rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Digital Imaging & Printers

Register

Udostępnianie drukarki

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 grudnia 2007, 03:44
Nowe państwa grupy

Hi Guys

Mam trzy komputery w tej samej sali i chciałbyś je wszystkie, aby mieć dostęp do tej samej drukarki, wszystkie maszyny są obecnie podłączone do routera D-link, aby umożliwić dostęp do Internetu. Proszę mógłby mi poradzić, jak mogę uzyskać wszystkie maszyny drukarskie

Many thanks

Velcs
Old 28 grudnia 2007, 08:38
Członek grupy

można albo dostać serwera wydruku lub po prostu podłącz drukarkę do jednego z komputerów, a następnie możesz podzielić się nim tak, ale tylko problem z tym, że komputer z drukarką attatched musiałyby zostać włączone do innych komputerów, aby wydrukować coś
Old 28 grudnia 2007, 10:04
Grupa dawcy

Po serwera wydruku jest droższe i więcej kłopotów niż założyć proste podłączenie do jednej z komputerów pracujących w sieci.

Mam 2 komputerów sieciowych i udostępnianie drukarki, który jest podłączony do komputera, i to jest bardzo proste w konfiguracji i nie napotkały żadnych problemów jak dotąd.

W zależności od tego jak często wszystkie trzy komputery wykorzystanie drukarki (wraz z portfela) zdecyduje, czy serwer drukarki byłby odpowiedni, osobiście nie chciałbym zanudzać.

My System: = /

Procesor (y):
AMD 64x2 6000 +
Płyta główna:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
Pamięć RAM:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Karta graficzna (y):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
2x36gb RAID0 / 200 GB / 500GB
Optical Drive (s):
CDRW + DVD-RW [dwuwarstwowych]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Chłodzenie:
Zalman CNPS9700NT
Sieć / Internet:
dual Gigabit / 20MB Kabel
Monitor (y):
19 "HannsG
Operating System (-y):
XP Pro 32bit
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.