по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Графика на карти & Монитори

Register

1GB RAM Vs графична карта

Reply

Нишка Инструменти
Old 31ви Юли, 2007, 10:22
Член Група

Имам дънна платка с Intel 915 Xpress PCI слот, аз в момента има 512 MB RAM и на борда 900GMA графична карта с 128MB споделена с овен.

Мислех си за модернизация, която е по-добре?

Първи 1GB RAM и 256MB NVIDIA 7300GS видео карта. Ценовата разлика между тях т.м. много какво да показват ф.
Old 31ви Юли, 2007, 10:34
Администратор Група

Зависи наистина.

Правите ли графичен интензивно неща като игри или редактиране на снимки?

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 31ви Юли, 2007, 10:37
Член Група

Ами аз имам започва работа по проект, който не използва някои графики и аз играя нормално игри като източник CS и NFS и др.
Old 31ви Юли, 2007, 10:38
Администратор Група

Бих ще съветва за графична карта, на борда на графики са глупости. : D

В идеалния случай, така че и 512 MB RAM е малко по-ниски за игри тези дни.
Old 31ви Юли, 2007, 10:41
Член Група

Но имам навик увеличението на паметта ще допринесе за увеличаване на възможностите игри?
моя компютър изглежда да висят много тези дни.
Old 31ви Юли, 2007, 10:43
Администратор Група

Не е много, когато не е налице подходяща графична карта.
Old 31ви Юли, 2007, 11:37
Член Група

също ще зависи от видео картата си избор. защото, ако това е ето края графична карта тогава определено не му ще дава твърде малко и забележима разлика в резултатите Ви. Тъй като сте в интензивни приложения GPU така може би бих казал, че един ето края посветен GPU ще послужи вашата цел също. Как все по-добре, ако дънната ви платка или ъпгрейд на едно приемане ddr2 овни или да отидете за графики Atleast един среден обхват карта, ако не е хай-енд.
Old 31 юли 2007, 12:42
Номер на групата

Цитат:
Първоначално Публикувано от its.sid View Post
Но имам навик увеличението на паметта ще допринесе за увеличаване на възможностите игри?
моя компютър изглежда да висят много тези дни.
Ако говориш за увеличаване на RAM на дънната платка, тогава да, вие ще видите повишаване тъй като ще имат по-висока честотна лента да се движат данни на графични карти, но това е къде свършва като графики разтвор в Този случай е интегрирано решение, и че ще пречка всяко увеличение на производителността при игрите.

Ако говориш за нова графика решение, което 256MB RAM над 128MB на текущите си решение, след Мда, това също така ще повиши ефективността на текстури, АА и т.н. Но когато се разгледат основните спец. на 7300GS ще (не да бъде откровен) могат да играят във всеки приличен рейтинг рамката или подробно настройките над 1024x768 на всяка настояща DX9 игра. (25fps използва като база за сравнение). Така че аз не мисля, че ще се възползват от допълнителните 128 MB над 900gma.

Аз също съм си поема 512MB RAM е на една тояга. Това означава, овен работи в един канал, намаляване на потенциалния трафик.

Ако ме беше, щях да се купуват още 512MB стик (позволяваща Dual-Channel) и промяна на картата на серия 7600.

Аз не знам бюджета си, но аз предпочитам, че сте прекарали малко повече и се изпълнението отколкото да искаш или бастун на овен или 7300GS, а не виждате никакви резултати и печалби, достигайки до усещане като искате губи парите си .

Но независимо от всичко друго да получите допълнителни овен, като XP (отново, ако се приеме това е вашата ОС) се нуждае от минимум 256MB да се стартира, няма значение всичко друго и това, че сега си стои графики разтвор е 128MB, като си 512MB напускане 384MB за прозорци и за игри и нищо друго. Вземете 256MB за прозорци от уравнението и сте останали с болен от шарка от 128MB RAM. Опростенчески оглед там, но това е точна.

-Kanoakavirus

Моята система: Zoomy

Процесор (и):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Дънната платка:
Asus P5K Premium
RAM памет:
2GB Dominator 8500
Графична карта (и):
BFG 8800GT
Звукова карта:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (и):
3.35TB вътр съхранение. 2TB INT багаж
Оптично устройство (а):
LG GGC H20L
Дело / PSU:
Enermax 720 вата
Охлаждане:
AC7
Мрежа / Интернет:
Монитор (и):
245B, 931B (Samsung)
Операционна система (и):
Изглед 32P
Old 1-ви август 2007 година, 09:26
Член Група

Точно така, така че това, което правя U предполагат, ако харчат повече пари и да получите по-добра графична карта след тази причина цената differnce в 1GB RAM и 512 isn't овен много, така че ще бъде още по-объркващо?

по-добре 512 или 1GB RAM?

или още по-добра видеокарта.? не казвай на модел че аз мога резервни малко повече за доброто представяне на долара
Old 1-ви август 2007 година, 09:30
Администратор Група

Махни и двете.

Видео картата е задължително за графики неща и 512MB RAM ще помогне много и е само като допълнително £ 20 в горната част на графични карти.
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc