![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Nie jestem bardzo bardzo doświadczonych tech facetem ale jakoś udało się zbudować komputer prawidłowo lol. anyways Mam pytanie dotyczące cieczy chłodzącej i co zrobić z istniejącymi fanów na moim Obudowa Desktop. Moja aktualna sprawa ma mnóstwo fanów i jest bardzo głośno to: Sunbeam Transformer IC-TR-B można znaleźć recenzje online. it sounds like a blow dryer prawie chociaż i don't mind dźwięku, ten z kolei zmusza mnie do głośników na rzeczy i chciałbym cichy alternatywnych, który zaprowadził mnie do myślenia zakupu wody chłodnicy. I zastanawiałem się po zainstalowaniu nowego wentylatora, to dobrze dla mnie, aby wyłączyć wszystkie wentylatory w obudowie, czy tylko większość to? Nie jestem całkiem pewien, jak powietrze krąży w nim itp. Wiem, istnieje GPU wentylator dmuchanie powietrza bezpośrednio na mojej karty graficznej i góry, które daje upust gorącego powietrza do góry i guess. ale chciałbym, aby włączyć te wentylatory, jeśli to możliwe bez narażania ogrzewania problemów. Dziękuję za przeczytanie i nadzieję, że mogę trochę pomóc:) |
|
| |||
| |||
| Nie kolei GPU fan off. Jeśli chodzi z jednym to potrzeb to. Niektórzy nie, ale wtedy nie pochodzą z gotowych attatched. Jeśli zdecydujesz się watercool CPU, możesz mieć tylko 1 przypadek wentylator wentylator na GPU i wentylator na PSU. W przypadku wentylatora na średnim / niskim ustawienie. Można także WC na GPU aby pozbyć się jeden wentylator, ale naprawdę zawsze należy mieć co najmniej jednym przypadku wentylatora. I pamiętaj, że jeśli watercool, nadal potrzeba wentylatorów na chłodnicy, więc nie eliminuje potrzebę fanów. Celem WCing, ogólnie, jest dla lepszego chłodzenia, a nie dla cichszą chłodzenia.
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| Zanim spróbujesz Watercooling, Pan myśli o uzyskanie wentylatora kontrolera? To po prostu pozwala na niższe napięcie dostarczane do kibiców, a tym samym obniżenie poziomu hałasu znacznie. Pozwala także utrzymać właściwą równowagę pomiędzy chłodzenia i hałasu. Używam uspokajać kopalni do mojego systemu, podobnie jak Ciebie, jego hałaśliwym! Ale kolei fani kopii zapasowych podczas uruchamiania gry itp. |
![]() |
|
| Zakładki |