rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Cases & Power Supplies

Register

Woda chłodząca i istniejących fanów tech pytanie.

Reply

Narzędzia wątku
Old 30 maja 2009, 04:36
Nowe państwa grupy

Default Woda chłodząca i istniejących fanów tech pytanie.

Nie jestem bardzo bardzo doświadczonych tech facetem ale jakoś udało się zbudować komputer prawidłowo lol. anyways Mam pytanie dotyczące cieczy chłodzącej i co zrobić z istniejącymi fanów na moim Obudowa Desktop.

Moja aktualna sprawa ma mnóstwo fanów i jest bardzo głośno

to: Sunbeam Transformer IC-TR-B
można znaleźć recenzje online. it sounds like a blow dryer prawie chociaż i don't mind dźwięku, ten z kolei zmusza mnie do głośników na rzeczy i chciałbym cichy alternatywnych, który zaprowadził mnie do myślenia zakupu wody chłodnicy.

I zastanawiałem się po zainstalowaniu nowego wentylatora, to dobrze dla mnie, aby wyłączyć wszystkie wentylatory w obudowie, czy tylko większość to? Nie jestem całkiem pewien, jak powietrze krąży w nim itp.

Wiem, istnieje GPU wentylator dmuchanie powietrza bezpośrednio na mojej karty graficznej i góry, które daje upust gorącego powietrza do góry i guess.

ale chciałbym, aby włączyć te wentylatory, jeśli to możliwe bez narażania ogrzewania problemów.

Dziękuję za przeczytanie i nadzieję, że mogę trochę pomóc:)
Old 30 maja 2009, 04:43
Grupa dawcy

Nie kolei GPU fan off.

Jeśli chodzi z jednym to potrzeb to. Niektórzy nie, ale wtedy nie pochodzą z gotowych attatched.

Jeśli zdecydujesz się watercool CPU, możesz mieć tylko 1 przypadek wentylator wentylator na GPU i wentylator na PSU.

W przypadku wentylatora na średnim / niskim ustawienie.

Można także WC na GPU aby pozbyć się jeden wentylator, ale naprawdę zawsze należy mieć co najmniej jednym przypadku wentylatora.

I pamiętaj, że jeśli watercool, nadal potrzeba wentylatorów na chłodnicy, więc nie eliminuje potrzebę fanów.

Celem WCing, ogólnie, jest dla lepszego chłodzenia, a nie dla cichszą chłodzenia.
Old 30 maja 2009, 14:34
Członek grupy

Zanim spróbujesz Watercooling, Pan myśli o uzyskanie wentylatora kontrolera? To po prostu pozwala na niższe napięcie dostarczane do kibiców, a tym samym obniżenie poziomu hałasu znacznie. Pozwala także utrzymać właściwą równowagę pomiędzy chłodzenia i hałasu.

Używam uspokajać kopalni do mojego systemu, podobnie jak Ciebie, jego hałaśliwym! Ale kolei fani kopii zapasowych podczas uruchamiania gry itp.
Reply

Register

Zakładki