rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Pomóż mi wybrać!

Reply

Narzędzia wątku
Old 29-szy Wrz 2007, 10:52
Nowe państwa grupy

Hi, im nowy na forum i im szukasz porady. Im zakupu komputera w przyszłym tygodniu, ale nie mam dużo pieniędzy (napięty budżet). Chcę moim komputerze dla mediów strumieniowych i okazjonalny gier. Po mnóstwo czasu spędzonego w Internecie, wyszedłem z dwóch platform, jako jedyna różnica między nimi procesora i karty graficznej:

1 .-

CPU: Core 2 Duo E4400
Karta graficzna: ATI HD 2400Pro 256MB

2 .-
Procesor: Dual-Core E2160
Karta graficzna: NVIDIA 8500GT 256MB

Które z nich wypadają lepiej w aplikacje takie jak hazard, Kodowanie audio i Straming Media?
Old 29-szy Wrz 2007, 20:00
Grupa dawcy

Jeśli to było moje pieniądze?

W E4400. W swoim podstawowym wydaje się być wykorzystanie mediów strumieniowych większych Wikisłowniku tego procesora będzie przydatna, (to nie będzie żadnej różnicy, gdy gra).

Plus, a jednocześnie jej dokładnie tym samym archtitecture jako E2160 jest również szybszy 200MHz, które będą przydatne w momencie gra.

Ale i przy założeniu, you're będzie z wykorzystaniem co najmniej 19 "ekranu (1280x1024) You're Going cierpią na nowszych gier z jedną z tych kart, aw szczególności gry DX10.

Jeśli będzie grać starszych grach DX9 I'd zaleca Patrząc na różne karty, być może 7600GS lub GT. Bardzo opłacalne i oboje gra, dość szczęśliwie, w rezolucji cytowany powyżej.

Wreszcie, niezależnie od systemu operacyjnego (system operacyjny) I'd się 2GB pamięci RAM, aby pomóc prędkości rzeczy wraz z kodowaniem i strumieniowe.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 29-szy Wrz 2007, 21:08
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by alex View Post
Jeśli to było moje pieniądze?

W E4400. W swoim podstawowym wydaje się być wykorzystanie mediów strumieniowych większych Wikisłowniku tego procesora będzie przydatna, (to nie będzie żadnej różnicy, gdy gra).

Plus, a jednocześnie jej dokładnie tym samym archtitecture jako E2160 jest również szybszy 200MHz, które będą przydatne w momencie gra.

Ale i przy założeniu, you're będzie z wykorzystaniem co najmniej 19 "ekranu (1280x1024) You're Going cierpią na nowszych gier z jedną z tych kart, aw szczególności gry DX10.

Jeśli będzie grać starszych grach DX9 I'd zaleca Patrząc na różne karty, być może 7600GS lub GT. Bardzo opłacalne i oboje gra, dość szczęśliwie, w rezolucji cytowany powyżej.

Wreszcie, niezależnie od systemu operacyjnego (system operacyjny) I'd się 2GB pamięci RAM, aby pomóc prędkości rzeczy wraz z kodowaniem i strumieniowe.
Wow, thank you, I really apreciate tego! Myślę ive składa się mój umysł. See ya na pal
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.