rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Kable DVI

Reply

Narzędzia wątku
Old 25 maj 2008, 15:44
Grupa dawcy

Default Kable DVI

Ok, well I've been wondering o tym przez chwilę i prawdopodobnie powinien wiedzieć.

Jaka jest różnica między DVI-D oraz DVI-I? i które należy używać do mojego monitora? Ponieważ Ja, korzystając z jednego (DVI-D Myślę, ale nie mogę znaleźć nigdzie, że to mówi) i chciałbym wiedzieć, czy mam prawo przy użyciu jednego lub nie i co by się stało gdybym wykorzystał złe jeden.

Dzięki

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 25 maj 2008, 17:06
Nowe państwa grupy

Default Kable DVI

Zasadniczo DVI-I I stoi zintegrowanego co oznacza, że będzie wspierać zarówno sygnały cyfrowe i Analouge i pracy zarówno monitory cyfrowe i analouge / kart graficznych.

DVI-D D oznacza bezpośrednie lub czasami Digital tak będzie tylko sygnału cyfrowego.

Jeśli niepewna których jedna, aby następnie kupić DVI-I. Jednak większość monitorów mają pełne wsparcie nowdays anyway.So cyfrowe DVI-D jest prawdopodobnie jus za prawdopodobne
Old 25 maj 2008, 18:16
Grupa dawcy

Default Kable DVI

DVI-D pozwala na transmisję sygnału cyfrowego tylko. Jednakże, DVI-I pozwala na cyfrowe lub analogowe sygnały przejść tego kabla / złącza. Można mieć złącze VGA na jednym końcu kabla i złącza DVI-I z drugiej strony i przekazuje analogowego sygnału na wyświetlaczu. Można także mieć złącze DVI-I lub DVI-D złącza na jednym końcu i przekazywania sygnału cyfrowego. DVI-D męskiego złącza połączy / przekazuje z DVI-I kobiet. DVI-D żeńskie złącze nie będzie łączyć / przekazuje z DVI-I męskiej.
Old 26. maja 2008, 03:04
Grupa dawcy

Default Kable DVI

ok, dzięki obu Rozumiem teraz
Old 26. maja 2008, 09:44
Grupa dawcy

Default Kable DVI

Nie ma za co
Reply

Register

Zakładki