rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Acer LCD Al1717 Crashes w 3 monitorować config

Reply

Narzędzia wątku
Old 5 lutego 2009, 09:44
Nowe państwa grupy

Default Acer LCD Al1717 Crashes w 3 monitorować config

Używam (2) EVGA e-GeForce 8800 GT 512 OC w 3 monitorowanie konfiguracji.
Monitory są: Samsung, NEC i ACER

I've had great tej konfiguracji pracy dla ostatnich sześciu (6), a następnie ostatnim miesiącu mój komputer nie boot. Zorientowali się, że gdy odłączony w ACER monitora to boot. Podłączenie w ACER powoduje NEC monitor do wyświetlania czerwonych i system zawiesza następnie niebieski ekran awarii. Powiedzenie czegoś o nvl .... sys pliku.

Używam najnowsze sterowniki nvidii 181.22

Mój BIEŻĄCE wystroić się następująco: (Zaktualizowany do tego systemu, ponieważ myślałem była gniazda PCI będzie źle ... ale sam problem w tej konfiguracji ... czystej instalacji Vista 64)
(2) 8800 GT 512 OC
ASUS AN832 - SLI Deluxe
AMD 64 FX - 55
2 Gigs Ram
600W ULTRA PS
Vista Home Prem 64

Moje poprzednie rig się następująco: (3 monitory pracowały co najmniej 6 miesięcy, następnie ACER spowodował awarię)
(2) 8800 GT 512 OC
ASUS AN5X
AMD 64 FX - 55
2 Gigs Ram
600W ULTRA PS
Vista Home Prem 32

I'm myślenia, że to Vista i Acer AL1717 nie działa razem ... bo jeśli odłączyć wszystkie monitory ale ACER, uzyskać płyta ekran (wygląda dobrze), to robi się czarny i nic.

NVIDIA ustawienie wyświetlacza pokazuje jak Samsung i NEC. Ale kiedy podłączam się do niego mówi ACER analogowe monitora.

I've pobrany ACER kierowców ... ale jestem w stanie załadować je, ponieważ za każdym razem do podłączenia do monitora to ACER awarii. Prosimy o pomoc.

Dzięki,
realkewl
Old 6 lutego 2009, 08:12
Nowe państwa grupy

Default Acer LCD Al1717 Crashes w 3 monitorować config

Wyobraziłem a obejść, że będą dzielić.

Problem jest z Acer AL1717 i analogowych i EVGA eGeforce 8800 GT DVI.

Używam konwertera z DVI na analogowy. Niezależnie od przyczyny zatrzymania ACER biorąc ten sygnał po 6 miesięcy. Analogowy wciąż działa na ACER, bo umieścić ACER AL1717 na mojej żony XP maszyny prowadzeniu eGeforce 6500. Works fine.

Ja z kolei wziął Ją Samsung SyncMaster 17 "analogowy i podłączyć go do 8800 DVI DVI przy użyciu konwertera i guess what? It worked! Więc jest to dobra obejść ... jednak zbyt zły spędziłem ponad $ 500 (kupiony nowy przypadek, ponieważ ... Myślałem, że procesor został zaczyna być za gorąco; nową płytę, bo myśli w gnieździe PCI miało zły, nowy odtwarzacz DVD, ponieważ stary był biały i nie pasuje do nowego przypadku.) jeden miesiąc czasu i frustracji, a przekształconego w moim komputerze (zainstalowana Vista 64) próbuje rysunek ten głupi rzeczą obecnie.

Nie wiesz, jak to do winy to smutne, że na jedno proste rzeczy masz tylu zawodników i jestem pewien na tym forum każdy wie, że tak I'm just przepowiadania do chóru:

Microsoft you've got zrobić lepiej.
Reply

Register

Zakładki