rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Bottlenecked przez procesor?

Reply

Narzędzia wątku
Old 15 grudnia 2008, 16:57
Nowe państwa grupy

Default Bottlenecked przez procesor?

Cześć, mam (a crappy) Gateway GT5220 że uaktualniony do 3GB RAM, a ja poszukuje nowej karty graficznej. CPU jest dość powolny, dlatego chcę, aby otrzymać karty graficznej, że będzie jak najszybciej, bez procesora trzymając go z powrotem.

Czy to jeszcze możliwe? Czy potrzebuję nowego procesora (lub nowym komputerze)?

I przede wszystkim korzystać z mojego komputera na photoshop i WoW, i starał się odtworzyć FEAR, ale to było bardziej niż obraz gry ...

Dziękujemy za pomoc!
Old 15 grudnia 2008, 17:03
Administrator Group

Gry są wysoce zależne od karty GFX nad niczym innym.

Czy pomoże, jeśli to, co powiedział CPU i GPU masz obecnie.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 16 grudnia 2008, 00:32
Nowe państwa grupy

AMD Athalon 64bit

W zintegrowanych GPU jest rzeczą, to straszne.
Old 23 grudnia 2008, 07:34
Członek grupy

Tak, na pewno trochę formie karty graficznej, to powód FEAR był PowerPoint ci, na pokładzie grafiki mają pokazać okien i thats temat jest zwykle.

Jaka jest szybkość zegara procesora? Zwykle w GHz jak "2.4GHz"
Old 28. grudnia 2008, 19:55
Członek grupy

jeśli masz płytę główną z PCI-E można kupić ati 3xxx agp. lub 8 - seria GeForce
Old 16 stycznia 2009, 15:15
Członek grupy

O ile wiem, Athlon 64 nie są złe i faktycznie całkiem nieźle jeszcze od starych, jak to jest. W niemożliwe FPS w FEAR is'nt spowodowane przez procesor, Mój procesor jest znacznie niż najgorsze od Ciebie swój Socket 478, ale mam 7600GT i mogę jeszcze osiągnąć wysokie FPS w FEAR, Moje laptopów CPU jest znacznie lepszy niż mój PC CPU ale mój 7600GT wyprzedza to cos' mój laptop posiada zintegrowaną grafiką (GMA X3100), które sprawiają, że FEAR blisko unplayble FPS (13 -19 FPS). Niektóre propozycje są sprawdzić, jakie masz gniazda availible w Mobo, PCI-E jest zdecydowanie najlepszym (Tanie i dobre), AGP Jeśli jej nie koniec świata, nadal można uzyskać X1950 lub HD 2600 lub 7900GT na temat £ 60 lub 100 dolarów, które są nadal bardzo dobre wykonawców. Ale jeśli ma pecha i PCI można jeszcze dostać 6200 z eBay tanio które osiąga odtwarzane w większości FPS 2 lat lub starszych gier. Nadzieja i pomógł
Old 16 stycznia 2009, 15:29
Członek grupy

Jeśli ma on starych instalacji AGP lub PCI następnie prostu nowy komputer. Nie warto modernizacji starego jeden z jego najlepszych sprzętu i nadal nie jest w stanie odtwarzać najnowsze gry prawidłowo.
Old 17 stycznia 2009, 10:14
Członek grupy

Jeśli chcesz otrzymać nowe karty gfx, i reccoment u get procesora, aby dopasować go inaczej twój będzie w naprawdę trudnych miejscu. Gry są w znacznej mierze uzależnione od GFX, procesora i pamięci RAM.

W innym niezależnym i ważna uwaga: Ja tylko usłyszał jeden z moich harddrives zamknięty, ponieważ nie było w użyciu. dźwięk jest całkiem cool.
Reply

Register

Zakładki
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.