rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

1GB pamięci RAM, karta graficzna Vs

Reply

Narzędzia wątku
Old 31 lipca 2007, 10:22
Członek grupy

Default 1GB pamięci RAM, karta graficzna Vs

Mam płytę główną Intel 915 z gniazdem PCI Xpress, i obecnie ma 512 MB pamięci RAM i na pokładzie 900GMA karta graficzna z 128 MB współdzielonej pamięci RAM.

Myślałem o modernizacji, co jest lepsze?

Pierwsze 1GB RAM lub 256MB nVidia 7300GS karty graficznej. Różnica w cenie między nimi wiele inst co u sugerują.
Old 31 lipca 2007, 10:34
Administrator Group

Zależy naprawdę.

Czy uważasz graficzne intensywnej rzeczy takie jak gry oraz edycji zdjęć?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 31 lipca 2007, 10:37
Członek grupy

No i rozpoczęła prace nad projektem, który ma korzystać z niektórych grafiki i gram normalnej gry, takie jak źródło CS i NFS etc.
Old 31 lipca 2007, 10:38
Administrator Group

Radzę będzie dla kart graficznych, grafiki na pokładzie są bzdury. : D

Idealnie, zarówno jeśli jako 512 MB pamięci RAM jest nieco niski do gry w tych dniach.
Old 31 lipca 2007, 10:41
Członek grupy

Ale przyzwyczajenie zwiększenie pamięci przyczyni się do zwiększenia zdolności do gier?
mój komputer nie wydaje się powiesić dużo tych dni.
Old 31 lipca 2007, 10:43
Administrator Group

Niewiele, jeśli nie mają odpowiedniej karty graficznej.
Old 31 lipca 2007, 11:37
Członek grupy

będzie również zależeć od karty graficznej, masz wybór. bo jeśli to lo końcu karta graficzna to zdecydowanie nie jego zamiar udostępnić wszelkie marginalne lub zauważalnej różnicy w wydajności. Skoro jesteście w intensywnego aplikacji GPU więc może powiedziałbym koniec lo dedykowany procesor graficzny będzie służyć za swój cel. Jak coraz lepiej, jeśli albo upgrade płyty głównej do jednego przyjmując DDR2 barany lub przejdź do minimum z połowy zasięgu karty graficznej, jeśli nie najwyższej klasy.
Old 31. lipca 2007, 12:42
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by its.sid View Post
Ale przyzwyczajenie zwiększenie pamięci przyczyni się do zwiększenia zdolności do gier?
mój komputer nie wydaje się powiesić dużo tych dni.
Jeżeli masz na myśli zwiększenie pamięci RAM na płycie głównej, a następnie tak, zobaczysz ile wzrost będziesz miał większą przepustowość, aby przenieść dane do karty graficznej, ale to, gdzie kończy się rozwiązań graficznych w tym przypadku jest zintegrowanym rozwiązaniem, i że będzie wąskim gardłem do zwiększenia wydajności podczas gry.

Jeżeli masz na myśli nowe graficzną 256MB RAM o ponad 128mb bieżącej rozwiązanie, a następnie Tak, że będzie również zwiększenie wydajności tekstury, itp. AA Ale jeśli weźmiemy pod uwagę podstawowe spec od 7300GS to nie będzie ( być szczery) możliwość gry w dowolnym godnej klatek lub ustawienia szczegółowo powyżej 1024x768 w aktualnie DX9 gra. (przy 25fps jako punkt odniesienia). Więc nie sądzę, będzie korzystać z dodatkowych 128mb ponad 900gma.

Jestem również Zakładając, że 512MB RAM to na jednym kijem. Oznacza to, że RAM pracuje w jednym kanale, redukując potencjalne pasma.

Jeśli to do mnie, byłbym zakup dalszych 512 Stick (pozwalający dual-channel) oraz zmiana karty z serii 7600.

Nie wiem, budżet, ale wolałbym spędził pan, że trochę więcej, ale wydajność chciałeś niż dostawanie albo trzymać pamięci RAM 7300GS i nie widać żadnych zysków wydajności, a kończąc na uczucie jak you'd zmarnowane pieniądze .

Ale niezależnie od niczego nie dostać dodatkowe RAM, jak XP (znowu zakładając, to jest system operacyjny) wymaga minimum 256MB uruchomić sama, nie wspominając nic innego, jak i jej obecnym swoje rozwiązanie graficzne to przy 128 MB plik 512mb pozostawiając 384MB okien i gry i nic więcej. Zapoznaj się z 256 do okien z równania i jesteś pozostaje nędzny 128 MB pamięci RAM. Simplistic widzenia nie, ale dokładne.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 1 sierpnia 2007, 09:26
Członek grupy

Słusznie, więc co u sugerują, jeśli wydaje więcej pieniędzy i lepiej karty graficznej to ta przyczyna differnce cen w 1 GB pamięci RAM i 512 pamięci RAM isnt stopnia, że będzie jeszcze trudniejszy?

lepszy RAM 512 lub 1GB?

lub nawet lepszej karty graficznej.? don't tell model choć może oszczędzić trochę więcej dolarów za dobre wyniki
Old 1 sierpnia 2007, 09:30
Administrator Group

Pobierz oba.

Karta graficzna musi grafiki rzeczy i 512MB RAM bardzo pomoże i jak to tylko dodatkowe 20 zł na górze karty graficznej.
Reply

Register

Zakładki