczu drewna podczas zewnętrznej powierzchni będzie doświadczającymi temperaturach znacznie chłodniejsze. Również ciepła nie jest nawet w przypadku komputera. W jaki sposób można przystąpić do części? I jestem w żaden sposób komputera eksperta, ale mam położyć kawałek drewna lub dwa razem przed ........ Wiem, że to zostało zrobione wcześniej, ale zastanawiam się, jak skutecznie. UWAGA: I szukali tego na blisko godzinę, aby spróbować znaleźć odpowiedź na temat problemu ciepła i wreszcie znaleźć tutaj. http://www.bit-tech.net/modding/2008...wood-by-cc3e/1 On także adresy your fan pytanie stolarki i moje pytanie. Proszę dać mi znać, jak okazuje się, jak chcielibyśmy zrobić to samo, jeśli kiedykolwiek znaleźć czas. (I na pewno mają narzędzi lol). |
|
| |||
| |||
| Cóż ... Uczyniłem rozległe myśli na zamontowaniu wszystko, nie włożyć wiele myśli do wypaczaniu z powodu tego, jak suche drewno, zostało suszone, a następnie sobota dla około 2 lat. Na początek, że będę ustanawiające kilka warstw polyeurothane na zewnątrz i wewnątrz tej sprawy, i postać z powietrza poprzez przenoszenie go i zachować przyzwoity temperatura nie powinna powodować zbyt wiele problemów w przypadku korzystania z bardzo silne stawów (palec jounts na 4 główne rogach). Ja mieszkam w Michigan, a kiedy pogoda na zewnątrz jest zimno, ciepło jest wewnątrz, a kiedy jest gorąco na zewnątrz, AC jest w środku. Więc jest to stosunkowo stałej temperaturze z komputera na słońcu przez cały czas. I sporządzi coś i skanować je daje wyobrażenie cały mój pomysł, więc daj mi trochę, to może nie być aż później wieczorem lub coś. I dziękuję bardzo za link, ale widzę, że artykuł drewna i jego pracy jest trochę poza mną. Ale że sprawa jest dość imponująca. Zamierzam coś bardziej podstawowego, ale nadal bardzo wyjątkowe. Zobaczysz, co mam na myśli, kiedy skanowania do rysunku. |
|
| |||
| |||
| Znalazłem kilka innych, ale są one za pomocą sosny. Ten artykuł był tylko jeden Ja przyszedłem po całej że A). było stałe twarde drewno (w przeciwieństwie do metalu lub plastiku, drewna przypadku fornir dodanej) i B). skierowana ciepła problemu. Kiedy zacząć zabawę, jeśli masz jakieś problemy z drewna pracy prosimy o PM do mnie. Sposób miejscu jest ustawiona jednak będziesz musiał wykonać kilka stanowisk przed PM cechą staje się aktywny. Tymczasem, I'll check out niektórych witryn I've drewna wykorzystywane do sprawdzenia, czy któryś z nich drewna sprawy i przekazać informacje na Ciebie. Jak powiedziałem, ja chcielibyśmy zbudować przypadku drewna, ale wszystkie moje wydatki dostępny czas teraz próbuje dowiedzieć się komputer tak bebech przypadku będzie musiał czekać. |
|
| |||
| |||
| Ok thanks for that. Tak, wiem Pine jest tak miękkie, że zazwyczaj łatwiej osnowy. Orzech jest bardzo twarde drewno jest oczywiście tak suche, jak również nie będzie zbyt łatwo osnowy w ogóle. Mam zrobić sporo drewna projekty i jeżeli nie jestem zdolny mój tata może dać kilka wskazówek. Mam szczęście, że zarówno ojciec i dziadek w drewna, zarówno przy pełnym woodshops na mojej dyspozycji. I'll get niektórych planów później wieczorem po kilku AP fizyki pracy i będę być może trochę zdjęć jak w trybie wzdłuż projektu podczas uruchamiania. |
|
| |||
| |||
| Tak, byłoby dobre, gdyby mógł Pan dokonać jak fotografia dziennik rodzaju rzeczy budowy, to będzie interesujące zobaczyć jak to działa |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| drewno zachowuje ciepło lub stada, tak więc im więcej kibiców, tym lepiej!
| |||
| |||
| Przepraszam, że nie mogę umieścić coś dzisiaj, może musieli czekać aż do tego weekendu. Dziękujemy za wszystkie wsparcia, to coś I've chciał zrobić przez długi czas. Wystarczy wreszcie poruszania się do niego. |