rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

8800GTX lub 2 * 8800GT w SLI

Reply

Narzędzia wątku
Old 18 listopada 2007, 01:18
Członek grupy

Default 8800GTX lub 2 * 8800GT w SLI

Hi, I was just wondering, czy jest to worthed kupowanie 8800GTX lub 2 * 8800GT i umieść je w trybie SLI. Mam na myśli czy SLI się być o wiele lepiej niż GTX samodzielnie i jakie byłyby korzyści ma SLI? Ponadto, do końca stycznia początku lutego, to nie jest najnowsza SLI płyty główne i 9Series?
Old 20 listopada 2007, 01:19
Grupa dawcy

it isnt że trudno google pytanie wiesz, ale GT 2 karty w sli slightyly jest szybszy niż GTX o około 10% -30%. myślę, że byłoby lepiej, aby uzyskać GTX, a następnie zapisać na innym GTX i umieść je w SLI co oznacza, że będzie w przyszłości dowodu.

nadzieję, że pomoże
Old 20 listopada 2007, 05:09
Grupa dawcy

SLI jest stratą czasu, chyba że jesteś szalony gier na wysokich rozdzielczościach.
Również 8800GTX, przy jednoczesnym zachowaniu bardzo karta jest teraz patrząc poważnie overpriced od GT przyszedł razem.
Jeśli chodzi o uwolnienie daty nowy sprzęt, kto wie.

My System: Krlll

Procesor (y):
Intel Q9550@4.33Ghz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Karta graficzna (y):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 pań)
Karta dźwiękowa:
Onboard HDA
Hard Drive (s):
Kilka lol 1650GB oddanych
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Chłodzenie:
Tuniq Tower 120
Sieć / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (y):
Acer 22 "widescreen
Operating System (-y):
Vista x64 Ultimate
Old 20 listopada 2007, 06:01
Grupa dawcy

aye ARENT tam wiele gier, które można zoptymalizować wykorzystanie dwóch kart lub tak ive czytać, prawie wszystkie wątki jak ten jej koniec jest zalecane, aby po prostu kupić dobre karty raczej niż dwa

My System: Mój

Procesor (y):
AMD Athlon dual core
Płyta główna:
WinFast 6600
Pamięć RAM:
3Gb
Karta graficzna (y):
MSI 8600GT
Karta dźwiękowa:
niektóre tanie dx9 5,1
Hard Drive (s):
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Cibox 1440 x 900
Operating System (-y):
Vista
Old 20 listopada 2007, 07:04
Grupa dawcy

większość gier korzysta z SLI, ale w rzeczywistości należy skonfigurować go w nvidia kontroli pannel pierwsze.
Old 20 listopada 2007, 12:17
Moderator grupy

Chciałbym przejść z tylko GT a następnie dostać inną w późniejszym terminie, jeśli to konieczne. Są to wyjątkowe karty i będzie działać przez cały dzisiejszym gier w wysokiej rozdzielczości.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 20 listopada 2007, 15:11
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Krlll View Post
SLI jest stratą czasu, chyba że jesteś szalony gier na wysokich rozdzielczościach.
Również 8800GTX, przy jednoczesnym zachowaniu bardzo karta jest teraz patrząc poważnie overpriced od GT przyszedł razem.
Jeśli chodzi o uwolnienie daty nowy sprzęt, kto wie.
Dlaczego miałbym to uczynić go lepszym w wysokiej rozdzielczości? gdy w SLI można używać tylko 1 karty pamięci. dont go łączyć zarówno na smutno ... ale czytałem, że w SLI dla 8800GT to może zwiększyć moc aż 60% więcej niż tylko jednego GT przez sam. i nowsze i bardziej wymagające gry jak Crysis, to może nie być taki zły pomysł.

My System: Góra Secrit

Procesor (y):
Core 2 Duo E8500 @ 4GHz OC
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P (P45)
Pamięć RAM:
mushkin 4GB DDR2 1066MHz
Karta graficzna (y):
GTX280
Karta dźwiękowa:
pokładowej (przynajmniej na razie)
Hard Drive (s):
WD WD6401AALS 640GB
Optical Drive (s):
Kliknij na link w podpisaniu więcej
Case / PSU:
Corsair CMPSU-750TX (750 WATT)
Chłodzenie:
XIGMATEK HDT-S1283 120mm Rifle
Sieć / Internet:
DSL średnich
Monitor (y):
30 cali 2650x1600 (i tak szybko)
Operating System (-y):
XP Home
Old 20 listopada 2007, 20:10
Grupa dawcy

You're wszystkich zapominając jedno: Rozdzielczość monitora.

Pozwala powiedzieć masz 19 "ekran, jednym 8800GT jest ogromny Overkill do 1280x1024 lub 1440x900 monitor tej wielkości wyświetlacza. Więc zobaczysz niezwykle wysokie klatek za pomocą jednego karty.

Dodanie drugiej karty (powinien to być zakodowany SLI gra) będzie blisko jak dammit żadnej różnicy do oczu, ponieważ będziesz już możliwość używania wysokiej aa i af, a wszystkie szczegóły ustawień się do całości. I będziesz mieć wspaniałą ramki stawek.

Więc pozwala powiedzieć masz tego jednego karty konfiguracji i widzą 100 klatek na sekundę, a następnie dodać drugą kartę i otrzymać 150 klatek na sekundę. Szczerze, to co? Dodatkowe fps idą do żadnej różnicy do oczu, to nie będzie poprawy wyglądu gry, jak już masz wszystkie szczegóły suwaki do pełnego anyway.

Biorąc to do 20-22 "ekranu (1680x1050):

Same story naprawdę, ale w przyszłości korekty wchodzi w to. W grach lepiej i bardziej zależy od GPU (i fizyki wpływa bardziej mainstream-Don't uzyskać Aegia, dostał jej wsparcia dla ok. 3 gry ... wow) gry są potrzebne, że będzie o wiele bardziej oomph z karty. Ale nikt z nas może w przyszłości tak fortell musisz dokonać najlepszego odgadnięcia.

A GTS 320mb gier szczęśliwie w tej rozdzielczości (oc'd uzyskać wersję można zobaczyć godnej klatek na 1920x1200) A GTS 640MB gry szczęśliwie w tej rezolucji. A 8800GT gry szczęśliwie w niniejszej rezolucji i, oczywiście, a 8800GTX gry szczęśliwie w tej rozdzielczości, ale również Overkill dla niego.

Więc w jaki sposób wybrać tego problemu? Szczerze, przez budżet. Jest tak wiele wstępnie oc'd kart na rynku w dzisiejszych czasach, że linie są zamazane na kartę kupującego. Możesz uzyskać wysoki oc'd 320mb GTS, że jest tylko kilka funciaków brakuje ceny z wanilii 640MB GTS. Możesz listy (spróbować) 10 320mb GTS wszystko w 100MHz na GPU i 100MHz na barana i zobaczysz każdy jest nieco wyższa niż cena ostatniego nieco wolniej, patrzył na Ciebie. Takie przyrostowe overclocks powyżej ostatni ogólnie nie robić różnicy do klatek. To tylko wtedy, gdy porównać wanilii w wersji do wersji oc'd widać żadnych ostatecznych wzrost wydajności na swoim wyświetlaczu.

Następnie you've got 24-27 "ekranów (bez uzyskiwania głupie), które mają się wyświetlać 1920x1200 pikseli. Potrzebny jest wysokiej klasy karty tego rodzaju rozwiązania i po raz kolejny, szczególnie, kiedy jesteś wydatków rodzaju klina musisz spędzić na Gra również w niniejszej rezolucji, przyszłe korekty przychodzi do niego.

W obecnej formie, jeśli chodzi pojedynczej karty w tym odnawialnych źródeł energii, a tak naprawdę nie obchodzi cena karty byłbym patrząc na 8800GTX lub Ultra. Ale jak odmówić tego rodzaju wydatków pieniędzy (I could get a zamiast PS3) na kartę graficzną. Ale ja nie jestem tak dużo graczy już ....

Gdybym był szukasz bang na złotówki I'd be Patrząc na 8800GT (które zostały zamówione), ale jak nie jestem już graczem ogromny i tylko grać starsze tytuły (LOMAC itp.) I nie musisz się martwić tyle o utrzymanie się w nowych wydaniach.

Dla tych z Was, że nie, i są kupnem GPU się, musi to być GTX lub Ultra. Na wydajność i dla przyszłych korekty. Wprowadzenie 2 8800GT to nie będzie żadnej różnicy do gry ponad jedna GTX w niniejszej rezolucji, chyba że masz gry SLI zakodowany gier, a nawet wtedy zazwyczaj tylko około 30% wzrost wydajności, a więc to uczynić Koszt drugiej karty warto? Potrzeba mocniejszego PSU warto? (w koszty dodatkowe), potrzebę stworzenia SLI płyta warta? (z, ogólnie, koszty dodatkowe). To nie moja książka. Ponadto, w niniejszej rezolucji, pojedynczy GTX będzie Ci o tej samej wydajności w porównaniu z 2 8800GT anyway w podwójnej karty zakodowane gry.

I nie zapomnij, relatywnie rzecz ujmując, istnieje bardzo niewiele podwójnego gier na rynku.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 20 listopada 2007, 20:14
Grupa dawcy

Alex prawdą, ale zapomnieć. podczas gry Crysis ludzie często mają do odegrania to niski res nawet podczas korzystania z dużych, takich jak monitor mnie mój 22-calowy. Kiedy przychodzi do super hi koniec gry, nie jest już jego sprawą res moc, jej dużo więcej, tak moc przetwarzania grafiki. kinda get what I mean? : D
Old 20 listopada 2007, 20:18
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by cheesepuff View Post
Alex prawdą, ale zapomnieć. podczas gry Crysis ludzie często mają do odegrania to niski res nawet podczas korzystania z dużych, takich jak monitor mnie mój 22-calowy. Kiedy przychodzi do super hi koniec gry, nie jest już jego sprawą res moc, jej dużo więcej, tak moc przetwarzania grafiki. kinda get what I mean? : D
Err, nie.

Grafika moc dyktuje ile pikseli można moc i jak szybko i na jakim szczegół.

Albo ja jestem nieporozumień co piszesz?

-Kanoakavirus
Reply

Register

Zakładki