rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Problemy w grze, believe it's karty graficznej

Reply

Narzędzia wątku
Old 13 grudnia 2007, 17:01
Nowe państwa grupy

Cześć wszystkim, jest to mój pierwszy post na miejscu, a nie wiem zbyt wiele o komputerach. Niedawno kupił Oblivion na PC i mogę zainstalować go dobrze, ale kiedy i umieszczone w cd i kliknij przycisk "Play" na ekranie, że niewiele tytuł wyskakuje, tytuł ekranu znika i trochę pola w rogu , ale podobnie jak w 3 sekundy i uzyskać Microsoft komunikat "program napotkał błąd i musi zostać zamknięty." I przeczytać post o minimalne wymagania, ale myślę, że może je w każdym aspekcie może z wyjątkiem mojego sterownika wideo.

Gra wymaga:
512 MB RAM
2,0 GHz Pentium 4 lub równoważnej PROCESSOR
128 MB DIRECTX3D zgodny sterownik
8X DVD ROM

Próbuję uruchomić go na moim laptopie, z:
1GB RAM
Intel Centrino MOBILNE RATED AT 2,54 GHZ
Mobile Intel (R) 82915GM/GMS/910GML Express Chipset rodziny, 128MB
DVD-ROM

Jeśli sądzisz, że jest to sterownik wideo, istnieje jakikolwiek sposób mogę go zaktualizować? Patrząc na wymagania, ta gra wygląda podobnie do DOOM 3, i będę mógł uruchomić Doom 3 bez problemów, w tym laptopa. Co sądzisz?
Old 14 grudnia 2007, 00:14
Grupa dawcy

You're nie będzie w stanie uruchomić Oblivion w konfiguracji, nawet na niskim poziomie.

"Minimalnych wymogów", które są notowane na pola gry są absolutne minimum potrzebne do gry na obciążenia. Ten sztucznie poszerza rynek dla kupujących, tworząc większe zyski dla decydentów. Jest to bardzo cyniczny próba con'ing ludzi do kupowania produktów.

W GPU masz to zintegrowany chipset (których nie można uaktualnić) nie jest dedykowany karty. Zjada ona również w systemie pamięci RAM, co oznacza, że masz mniej do uruchomienia gry.

Gra ma inny silnik Doom3, to bardzo intensywne i grafiki wymaga dedykowanego procesora graficznego, aby uruchomić na minimum szczegóły / klatek.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 14 grudnia 2007, 07:46
Nowe państwa grupy

I faktycznie nie był w stanie znaleźć lukę, dla każdego, kto ma podobne problemy, jest na stronie internetowej o nazwie oldblivion.com i nie jest do pobrania, który pozwala na uruchomienie gry. Jest wiele ofiar z efektami wizualnymi, ale myślę, że warto.
Old 14 grudnia 2007, 07:56
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by jakobi2006 View Post
I faktycznie nie był w stanie znaleźć lukę, dla każdego, kto ma podobne problemy, jest na stronie internetowej o nazwie oldblivion.com i nie jest do pobrania, który pozwala na uruchomienie gry. Jest wiele ofiar z efektami wizualnymi, ale myślę, że warto.
Naprawdę?

Nicely done.

I'm gonna ma nosey na to.

-Kanoakavirus
Old 14 grudnia 2007, 08:24
Grupa dawcy

Aktualizacja laptopów są dość trudne:)

My System: Custom Built v1.2

Procesor (y):
Inter Dual Core E2160@3.02Ghz
Płyta główna:
Asus P5PL2-E
Pamięć RAM:
2 x 1GB DDR2 533MHz PC4200
Karta graficzna (y):
NVidia GeForce 7600GS 512MB
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Western Digital 160GB HDD Sata
Optical Drive (s):
LG DVD-ROM i 20x Liteon DVD-RW
Case / PSU:
Cooler Master Case i Antec PSU
Chłodzenie:
2x Antec Wentylatory
Sieć / Internet:
Broadband
Monitor (y):
Samsung SyncMaster 931cw 19 "
Operating System (-y):
XP Pro, Vista Ultimate, Ubuntu
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.