rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Kompatybilność karty graficznej

Reply

Narzędzia wątku
Old 5 listopada 2008, 15:17
Członek grupy

Default Kompatybilność karty graficznej

Cześć,

I zastanawiałem się, jeśli jakiekolwiek karty graficznej jest kompatybilny z każdą płytą główną? Używam Windows XP. Mam ASUS A8N-VM/NBP ze zintegrowanym GPU NVIDIA GeForce 6150B oraz AMD Athlon 64 3200 +. I've got PCI x16 i zastanawiałem się, jeśli jakiekolwiek karty graficznej PCI to działa?

Dzięki

JT80
Old 5 listopada 2008, 16:36
Grupa dawcy

Tak, jak aslong istnieje prawo złącza typu (PCI-E itp.) i masz zasilania, która jest słaba, i ma prawo w zależności od złącza karty GFX, każda karta powinna działać.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 6 listopada 2008, 01:14
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by thingie2 View Post
Tak, jak aslong istnieje prawo złącza typu (PCI-E itp.) i masz zasilania, która jest słaba, i ma prawo w zależności od złącza karty GFX, każda karta powinna działać.
Cześć,
Dziękujemy za odpowiedź. Jak mogę się dowiedzieć, mój obecny zasilacz i jak mogę go uaktualnić (jeśli to możliwe)? Mam otwarte mój komputer, ale nic nie powiedział.

Dzięki

JT80
Old 6 listopada 2008, 02:59
Grupa dawcy

Jeśli otworzysz przypadku powinieneś zobaczyć coś takiego:

Widać to pole patrząc w górę w lewo? To PSU. Jeśli spojrzysz na boku to będzie tabela lokking nieco podobny do tego:

możesz zrobić zdjęcie tego, przyjmujące go (jak gdzieś na imageshack.us), A następnie wysłać link do niego tutaj.
Old 6 listopad 2008, 13:57
Członek grupy

Dziękujemy raz jeszcze.

Otworzyłem go i to wszystko znalazłem:

Old 6 listopada 2008, 15:44
Grupa dawcy

Ok, również wydaje się, jeżeli chcesz otrzymać karty graficznej (jest to warto dostawanie) będziesz potrzebował nowego PSU, jak również, że jeden nie pompy obecnie dużo soku na 12V szynach.
Old 7 listopada 2008, 01:32
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by thingie2 View Post
Ok, również wydaje się, jeżeli chcesz otrzymać karty graficznej (jest to warto dostawanie) będziesz potrzebował nowego PSU, jak również, że jeden nie pompy obecnie dużo soku na 12V szynach.
I am sorry but I don't know anything about PSUs, What am I należy rozumieć szukasz, jaki rodzaj napięcia?

Dzięki

JT80
Old 7 listopada 2008, 01:40
Grupa dawcy

No to chyba łatwiej tylko polecić PSU, jednej chciałbym polecić dla Ciebie, byłby Corsair 450W, jest to bardzo dobry PSU, i nie jest zbyt kosztowne albo.
Old 7 listopada 2008, 06:53
Członek grupy

Ok, ale nie zbyt dużo władzy spalić mój komputer, to 450W pracy? Również chodzi o karty graficzne, które z nich Pan recommened, że również nie jest zbyt drogie (np. £ 30-35)? I moja płyta jest kompatybilna z 512MB lub więcej kart graficznych?

Dzięki

JT80
Old 7 listopada 2008, 07:08
Grupa dawcy

Możesz nie mieć zbyt dużo władzy dla PSU, gdyż stawia się tylko to, co jest wymagane, więc nawet jeśli się 10KW PSU, ale tylko system chce 1W, z PSU tylko zgasić 1W energii (numery są bardzo ekstremalnych i nie można dostać PSU to, że wysokie, podobnie jak systemy wyciągnąć, że niewiele, kiedykolwiek to tylko przykład)

W tym budżet, chciałbym powiedzieć, to prawdopodobnie nie warto modernizacji jeszcze chcesz wydać minimum około £ 70 Chciałbym powiedzieć, aby to warto (a 9600GT)

Niniejsza płyta główna nie ma znaczenia o ile pamięci RAM jest na karty gfx.
Reply

Register

Zakładki