![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, I zastanawiałem się, jeśli jakiekolwiek karty graficznej jest kompatybilny z każdą płytą główną? Używam Windows XP. Mam ASUS A8N-VM/NBP ze zintegrowanym GPU NVIDIA GeForce 6150B oraz AMD Athlon 64 3200 +. I've got PCI x16 i zastanawiałem się, jeśli jakiekolwiek karty graficznej PCI to działa? Dzięki JT80 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Tak, jak aslong istnieje prawo złącza typu (PCI-E itp.) i masz zasilania, która jest słaba, i ma prawo w zależności od złącza karty GFX, każda karta powinna działać.
| |||
| |||
| Cytat:
Dziękujemy za odpowiedź. Jak mogę się dowiedzieć, mój obecny zasilacz i jak mogę go uaktualnić (jeśli to możliwe)? Mam otwarte mój komputer, ale nic nie powiedział. Dzięki JT80 |
|
| |||
| |||
| Jeśli otworzysz przypadku powinieneś zobaczyć coś takiego: ![]() Widać to pole patrząc w górę w lewo? To PSU. Jeśli spojrzysz na boku to będzie tabela lokking nieco podobny do tego: ![]() możesz zrobić zdjęcie tego, przyjmujące go (jak gdzieś na imageshack.us), A następnie wysłać link do niego tutaj. |
|
| |||
| |||
| |
|
| |||
| |||
| Ok, również wydaje się, jeżeli chcesz otrzymać karty graficznej (jest to warto dostawanie) będziesz potrzebował nowego PSU, jak również, że jeden nie pompy obecnie dużo soku na 12V szynach. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Dzięki JT80 |
|
| |||
| |||
| No to chyba łatwiej tylko polecić PSU, jednej chciałbym polecić dla Ciebie, byłby Corsair 450W, jest to bardzo dobry PSU, i nie jest zbyt kosztowne albo. |
|
| |||
| |||
| Ok, ale nie zbyt dużo władzy spalić mój komputer, to 450W pracy? Również chodzi o karty graficzne, które z nich Pan recommened, że również nie jest zbyt drogie (np. £ 30-35)? I moja płyta jest kompatybilna z 512MB lub więcej kart graficznych? Dzięki JT80 |
|
| |||
| |||
| Możesz nie mieć zbyt dużo władzy dla PSU, gdyż stawia się tylko to, co jest wymagane, więc nawet jeśli się 10KW PSU, ale tylko system chce 1W, z PSU tylko zgasić 1W energii (numery są bardzo ekstremalnych i nie można dostać PSU to, że wysokie, podobnie jak systemy wyciągnąć, że niewiele, kiedykolwiek to tylko przykład) W tym budżet, chciałbym powiedzieć, to prawdopodobnie nie warto modernizacji jeszcze chcesz wydać minimum około £ 70 Chciałbym powiedzieć, aby to warto (a 9600GT) Niniejsza płyta główna nie ma znaczenia o ile pamięci RAM jest na karty gfx. |
![]() |
|
| Zakładki |