rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Pomoc! Mój monitor ma zielony i fioletowy / różowy linie!

Reply

Narzędzia wątku
Old 12 październik, 2007, 09:53
Nowe państwa grupy

Witam, nie jestem pewien, czy jest to obszar, który ma prawo po tym temacie, przepraszam, jeśli nie jest z góry. Będziemy anyways niedawno byłem mające problem z mojego komputera. Kiedy idę do zagrać w dowolne gry takie jak Counter-strike mój monitor wyświetla purpurowy / różowe i zielone linie. Mam niedawno zmodernizowane moje sterowniki wideo. Moja karta graficzna to Radeon 9800 series 128mb. Nawet jeśli mam zgarnięte najnowszych sterowników problem nadal pozostaje. I starałem się głośniki lub jakiejkolwiek elektroniki z dala od mojego monitora, ale nadal problem występuje. Mam nawet próbował inne moje monitorowania w celu sprawdzenia, czy to mój monitor, ale to nie to samo w tym jeden my. Maj ktoś wie coś w tej sprawie prosimy o pomoc. Thanks in advance!
Old 12 październik, 2007, 11:35
Grupa dawcy

to zrobić w menu głównym? Pan próbował ponownej instalacji? I doubt it to fix it so dont spróbować jeszcze cuz i dont wanna odpadów ur czasu:)

My System: Mój

Procesor (y):
AMD Athlon dual core
Płyta główna:
WinFast 6600
Pamięć RAM:
3Gb
Karta graficzna (y):
MSI 8600GT
Karta dźwiękowa:
niektóre tanie dx9 5,1
Hard Drive (s):
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Cibox 1440 x 900
Operating System (-y):
Vista
Old 12 październik, 2007, 12:33
Nowe państwa grupy

Oczywiście nie wątpię, to sama gra, to robi w wielu grach. Zwykle, gdy już chciał grać Counter-Strike po 5 minut w grze i odtwarzanie lub więcej będzie stało. Następnie Nie odejdę, aż restart mojego komputera. Kiedy ponownie grać będzie stało całego ponownie. Doceniam to dzięki. Więcej uwagi są mile widziane.
Old 12 październik, 2007, 14:05
Moderator grupy

Czy podejmiemy właściwe kroki, aby odinstalować starych sterowników pierwszy? czy po prostu umieścić nowe na górze starych?

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 12 październik, 2007, 14:46
Nowe państwa grupy

Nie mogę po prostu pisać w starych sterowników. Jak odinstalować starych? Mój komputer, a następnie dodaj usuń programy? I'll give it a try.Thanks.
Old 12 październik, 2007, 16:20
Moderator grupy

1. Odinstaluj sterowniki ATI również w Dodaj / Usuń punkt. Po wyjęciu będzie monit o ponowne uruchomienie komputera .... zrobić.

2. Po powrocie do okna, nowy sprzęt ZNALEZIONE kreatora wejdzie i powie, że znalazł nowe karty VGA i poprosi o sterowniki. Hit CANCEL!

3. Pobierz Driver Cleaner Professional tu

4.Run DC wybierając wszystko ATI

5. Teraz nadszedł czas, aby zainstalować nowe sterowniki

Nadzieję, że pomoże:)

Old 12 październik, 2007, 17:55
Nowe państwa grupy

Cześć, mam po tej procedurze. Ale nadal nie nadziei. I really dont know what to zrobić już teraz. Kiedy im nawet grać w gry teraz to robi.
Old 12 październik, 2007, 19:48
Grupa dawcy

Jestem całkiem pewne jest to problem przegrzania. Jak długo nie było od czasu otwarcia komputerze? I'd zalecamy ją otworzyć i sprawdzić jak wszystko jest zakurzone. Czystość obecnie wentylatora filtry i wykorzystania sprężonego powietrza, aby pozbyć się wszystkich pyłów możesz znaleźć.

Wygląda artefaktów do mnie, z mojego doświadczenia i wszystkie komputery mają różne scenariusze związane artefakt.

Generalnie, kiedy zbyt daleko lub overclockingu karty graficznej dostaje zbyt gorąco mogę otrzymać zielone kropki całego terenu 3D.
Old 12 październik, 2007, 20:47
Nowe państwa grupy

Hi, I doszli do wniosku, mój problem jest ze względu na ciepło. Mam otwarte mojego komputera i usuwa wszystkie cząstki pyłu. A właśnie, aby sprawdzić, czy był to problem ogrzewania Wziąłem wentylatora i umieścić go wskazując na mój komputer do mojej karty graficznej. Wszystko wydaje się działać poprawnie. Dziękuję.
Old 13 października 2007, 05:09
Grupa dawcy

Booyah! Poprawiłem problem.

Nadzieja wszystko pójdzie dobrze, good luck.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.