rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

ACCELERO XTREME GTX 280 i Fan Controller

Reply

Narzędzia wątku
Old 15 maja 2009, 10:30
Nowe państwa grupy

Default ACCELERO XTREME GTX 280 i Fan Controller

Hello everybody.
Chcę kupić ACCELERO XTREME GTX 280, ale chcę, aby upewnić się, po pierwsze, mogę używać mojego Fan Controller Zalman MFC1 Plus, w celu przyspieszenia fanów tej karty graficznej chłodnicy.
Mój PC SPECS: Intel 7 920, Gigabyte GA-EX58 UD5, 3 GB pamięci DDR 3 Corsair 1066 Mhz, GeForce GTX 285, WD 6400 AAKS, LG DVD RW, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, PSU Corsair CMPSU-650 TXEU
I didnt "OC nic, jeszcze.
Czy będę mógł korzystać z tego kontrolera wentylatora chłodnicy?
Czy moje PSU "małe", jeśli mogę kupić ten chłodnicy, oraz wszystko, co mam teraz?
Mam 3 przypadku wentylatorów 120 mm (1-przodu ,1-na stronie ,1-back)
Thanks in advance.
Old 15 maja 2009, 11:00
Grupa dawcy

PSU należy grzywny.

Nie mogę powiedzieć, jak to powere z terenów I've looked at ..

Zakładam na Zalman kontroler reguluje napięcie przez "w" i "obecnie" MOLEX's? Jeśli tak, to będzie dobrze tak długo, jak Accelero uprawnień przez Molex.

Uważaj jednak - nie chcesz wyłączyć całkowicie fanów ..

EDIT:
Myślenie to bym myślał, że zasilanie bezpośrednio z karty, do uniemożliwić robi dokładnie to, czego opisać .. Jakby jak pytanie, czy można podłączyć you're procesorów wentylatora do kontrolera - NIE! Nie chcesz, aby go wyłączyć i smażyć wszystko ..
Old 15 maja 2009, 11:29
Członek grupy

wiele nowoczesnych kart wsparcie dostosowania prędkości wentylatora w ich oprogramowanie, może być to warto sprawdzić?
Old 15 maja 2009, 11:36
Nowe państwa grupy

Więc lepiej podłączyć kibiców z fan kontrolera bezpośrednio do karty graficznej?
Jeszcze jedno pytanie, nie wiem jak to działa: jeśli mogę użyć tego chłodnicy, graficzny karty chłodnicy będzie przestać działać, albo będę musiał ją wyłączyć? Albo obu chłodnic zadziała, toghether?
Please excuse me, I'm a beginner, a przed i dokonywać żadnych błędów, i lepiej poprosić.
Dziękujemy za odpowiedź.
Old 15 maja 2009, 11:40
Członek grupy

Przepraszam, i powinien mieć wykonane ono jaśniejsze, zasadniczo, karty graficzne mają już własne wentylatory, należy podłączyć do karty graficznej wentylator do karty graficznej. dont wtyczkę wszelkich innych fanów na to, zostaw je na swoim wentylatora lub kontrolera jednak zostały one wcześniej.

i im sorry, I dont get dość ostatniego pytania, można opracować nieco?
Old 15 maja 2009, 11:48
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by mctw View Post
Przepraszam, i powinien mieć wykonane ono jaśniejsze, zasadniczo, karty graficzne mają już własne wentylatory, należy podłączyć do karty graficznej wentylator do karty graficznej. dont wtyczkę wszelkich innych fanów na to, zostaw je na swoim wentylatora lub kontrolera jednak zostały one wcześniej.

i im sorry, I dont get dość ostatniego pytania, można opracować nieco?
Sorry, I'm affraid i nie rozumiemy.
Tak, proszę wyjaśnić, jak dla mnie noob, jak muszę zrobić, aby kontrolować karty graficznej chłodnicy ACCELERO XTREME, z wentylatorem kontrolera? Krok po kroku, please.Please.
Zapytałem tego kilka minut temu "Jeszcze jedno pytanie, nie wiem jak to działa: jeśli mogę użyć tego chłodnicy, graficzny karty chłodnicy będzie przestać działać, albo będę musiał ją wyłączyć? Albo obu chłodnic zadziała, toghether ? " i staram się uczynić go bardziej zrozumiałym:
Jeśli mogę użyć chłodnicy ACCELERO XTREME GTX 280, w stanie chłodnicy będzie również wspólnie z ACCELERO XTREME GTX 280? Albo zasobów chłodnicy po prostu przestanie działać, tak długo, jak długo istnieje ACCELERO XTREME GTX 280 chłodnicy?
Old 15 maja 2009, 11:51
Grupa dawcy

Będziesz musiał zdjąć Stok chłodnicy, śruby na tylnej Accelero i zamontować Accelero fanów na nim.

Co mctw oznacza to, że naprawdę nie mają tendencję do kontroli Grafika fanów ze sprzętem, takie jak kontroler Zalman.

Karta pochodzi z oprogramowaniem, które pozwala na regulację prędkości wentylatora attatched do niego. (Czy to stanie lub wtórnym)
Old 15 maja 2009, 11:56
Członek grupy

przeprosiny, ive misunderstood oryginalny post. pozwala uzyskać kilka rzeczy prosto przed tą otrzymuje nawet większy bałagan!

W ACCELERO XTREME jest whats tzw'3 rd strony chłodnicy ", oznacza to jej nie" stanie "lub chłodnicy, że jest już zainstalowane na karcie, gdy go z pola.

Aby zainstalować ten 3rd party chłodnicy, będziesz musiał usunąć oryginalne chłodnicy z kartą, która będzie niemal na pewno nieważne gwarancji. Osobiście, nie będzie tego ryzyka, a to po prostu trzymać się z wykorzystaniem zasobów chłodnicy. akcji chłodnicy będzie zasilany z karty graficznej, a nie od wentylatora kontrolera.

Jeśli jednak zdecydujesz się na instalację tego chłodnicy, to może być wykonywane z Twojego kontrolera wentylatora tak, choć może wymagać i karty z 3pin wentylatora do zasilania Molex (biały wtyk 4 kołki) Osobiście chciałbym tylko uruchomić chłodnicy prosto od MOLEX zasilania, ponieważ będzie trzeba uruchomić na prawie pełnej mocy, aby zachować swoje karty cool anyhow.

przeczytaniu to przeglądu, to może się to jasne dla ciebie!

EDIT, a 3rd party chłodnicy jest inną nazwą dla wtórnym chłodnicy.

PS, Fordy, i początkowo myślał, że został wtórnym chłodnicy typu karty, np. zmiana
Old 15 maja 2009, 11:57
Nowe państwa grupy

Rozumiem now.Thanks.
It's okay, jeśli mogę użyć oprogramowania do kontrolowania prędkości wentylatorów chłodnicy, ale będę naprawdę chcesz użyć kontrolera wentylatora.
Old 15 maja 2009, 11:59
Członek grupy

Jeśli trzymać zapasów chłodnicy, możesz korzystać z oprogramowania tak, po rynku cant chłodnicy jest kontrolowany przez oprogramowanie. oprogramowania często reaguje na temp, vel będzie z kolei przyspiesza jak temp wzrostu. Wierzę, że stanie chłodnicy dla GTX 280 jest dość cichy zresztą, tak naprawdę to shouldnt być potrzebne do obniżenia.
Reply

Register

Zakładki