rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Zgodność karty graficznej?

Reply

Narzędzia wątku
Old 6 lutego 2008, 15:40
Członek grupy

Default Zgodność karty graficznej?

Niedawno miałem jakieś kłopoty z moją kartą ATI Radeon 9250 256MB AGP, więc zdecydowaliśmy się kupić kartę NVIDIA 7600GS 256MB AGP. Odinstalowano ATI sterowniki i oprogramowanie i zainstalować nową kartę zgodnie z instrukcjami.

Karta pracowała grzywny za kilka dni, ale potem zaczął sporadyczne problemy, tzn.. komputer będzie zamrażać i wymaga ponownego uruchomienia lub monitor będzie wyłączyć (bez wejścia wizyjnego) i wymagają reboot.Downloaded i zainstalowane najnowsze sterowniki, nie jest dobre.

Sprawdziłem zwykle, wirusów, malware itp. bez skutku. Następnie kopię zapasową moich plików i sformatować dysk twardy i nie czystej instalacji XP Pro. Instalacja poszła dobrze, ale problem trwał na korzystanie z komputerów, po prostu otwarcie folderu może spowodować.

Postanowiłem karty został uszkodzony i musiał ją zastąpić nową kartę pracował czysty dla dni, a następnie sam arrises problemu. Dalej myślałem couldn `t zasilania sprostać tak kupiłem X-POWER 700 wat PSU, problem nadal persits.

Komputer działa dobrze na grafice na pokładzie, choć kilka rzeczy, które cant uporać.

Czy może to być problem ze zgodnością?
Mobo to Asus A7S8X-MX
Procesor AMD Sempron 2Ghz gniazda
Ram jest 1Gig DDR
Old 6 lutego 2008, 16:24
Grupa dawcy

Nigdy nie słyszałem o "X-POWER" PSU i wierzę, że to twój problem. Nigdy nie kupisz cheapo PSUs.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 6 lutego 2008, 16:35
Członek grupy

Który zmieniłem jest EZ-Cool 400W, have you heard of these?
Old 6 lutego 2008, 17:55
Grupa dawcy

Twoje 400watt powinien łatwo obsługiwać tej karty

dać wnętrza fanów i całej jednostki podstawowej good clean niektóre sprężonego powietrza z puszki lub pędzlem

może być przegrzanie

My System: Mój

Procesor (y):
AMD Athlon dual core
Płyta główna:
WinFast 6600
Pamięć RAM:
3Gb
Karta graficzna (y):
MSI 8600GT
Karta dźwiękowa:
niektóre tanie dx9 5,1
Hard Drive (s):
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Cibox 1440 x 900
Operating System (-y):
Vista
Old 6 lutego 2008, 17:56
Grupa dawcy

Niekoniecznie, jeśli są brzydko tanie PSUs nie będą w stanie dostarczyć wystarczająco dużo amperów na szynach tej sprawie. Niektórzy oszukują i umieścić wzmacniaczy na bezużyteczne szyn w celu zwiększenia ich kwoty nominalne.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 6 lutego 2008, 18:06
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by mrdaveyk View Post
Twoje 400watt powinien łatwo obsługiwać tej karty

dać wnętrza fanów i całej jednostki podstawowej good clean niektóre sprężonego powietrza z puszki lub pędzlem

może być przegrzanie
Zapomniałem wspomnieć, oczyszczone fanów i radiatora
Old 6 lutego 2008, 19:12
Grupa dawcy

Próbowałeś 2 różne karty graficzne i 2 PSUs.
Polecam testowanie pamięci memtest.

My System: Krlll

Procesor (y):
Intel Q9550@4.33Ghz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Karta graficzna (y):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 pań)
Karta dźwiękowa:
Onboard HDA
Hard Drive (s):
Kilka lol 1650GB oddanych
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Chłodzenie:
Tuniq Tower 120
Sieć / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (y):
Acer 22 "widescreen
Operating System (-y):
Vista x64 Ultimate
Old 7 lutego 2008, 11:35
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Krlll View Post
Próbowałeś 2 różne karty graficzne i 2 PSUs.
Polecam testowanie pamięci memtest.

Zapomniałeś wspomnieć, że do
Mam dwa kije RAM i wypróbowany każdy kij na własną rękę, ale didn `t help.
Może dać memtest go tak, ale rzecz w tym, komputer działa dobrze na grafice na pokładzie, nie powinno to wyeliminować baran?
Old 7 lutego 2008, 16:41
Grupa dawcy

Jestem nadal będzie trzymać się idei PSU. Jeśli PSU nie wkłada tyle amperów na 12V kolejowego (s) będzie szczep uruchomić wszystko i ostatecznie Crash / Freeze, ale po usunięciu z karty, należy zdjąć, że dodatkowe wymagania i tak komputer działa dobrze.
Old 7 lutego 2008, 16:59
Członek grupy

http://www.compucase-hec.co.uk/mainp...ail.asp?pid=64

Heres link do PSU Kupiłem, it `s 700w jeden.
Co Pan liczyć?
Reply

Register

Zakładki