rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Klonowanie jeden 3-ga monitora Podwójny monitor karta

Reply

Narzędzia wątku
Old 28 lutego 2008, 23:54
Grupa dawcy

Default Klonowanie jeden 3-ga monitora Podwójny monitor karta

Moja aktualna konfiguracja:

- Asus P5N-E Mobo
- Sapphire ATI Radeon HD 2600PRO 512MB 2xDVI karty graficznej
- 2 x Samsung Pebble SM2232BW 22 "TFT monitory.

Chciałbym dodać Wacom Cintiq 12WX (12 "wrażliwych monitorować ciśnienie / tabletka) do tej instalacji. Jednakże nie potrzebują Cintiq się 3-gi monitora lecz klonem mój podstawowy 22" TFT. Jaki jest najlepszy sposób, aby przejść na ten temat? Czy muszę drugiej karty graficznej czy mogę użyć kabla DVI-rozdzielacza.

Ponadto, jeśli kabel rozdzielacza jest opcją, nie każdy wie, jeśli będzie to mieć negatywny wpływ zarówno na TFT oraz Cintiq

Cheers:
Desertfish

My System: Willy Wonka's Factory Wielokąt

Procesor (y):
Core 2 Duo E8500 2x3.16Ghz 1333GHz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP35 DS3R Socket 775
Pamięć RAM:
4GB Micron PC-6400 (800MHz)
Karta graficzna (y):
XFX 8600GT 256MB DDR3 540Mhz
Karta dźwiękowa:
Onboard Sound 7.1
Hard Drive (s):
Samsung 400GB / 36GB Raptor (x2)
Optical Drive (s):
Optiarc AD-7200D 20x DVD-RW (x2)
Case / PSU:
Cosmos RC-1000 / Arctic 600W PSU
Chłodzenie:
Zalman CNPS9700 / Noctura NC-U6
Sieć / Internet:
Onboard
Monitor (y):
Samsung 2232BW 22 "(x2)
Operating System (-y):
Win XP (SP2)
Old 29 lutego 2008, 18:31
Członek grupy

Hej Desertfish.
Radzę DVI za pomocą rozdzielacza, i korzystać z podobnych instalacji w domu. Zachowaj "podstawowej" monitora (One podłączony bezpośrednio do komputera) Po prostu być opóźnienie bezpieczny.
Jeśli potrzebujesz link DVI do rozdzielacza w sklepie, Gimmie jeden okrzyk.
=)
Old 29 lutego 2008, 19:22
Grupa dawcy

Dziękujemy za doradzanie Klunk
Much appreciated.

Cheers:
Desertfish
Old 1 marca 2008, 01:55
Członek grupy

Nie ma problemu.
=)
Old 26 marca 2008, 07:09
Nowe państwa grupy

Czy ktoś wie ile 2 Monitor dopasować rozdzielczość w cintiq, czy też zestaw cintiq rezolucję samodzielnie?
Old 30. marca 2008, 18:27
Grupa dawcy

Nie mam pojęcia, ponieważ w jazzmeister koniec I porzucił ideę uzyskania cintiq. Po przeczytaniu postów użytkownika na stronie internetowej Wacom, stwierdziliśmy, że £ 800 za taki pokój crap było trochę za dużo zapłacić. Idź i odczytu, a Ty rozumiesz, co mam na myśli.

Z drugiej strony, jeśli już dostałem cintiq, zwłaszcza 12wx (Nie jestem gotów zapłacić £ 2000 dla 21ux) niż byłbym bardzo zainteresowany, aby wiedzieć, czy masz ten sam problem, jak wiele osób na tych Wacom w witrynie.

Cheers:
Chris
Old 31. marca 2008, 03:25
Nowe państwa grupy

Cześć, dzięki za odpowiedź, ja mananged do mojej konfiguracji do pracy nieco i tak zrobić, mają Cintiq 12wx, a jednocześnie nie mogę powiedzieć, iż jest to idealne completly ogólnej Myślę, że to jest warte 800 funtów. Myślę, że moje życzenie zostało tylko, że nieco większe, 21 lub 20 nowa wersja będzie wielki, ale po prostu zbyt dużo pieniędzy dla mnie, aby uzasadnić obecnie.

Znam kilka osób, które skarżą się na narzędzie konfiguracyjne na 12wx, i powiem szczerze, gdy pojawi się ona skonfigurowana do zwykłej kąt pracy, nie widzisz tego, jak dużo jest problem, ja bym sobie wyobrazić, jeśli wymaga bezwzględnej pozycji we wszystkich dziedzinach ekranu dla Rysunek techniczny lub podobnych, że może to spowodować jest nieco frustracji, ale nie zauważyłem, tylko się trochę nieścisłości w 100% wielkości i na krawędzi ekranu, ale jak rozmiar ekranu nie jest ogromna, mam tendencję do powiększania się w obszarze rysunku, a ja naprawdę nie zauważyć. Ja pracuje w dość luźnym stylu, ilustracji i animacji do pracy, więc może to tylko mnie.

My tylko innych gripe jest to, że ekran jest rozdzielczości 1024 na 800 tylko tak mam dodatkowe dwa monitory, mam jeden zestaw jako klon z cintiq, a może tylko do wyświetlania go w tej samej rozdzielczości, co jest nieco denerwujące.

Jakie inne problemy, (jeśli występują) Słyszałeś o? I dałoby Cintiq 12wx a 8 z 10 ogółem. Jego wielką dla scetching, animacji i pracy, jego światło i pozostaje chłodna, kable są trochę na obszernych strony, to miło jest do ciągnięcia bezpośrednio na ekranie, ale w małym ekranem oznacza to powiększenie w partii. Myślę, że będę w końcu upgrade do większych wersjach jeden dzień, i miejmy nadzieję, że wejdzie w cenie trochę.

Wiwaty

Jason
Old 31. marca 2008, 12:43
Grupa dawcy

Czytałem na forum Wacom i najwyraźniej istnieje wiele osób skarżysz innacurracy zwłaszcza wokół krawędzi, jak wspomniano samodzielnie. Problemem jest to, że niektórzy ludzie mają więcej problemów niż inne i aby długa historia krótkie, z czytania całości bieżnika, to spojrzał na mnie, że - choć nie jest oczywiście trochę nieścisłości - nie mógł być całość partii te złe wyszli i jest trochę loterii, w momencie, aby uzyskać dobry. I chociaż może być złe, ale na £ 800 to trochę za dużo ryzyko dla mnie. Szczególnie ze względu na to, że już pracują nad takim małym ekranie jak wymienione.

Ostatecznie I stuck do mojego pierwszego wyboru i Dostaliśmy Intuos3 A4 tabletki. Powodem byłem patrząc na Cintiq było całe moje życie, ponieważ byłem robi ilustracji pracy bezpośrednio na papierze, tak JA myśl może być prawdziwy ból zaczyna wykorzystywane do ruchu dłonią na tabletkę podczas patrzeć na ekranie, aby zobaczyć, co się dzieje. I dopiero niedawno otrzymała mojego Intuos tak I'm still getting used to it, ale nie jest tak źle, jak miałem myśli.

Jeśli pieniądze nie byłyby obiektu, I would have gotten sobie 21UX, gdyż miałoby to co najlepsze z obu światów. Ale w £ 2000 +, który jest nieco zbyt dużo zapłacić za w tej chwili. Jeśli byłby pro już mogę mieć zgarnięte, ale na tym etapie, gdy jestem actuallay nadal próbuje złamać w świat wolny ilustrujące Myślę, że to zły pomysł, aby wydawać tyle pieniędzy na pokój z zestawem głośnomówiącym. Cóż, pewnego dnia może. Albo mam powiedzieć "nadzieję".

Anyway, I'm glad usłyszeć swój cintiq wykonuje zadanie dla Ciebie.

Cheers:
Chris
Reply

Register

Zakładki