мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Хардуаре > Грапхицс Цардс & Мониторс

Register

8800ГТ 512МБ вс 8800 Гтс СУПЕРЦЛОЦКЕД ПРЕМА ЕВГА Које је боље?

Reply

Тхреад Тоолс
Old 16. Мар 2008, 15:55
Мембер Гроуп

Default 8800ГТ 512МБ вс 8800 Гтс СУПЕРЦЛОЦКЕД ПРЕМА ЕВГА Које је боље?

На готово свакој преседан ивце видио 8800гт побеђује на 8800 гтс залиха него што о суперцлоцкед?
Old 16. Мар 2008, 16:00
Донаторска Група

едит: погрешно прочитати наслов
Има ли у оба имају исти меморије?
ако је тако, мораћете ће вам за упоредбу брзине меморије и ГПУ брзинама
Ја бих то да учини, али ја одлазим у кревет:)

Мы Сыстем: Цеуы је чудо мацине

Процесор (и):
Интел Цоре 2 Куад к6600@3.2Гхз
Матичне плоче:
Асус п5к заварати
РАМ меморија:
4 чезе оцз 1066мхз сли
Графичка картица (е):
НВИДИА евга 8800 ултра ко
Соунд Цард:
онбоард
Тврди диск (и):
750 чезе СЕАГАТЕ, 32мег цацхе
Оптички погон (е):
3 Асус ДВД писцима, лигхтсцрибе
Цасе / псу:
армоурсуите-лиан ли пц-п60
Хлађење:
туник торањ
Нетуорк / Интернет:
дуал Гигабит ЛАН портови
Монитор (е):
24 "Делл 2408уфп
Оперативни систем (е):
уинфаил видик 64 | Убунту / АРЦХ Линукс
Old 16. Мар 2008, 16:08
Мембер Гроуп

не разликује меморију али болестан проверити наочаре
Old 16. Мар 2008, 16:09
Мембер Гроуп

Old 16. Мар 2008, 16:11
Мембер Гроуп

колико ја могу видети само на местима где је ГТ откуцаја гтс је брзина 576мхз цоре вс 600мхз и схадер цлоцк 1350мхз всс. 1500мхз али гткс има исте наочаре као основне брзине и схадер цлоцк од гтс но то обавља тако им боље збуњена
Old 16. Мар 2008, 16:17
Донаторска Група

На основу табеле да сам рачунати на ГТС ће боље на 1920кс1200 због ширег битовно стопе на меморијску контролер и већа количина РАМ-а.

Тхе ГТ ће украсти 1680кс1050 иако због виших цлоцкед схадерс.

Додатни 24мхз на ГПУ ће учинити мало или никакве разлике да будем искрен.

-Каноакавирус

Мы Сыстем: Зоомы

Процесор (и):
Е8400@3.6гхз (400кс9) @ 1.15в
Матичне плоче:
Асус П5К Премиум
РАМ меморија:
2ГБ Доминатор 8500
Графичка картица (е):
БФГ 8800ГТ
Соунд Цард:
Ксфи Екстремегамер
Тврди диск (и):
3.35ТБ екст чувања. 2ТБ инт складиштење
Оптички погон (е):
ЛГ ГГЦ Х20Л
Цасе / псу:
Енермакс 720у
Хлађење:
АЦ7
Нетуорк / Интернет:
Монитор (е):
245Б, 931Б (Самсунг)
Оперативни систем (е):
Виста 32П
Old 16. Мар 2008, 16:19
Донаторска Група

Ево копију пост сам направио пре неког времена.

Можда ће то помоћи.

Први (и најважније) да се у потрази за приликом одабира графичка картица је картица што вам треба (и колико вам треба спровести) да играју игре на нативе резолуцију вашег монитора било 1280кс1024, 1440кс900, 1680кс1050, или без добијања недотупаван, 1920кс1200. Шта више пиксела један монитор има теже картица је за рад.

Али те исто тако треба картицу, да се производе добра фраме ратес. С тим у вези минималне фраме рате је најважније. Ја лично размотрити 25 фпс (фрамес пер сецонд) бити апсолутни минимум картицу би требао произвести играње одређене игре, јер ништа ниже и очи ће препознати стуттеринг (у недостатку боље речи о). Овај детрацтс из гаминг искуство.

Такође је потребно узети у обзир да су играли игре требају бити на макс детаљима подешавања јер је то како је писац игара су произведене игра изгледати. Већина игара тренутно је доступна само могу гледати један ТАД учтив са детаљима подешавања окренут према доле. Они су само инкорпорирати детаљ 'слидерс' унутар менија у игри како би се за допустити мање моћне карте за покретање игре, дакле, шири тржиште за игре играча.

Опет, лично сам такође размотрити које картице би требао бити у могућности да играју игре на најмање 2ксАА (Анти подузорковање) и 4кс АФ (неизотропан филтрирање). Анти-подузорковање постоји да бисте добили ослободити од рубова разуђен али може помоћи при приказивање јаснију слику у даљини у одређеној сцени игру. Неизотропан филтрирања повећава квалитет слике на текстура и добија ослободити од замрљаност на офф-центар угао.

Данас се највећи део посла је завршен када гаминг по ГПУ на картици, али још увек има ЦПУ бавити неким аспектима попут АИ (вештачка интелигенција) у играма. Кажем вам омогућава репродукцију наредба и освојити. Картица ће да води бригу о текстура у земљи, јединице и зграде итд али ЦПУ ће радити како за премештање тенк који сте управо изабрали померање из тачке А на тачку на мапи игре Б.

То је само један пример, али сам се направити АИ тачке да је још увек веома важно како би се обезбиједило добијате равнотежу између ЦПУ и ГПУ и наравно'с нативе резолуцији монитора.

Што се тиче слот-типова. АГП ПЦИ-Е претходили, технички ПЦИ-Е може произвести већу пропусност (отуда 8кс/16кс) него АГП, али сам још то видети картице направи комплетан коришћење ове.

Но, као и ПЦИ-Е који је сада индустрији стандардних ћу споменути тај тип картица једини.

Приликом одабира ДКС9 картица (Уиндоус КСП) морате бити хандсоме код следећих ствари:

РОП'С (Узвратити оутпут Унит) - Ово је оутпут продуцед пиксела на екрану.
Пиксел цеви - Ове производе пиксела и текстура се шаљу у РОП-ове.
Хватишта цеви - Ове додате специјалне ефекте (као што су експлозије) на објекте за производе екрану.
ГПУ (Грапхицс Процессинг Унит) спеед - мало над очигледан једна стварно, бржи је то брже може израчунати операција.
Меморија контролер помало ширина - Видећемо ћеш ти како котира као 64бит, 128бит и тако даље. Шири се боље, јер то у основи потезе готовог производа из пиксел цеви, врх цеви итд кроз овна и на екрану. Шири мало ширина је више може кретати у било којем тренутку.
Рам - У зависности о томе како је моћна картицу користите одломка изнад диктира колико РАМ-а вам је потребна. Такође, ако желите играти игре са АА овна износа долази у њу. То је један од мојих фокусира у вези картица. Ако сте прочитали неке од мојих претходних постова видјетћете 256МБ РАМ-а који је апсолутним макс мораћете ћете на картици када гаминг на данашњи стандард резолуција 1280кс1024 (1440кс900 ако користите уидесцреен монитор). Ат 1680кс1050 или 1920кс1200 мораћете ћете 512МБ. Али ако картицу која је у ниском крају ГПУ, РОП, тјеме удела има 512МБ РАМ-а онда то не даје никаква смисла као картица неће моћи произвести довољно пиксела, итд, да бисте могли да игра на вишим резолуцијама на првом месту , како доликује овну довољно за направити да не даје никакве ухатсовер смислу осим као продаја тачку као неискуства ће људи видети већи број и преузимају његове бољу картицу.
Рам брзина - Када гледате картице видећете овај котира на ефективну брзину. Ово није маркетинг. Због овна на картицу је контролисана паралелно (рецимо 2 банке 128МБ сваки), имат ћете сваки банковни изводи на 700мхз рећи, али се изводи заједно као они то имају ефективну брзину 1400мхз или 1.4гхз.

За ДКС10 (Уиндоус Виста) картицу морате бити хандсоме код:

Све наведено осим за пиксел цеви и хватишта цеви.

Архитектонске променама картице сада значи да стреам Схадерс на картици ове врсте радити исти посао да оба пиксел цеви и тјеме цеви учинио.

Ово је једна предност у томе док је пре (на ДКС9 картица) када је ГПУ Исцртавање неке комплексне геометрије (обрађивати тјеме цеви) у пиксел цеви субота мирује. То је значило да се игра фраме ратес мај успорити јер је увек био између диспарагы износу од оба пиксела и хватиште цеви на одређену картицу, обично постоји више пиксел цеви. Тако за сваку схадер интензивног приказивање Ваше картице може бити покренут игру у реду и онда све нагли оквиру стопе могла испустити десно доле.

Но, са новим ДКС10 картице, нема диспарагы и Тхереса никад било којем делу картице субота мирује.

Што се тиче РАМ-а на износ ДКС10 картицу, опет, највише треба на 1280кс1024 је 320мб, на 1680кс1050 својих 512МБ (АТИ) или 640мб (НВИДИА), на 1920кс1200 је 1ГБ (АТИ или 768мб (НВИДИА). Али, не мислим чак и 1ГБ РАМ-а ће се сачувати у том АТИ 2900КСТ резолуције.

Савети:

1) постоји плетора творничких оверцлоцкед картице вани, али се препоручује (нарочито код ДКС9 картица) те оверцлоцкс само чине око 5-10 оквира разлика у секунди како би се залихе брзо картицама. АЛИ (увек постоји али не постоји), ако овај оквир стопа идете преко 25фпс сам поменуо раније онда исплати разлика у цени.

2) Пусти ме поново поновити опет, ту је апсолутно ниједан бод узимајући дубок да средњетонца картица са торбама (512МБ) оф РАМ. Без. То је продаја тачку. А цон.

3) Провера напајања из Вашег захтева потребно псу за одређену картицу. Пуно ДКС9 картице могу се покретати директно из порта ПЦИ-е, али већина то потребан 6-пински утикач директно из Вашег псу како би се обезбиједило да А) имате тај додатак (обично је црна) и б) Вашу псу може произвести довољно напона и појачала на 12В посвећена овој линији.

-Каноакавирус
Reply

Register
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц