rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

AGP karty graficzne - Gainward BLISS 7800GS + 512MB AGP

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 października 2006, 03:22
Członek grupy

Default AGP karty graficzne - Gainward BLISS 7800GS + 512MB AGP

Ta karta jest najlepsza kupić jeśli Seria 8 kart nie będą dostępne dla AGP i PCI do modernizacji E jest zbyt duże uaktualnienie.

Gainward BLISS 7800GS + 512MB AGP

SPECS
GPU: GeForce 7800GS
GPU Clockspeed: 450 MHz
Pamięć: 512 MB 1,4 ns DDR3
Pamięć Clockspeed: 1250 MHz
Autobus: AGP 8X -
Video-Features: Component, S-Video i Composite Out
Łączność: DVI + dvi + Video-Out
Old 21 października 2006, 05:26
Członek grupy

Jest to doskonała karta, ale jeśli możesz sobie pozwolić na zakup wysokiej klasy karty następnie pewno należy być patrząc na modernizację płyty głównej, procesora i pamięci RAM pierwszy?

Wiem, nie możemy sobie pozwolić na wszelkie uaktualnienia, ale tempo poprawy I've seen ponieważ przeszły do platformy AMD64 z PCI-E i SATA2 jest niesamowita i polecam, że jeżeli można rozciągnąć go uaktualnić procesora / płyty głównej / RAM kombi pierwsze.
Old 21 października 2006, 06:20
Członek grupy

Jestem gotowy do nowych cgraphics karty, ale aby przejść PCI E i utrzymywania w przybliżeniu takiej samej wydajności, oznacza to skup wszystkich wymienionych poniżej elementów zamiast tylko zakup Ã, Â £ 230 karty, które mogą uruchamiać gry w dzisiejszym pełnym grafiki i sprawnego FPS .

Motherboard Ă, Â £ 60
CPU Ă, Â £ 160
Ram Ă, Â £ 290
Karta graficzna Ă, Â £ 230

Razem A, A 740 £

Mój komputer Specyfikacja teraz

CPU AMD 64 FX-51 2,3 GHz chłodzony wodą
Ram Dual Channel 4x 512MB DDR 400 ECC
Karta graficzna Nvidia 6800 GT GPU 430Mhz pamięci 1100Mhz chłodzony wodą
Motherboard Gigabyte AGP X8 gniazda 940
Karta dźwiękowa Audigy 2 ZS

Zgadzam się, jeśli masz na myśli ich nie innego punktu skupu AGP, jeśli pozostała część specyfikacji jest za drogi, ale na pn nadal Overkill.
Old 21 października 2006, 06:32
Członek grupy

I jestem pewien, dlaczego, że przychodzi do A, A £ 740, ale ja wezmę swoje słowo - Mój 2GB RAM Dual Channel na pewno nie kosztem mnie, Â £ 290, choć być może zapłacić za dodatkowe ECC ?

Mój punkt jest, że jeśli masz pieniądze, nadążać za zmianami, a sądząc, że przez komputer spec ci nie skąpić, kiedy zakupione / zbudowany to:)

To nie jest słaby przez każdą rozciągnąć tak masz dobrze, mój punkt był bardziej do tych chugging wzdłuż starych Duron's, Celeron lub Athlon XP jest kim lepiej uzyskania podstawowego 64-bitową systemu za te same pieniądze i widząc poprawy we wszystkich aspektach.
Old 21 października 2006, 06:50
Członek grupy

Cena za tryka jest 2x 1GB DDR 2 1066MHz Ich punktu skupu nie wolno barana na szybki procesor i muszę przynajmniej 1,6 GB pamięci RAM dla animacji 3D I'm pracuje. Jeśli jeszcze z AMD XP lub 4 Pent masz rację. Będę czekać do budżetu jest nie do pełnej budować zamiast wydawać więcej na umierającego maszyny. Jeśli NVIDIA wprowadza się sereies 8 karta AGP będę coraz to lub trzymać z tym, co mam do czuję Mam moneys warto z tego. Dopiero rok temu, kiedy ten komp baught poniżej spec do renderowania mojej animacji. I tylko wybrał płyta dla wydajności renderingu 3D więc is'nt tak dobry dla gier lub modelowania 3D w grach i pracy comp powyżej i nie thaught uzyskiwania jeden z gniazda PCI E.

CPU1 AMD Opteron 246 Troy Core 2GHz 1MB
CPU2 AMD Opteron 246 Troy Core 2GHz 1MB
Ram 4X 512MB DDR 400 ECC
Motherboard Tyan Thunder K8W S2885 podwójnego 940 gniazd 2X 8GB RAM gniazd dla każdego procesora. AGP slot PCI X slots
Karta graficzna FX5900
Hardrive 120GB

Mam do 246 procesorów, gdyż były one dobre wartości w danym czasie i chciałem szybko zastąpić je 2x 3Ghz podwójnego rdzeni dając 4 3Ghz rdzeni wydajność. Myślę, że rdzenie quad będzie tylko do gniazda F, gdy ich się w przyszłym roku. Oznacza to, że będę miał do modernizacji płyty głównej w utylizacyjnej comp za to, że jak film Money Pit.
Old 21 października 2006, 12:07
Członek grupy

Thanks for this! I zamierza kupić cały nowy komputer, ale ze względu na koszty, postanowiłem tylko uaktualnić mojego obecnego. I nie zamierza zmienić swoje płyty głównej (to AGP), tak i Ja was wondering co najlepsze karty graficznej będzie.

Anyone know cen na tym?
Old 22 października 2006, 01:35
Członek grupy

Ă, Â £ 230 do tej karty, ale już spadać w przyszłym miesiącu, kiedy Seria 8 wychodzi.
Old 18 listopada 2006, 07:36
Członek grupy

Zapomnij o wszystkim, co powiedziałem na temat najlepszych nowej karty graficznej ATI AGP jest mile lepiej powinno być w każdej chwili szybko jej nazwie X1950 PRO I'm Nvidia tendencyjne i know ten bije wszystkie na AGP szczeliny jego ogromne adavntage sprzed ponad 8 serii NVIDIA karty jest hdri może wyświetlać grafikę i antialising w tym samym czasie.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.