rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Karta graficzna / monitorowania problemów

Reply

Narzędzia wątku
Old 17 stycznia 2008, 16:54
Nowe państwa grupy

Default Karta graficzna / monitorowania problemów

Postaram się to możliwie jak najkrótszy.

Ja ostatnio musiałem format i przeładuj mój OS na moim komputerze. Mam Dell Dimension 4600 uruchomiony system Windows XP Home.

Mój monitor jest Dell E773c kolorów monitora.

Moja karta to NVIDIA GeForce FX 5200.

Kiedy i kliknij prawym klawiszem myszy na pulpicie i wybierz Właściwości, aby uzyskać dostęp do "Właściwości: Ekran" i trafi do ustawień karty. Twierdzi Ekran: (domyślne monitora). Jest używany do powiedzenia, co moja karta graficzna była.

W moim Menedżera urządzeń Kontroler wideo (zgodny z VGA) jest jedną z 4 rzeczy z pytań towarowy i wykrzyknik.

Nie gdy w Menedżerze urządzeń nie ma na miejscu z "karta graficzna". Powinien on być moja karta graficzna na podstawie tego i nie wierzę.

Jeśli chodzi o mój monitor nie ma również miejsce w Menedżerze urządzeń dla monitorów w ogóle. Mam płytę CD dołączoną do monitora, ale to jest w zasadzie powiedzieć, jak opieka nad monitora i jak go zbierać.

Mam pobrać niezbędne sterownik dla mojej karty graficznej z www.dell.com i zainstalowano go. Ale po to mam zainstalowane ekranie będzie czarny i po zrestartować system będzie się czarny i czarny prawo pobytu przed byłoby uzyskanie do logowania na ekranie.

Wszelkie sugestie, aby pomóc mnie? jak to jest naprawdę cant gier, czy coś naprawdę wiele.
Old 17 stycznia 2008, 17:07
Administrator Group

Jak masz kartę Nvidia GFX pobrać sterowniki z nich nie dell.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 17 stycznia 2008, 17:15
Nowe państwa grupy

I faktycznie pobrać sterownik ForceWare rzecz firmy NVIDIA i pretty much did the same thing.
Old 17 stycznia 2008, 18:10
Nowe państwa grupy

I nawet próbowałem odinstalować wideo kontrolera, a następnie ponowne uruchomienie mojego komputera. Po uruchomieniu go Chciałbym zrezygnować z rzeczy, które chce mi się zainstalować sterownik wideo i zamiast prowadził kierowca instalatora i pobrać z NVIDIA. same wyniki. po instalacji ekran robi się czarny i pozostanie czarny.
Old 17 stycznia 2008, 20:32
Nowe państwa grupy

po znacznie messing wokół niej (w godzinach) i got to, aby pokazać "karty" w moim menedżer urządzeń i got my karty graficznej zainstalowanej w ramach tego z najnowszymi kierowcy.

Niestety, wouldnt pracy. ekranu to jak pobyt na 10 sekund a następnie na 10 sekund czarny i że miało to miejsce kilka razy i jak na 4 to czas wrócił ekranie było naprawdę dziwne patrząc (nic prawo i takich kolorów).

Więc pojechałem i zainstalowane starego sterownika, który przyszedł na płycie CD dołączonej do mojego komputera. To didnt work either.It prostu wyszedł czarny i czarny pozostał tym czasie. tak im z opcji, chyba że ktoś może mi coś więcej.
Old 17 stycznia 2008, 23:37
Grupa dawcy

Musisz odinstalować poprzednią kierowców (nie wideo kontrolera) całkowicie przed przyłożeniem forcewares.

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 18 sty 2008, 10:38
Nowe państwa grupy

nie istnieją żadne poprzednie sterowniki odinstalować. gdy i zainstalować jedną i bałagany go używać kontrolny, aby wrócić wcześniej.
Old 18 sty 2008, 16:04
Grupa dawcy

Przywracanie systemu jest głupi i buggy and you're messing to prawdopodobnie więcej wracając like that. Jeśli widzisz ekranu znajdują się sterowniki do dezinstalacji. Musisz przejść do System w Panelu sterowania, znajdź karty lub kontrolera, prawo clcik, hit właściwości, przejdź do kierowcy, hit odinstalować sterownik. Ekran należy wyłączyć na kilka sekund, a następnie ponowna instalacja systemu Windows będzie jej "podstawowej" kierowcy, a następnie należy zainstalować ForceWare.
Old 18 sty 2008, 17:02
Nowe państwa grupy

tak podstawowego kierowcy jest kontroler wideo (zgodny z VGA). I uninstalled it a następnie zainstalowane ForceWare.

ive również zrobić to samo i zainstalowane starego sterownika, który przyszedł z komputera.

Mam nawet odinstalowana wideo kontrolera - ponownie moim komputerze i kiedy go wychował, że chciał mnie do zainstalowania sterownika wideo Chciałbym, aby wyjść i zainstalować mojej karty graficznej.

Za każdym razem i każdy sposób i próbowali go hasn't worked. czasami ekran będzie czarny i tylko czarny pobytu po instalacji. Czasami może się czarny, a następnie wrócić na kilka sekund, a następnie przejść czarnym i powtórzyć kilka razy, zanim udał się czarny i czarny pozostał.

Jednak po ponownym uruchomieniu będzie zawsze czarny i czarny pobyt gdy dotarł do dziennika na ekranie.
Reply

Register

Zakładki