![]() |
|
| |||
| |||
| Hej, zastanawiałem się, jeśli mój komputer będzie w stanie posiadania Nvidia GeForce 9800 GX2 karty graficznej .. Komputer nie jest bardzo top notch lub aktualne, ale nie jest potwornie zły. Jeśli nie działa, co byłoby dobre karty graficznej w grach, że mój komputer może korzystać? Specyfikacja: Procesor - 3.00 gigaherca Intel Pentium 4 16 Kilobyte podstawowej pamięci podręcznej 1024 Kilobyte wtórnym pamięci podręcznej Motherboard - ASUSTeK Computer Inc "P4SD-LE" Rev 1.xx Bus Clock: 200 megaherców Jej jedynym koncercie dostałem RAM teraz, ale że można uaktualnić. Jego system Windows XP ma już teraz, ale może również, że do aktualizacji Vista. Jeśli coś jeszcze trzeba, że nieodebranych, let me know. Dzięki Ostatnio edytowane przez Noob43, 30 listopada 2008 na 19:20. |
|
| ||||
| ||||
| Jakie karty GFX masz obecnie? |
|
| ||||
| ||||
| Tak, jeśli masz PCI-E 2.0, komputer może obsługiwać je. Ale zakładając z procesora, prawdopodobnie masz DDR1 Mobo, i nie będzie uzyskanie pełnego potencjału karty graficznej. |
|
| ||||
| ||||
| jej zgodna jest doradzać, ale mój pobyt z dala od wszelkich TOP karty graficznej, jeśli masz Pentium 4 cos zaufania do mnie Mam 7600GT i mój P4 jest bottlenecking go nawet, gdy jej na 3.2GHZ. Gorąco radzimy pobyt z dala od tych kart cos "to po prostu być odpadami nie będzie można dostać coś więcej niż 7900GT wydajność cos" z "wąskich gardeł" |
|
| ||||
| ||||
| Jak można heck wąskie gardło na 3.2GHz P4? Moje X1650 Pro dostał mnie Crysis z procesora stuff (fizyka, dźwięk itd.) łukowaty maksymalnie wysoki. Mnóstwo miejsca, 60 procent wykorzystania coś powiedział zadanie .. Hyper Threading podejmuje skuteczne zegar prędkości do 4.8GHz zbyt .. do OP: Sądząc po 3.0GHz Pentium 4, masz uruchomiony na 478 gniazda. Oznacza to najlepsza karta graficzna AGP do portów .. W 9800 GX2 to karta PCI-E, wont pasuje. Jeśli masz gnieździe LGA775 i 3.0GHz Pentium 4 następnie szanse można użyć karty PCI-E. I znaleźć narzędzia, by zobaczyć, co porty płyty głównej jest wolne i czy masz PCI-E x16 otwarte, a 9800GX2 będzie zasiadać w tym ładnie. |
|
| ||||
| ||||
| "Jak można heck wąskie gardło na 3.2GHz P4? Moje X1650 Pro dostał mnie Crysis z procesora stuff (fizyka, dźwięk itd.) łukowaty maksymalnie wysoki. Mnóstwo miejsca, 60 procent wykorzystania coś powiedział zadanie. . Hyper Threading podejmuje skuteczne zegar prędkości do 4.8GHz zbyt .. " Pierwszą rzeczą, I'm w Northwood procesora i oceniać, w jaki sposób masz Hyperthreading Chyba na swoim prescott. Nie występ luki między Northwood i Prescott również ja dont mieć Hyperthreading. It's a 2.4GHz Overclocked do 3.2Ghz, Podczas przełączyć na FSB i włączyć go do 3.06GHz moje 3DMakr05 Ocena idzie w dół o 1000 ~ 2000, gdy procesor jest szybszy jej idzie w górę, więc jego bottlenecking. "Hyper Threading podejmuje skuteczne zegar prędkości do 4.8GHz zbyt." Thats wrong, Hyperthreading są udowodnione skrzywdzić gier i gry, nawet jeśli były wiele wątków nie będzie dużo do zwiększenia wydajności, ponieważ jej nie pełni podwójną rdzeń są one zaoszczędzić 20% energii procesora do następnego wątku, jak to wziąć efektywnej prędkości zegara 4.8GHz. P4 stara się teraz dni (chyba że masz nową Cedar Mill 65nm), nawet mój Laptops Celeron 560 2.133GHz własnością mojej 3.2Ghz łatwo w CPU benchmark i procesora Ocena 3DMarks05 dał mi. Kupiłem Mass Effect wczoraj i mój procesor był hamując FPS (9 -15 FPS), ponieważ korzysta z Unreal Engine 3, który jest bardzo zależne od procesora, teraz chcę nowego komputera: ( Więc powrót do tematu, Próbowałem wyszukiwania jest w płycie głównej ASUS Wsparcie i nic nie znaleziono. Cóż, jak mówi, zanim nie będę się zbyt blisko górnej karty graficznej z P4 i nawet jeśli jego AGP nie koniec świata, nadal istnieją dobre karty AGP, jak i 3850, chociaż nie zalecamy dostawanie jeden z P4. Dobry wybór byłby X1950 lub 7900GT. Ale też pomaga wiele .. |
|
| ||||
| ||||
| Mój komputer jest oceniane jako 4.8GHz przetwarzania mocy .. Zegarem 3.2GHz prędkości oraz Hyper Threading sprawia, że tak. Zgadzam się, Hyper Threading Pentium 4 był na tyle używać jako czekolada pożaru straż ale Hyper Threading prawie 0 wpływ na zdolności. http://www.tomshardware.com/reviews/intel ,751-22. html To pokazuje Northwood core 3.2GHz był szybszy w niektórych testów zbyt z Hyper Threading jest nieznacznie korzystny w pierwszej próbie, a pozostałe trzy są w mały margines mniejszej prędkości. Po 2 logiczne procesory pozwala na więcej danych jest dozwolone w ramach danego punktu, oznacza to, że procesor jest szybszy w istocie. Zegar prędkości idzie do 1.5x, co to było. To nie oznacza to szybciej. Ja jestem przy użyciu Prescott core 3.2GHz przy standardowej, być może w Northwood core nie był przyjazny z Hyper Threading, ale wydaje się Prescott idzie z nim lepiej. W odpowiedzi na OP, ATI X1650 jest wielkim niewiele kart kosztujących ~ £ 35 i jest dobrze warto zobaczyć, jeśli nie chcesz, aby uaktualnić system. Ja polecam zrobić, ponieważ zwiększenie wydajności będzie duża i będzie można korzystać z 9800GX2, słowo ostrzeżenia jednak obejrzeć pierwszy ten film wideo. Chodzi o 9800GTX w porównaniu do GX2. Spójrz na wzorców na temat i sprawdź, czy możesz zaoszczędzić pieniądze! |
|
| |||
| |||
| Hyperthreading ma absolutnie nic wspólnego z zegarem prędkości, i nie można pomnożyć lub dodać zegar prędkościach. Procesor może być szybszy w niektórych aplikacjach, ale nie jest to ze względu na szybkość zegara, to jest więcej, ponieważ praca jest wykonywana na zegar, ESP. na Wikisłowniku tęskni.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| ||||
| ||||
| Zegar prędkości nie wychodzi się oczywiście mam na myśli prędkość, przy której działa na procesor jest odpowiednikiem działa ona na 4.8GHz zamiast 3.2GHz |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| |