rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Chcę podłączyć konsole do mojego monitora

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 marca 2008, 18:41
Grupa dawcy

Mam nadzieję, że mój tytuł był dość jasny. Nie mam pojęcia jak to się robi o tym. Co dla mnie oczywiste jest to, że muszę w jakiś sposób połączyć kable RCA do czegoś, że może dołączyć do mojej karty graficznej i monitora jakiś mój. Problemem jest to, Nie mam pojęcia czy istnieje kabel lub łącznik, który pozwoli mi to zrobić, nie mówiąc już, gdzie szukać czegoś takiego.

I'm guessing także, że jeśli to się połączyć w mojej karty graficznej, I'll albo trzeba uzyskać oprogramowanie lub skonfigurować mojego oprogramowania NVIDIA przyjąć przychodzącego sygnału.

Czy ktoś mnie wskazówką na to, co trzeba, gdzie się udać i co robić?

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 26 marca 2008, 20:38
Członek grupy

Ive Sprawdziliśmy także, że chcą hakiem moje GC do mojego monitora lub komputera. Ale nie sądzisz, że istnieje coś można zrobić. You just got użyć tv niestety.
Old 26 marca 2008, 20:55
Grupa dawcy

Pobierz HDMI -> DVI adapter do konsoli i DVI switcher na Radio Shack. :)
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 +620 W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 26 marca 2008, 21:28
Grupa dawcy

to, że pozwalają mi połączyć moje gamecube specjalnie do mojego monitora, jeśli chciał? lub moja ps2 do tej sprawie? Ja naprawdę jestem tylko, co DVI switcher jest / nie. jeśli to ma coś, gdzie mogę podłączyć kilka kabli RCA, a następnie I guess I'm good to go.
Old 26 marca 2008, 22:21
Grupa dawcy

Oh, you mean składnika kabli. Dobrze, że będzie trochę trudniejsze. Zasadniczo, musisz uzyskać DVI, kabel jeden element -> DVI kalkulator, a następnie uzyskać DVI switcher. Hak z DVI do karty graficznej, z hakiem GameCube/PS2/Xbox niezależnie dla składowej kabla -> DVI kalkulator, a następnie podłączyć je do switcher i podłącz monitor do drugiego końca tego switcher.

EDIT: Oh, I just ponownie przeczytać OP. Byłem przy założeniu chcesz podłączyć zarówno komputer i konsolę do samego monitora i jego przełączania między wejściami. Jeśli chcesz podłączyć monitor samodzielnie prostu składnik kabla -> DVI konwertera i połączyć oba końce do niej. :)
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 26 marca 2008, 22:36
Grupa dawcy

dobrze, I'll przynajmniej stanie dać tego, co mam w zakresie konwertery i kabli. Mam co najmniej 2 kable VGA, DVI-VGA konwertera, a konwerter DVI-HDMI oraz S-Video połączenia.

w zakresie części konwertera-DVI, komponent złącza przemiennika należy kobiet w stosunku do kabli z konsoli. Widziałem mnóstwo części konwerter DVI-kable, ale wszystkie mają mężczyzn połączeń.

i switcher prostu nie mam pojęcia czego szukać.

Przepraszamy z góry jeśli I'm jest gęsta, ale ja jestem tylko Clueless, gdy dojdzie do tego rzeczy. Pan myśli mi znalezienie tych części?

jeśli można je znaleźć nawet sprzedane w sprzedaży detalicznej gdzieś, I'll klęczeć na swoje nogi.
Old 26 marca 2008, 22:53
Grupa dawcy

Ok, ja się tam odpowiedzi na ten dylemat, bo nie widzę żadnych kompozytowych -> VGA / DVI rzeczy mocy 200 dolarów lub więcej, i tu tkwi problem. Komponent jest analogowe, cyfrowe DVI jest. Aby przejść z Component -> VGA lub Component -> DVI wymaga kosztownych konwerter polu .. która jest problem. Nawet w polu słyszę jakość jest straszna powodu różnych rozdzielczościach.

Jeśli uruchomienie 360 lub PS3, że naprawdę, dlaczego te wyjścia HDMI. Niestety, ostatni-gen konsole nie zostały rzeczywiście dokonane na tego typu rzeczy, ponieważ ich analogowe wyjścia.
Old 26 marca 2008, 22:59
Grupa dawcy

jakość jest straszny dla niektórych kart wideo z tego, co usłyszałem. zależy to od karty masz ... ale to jest po prostu coraz disheartening jak i realizować ten.

Co ciekawe, znalazłem przemiennik ATI że idzie bezpośrednio z składnik VGA lub DVI. nie pamiętam który. ale ponieważ został przez nich, to ATI tylko i wyłącznie dla konkretnych kart.

http://www.svideo.com/hdtvaiwr8500.html

Chciałbym NVIDIA spowodowałoby to, że proste dla użytkowników ...

ale to dopiero zaczyna być za drogie i długościach wygląda na to, że muszę iść do zaledwie wykonać coś takiego jest całkowicie niedorzeczne. iw żaden sposób nie jestem łuskanie pomiędzy 60 i 100 dolarów dla niektórych głupie konwerter polu. Może gdyby było 20 dolców I'd rozważyć, ale to zupełnie nie warto. w cenie I'm płacić za głupi, że kalkulator, i można po prostu wyjść i kupić tani ass-tv do gry na gamecube.
Old 27 marca 2008, 04:36
Grupa dawcy

Hi m8 zdaniem trzeba coś takiego Gamecube VGA moniter
nadzieję, że to, co szukasz

My System: redden137

Procesor (y):
AMD Opteron 165 o / c
Płyta główna:
ASUS a8n SLI Deluxe
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS pc3200 platium
Karta graficzna (y):
8800gts O / C
Karta dźwiękowa:
Creative SoundBlaster 4
Hard Drive (s):
1x 80 GB 2x 250GB
Optical Drive (s):
1x Sony DVD RAM dysku 1xphillips dv
Case / PSU:
700w PSU moduler
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
Monitor (y):
22in widescreen
Operating System (-y):
XP Pro
Old 27 marca 2008, 07:43
Członek grupy

Hey now thats cool. I może nawet dostać ono w pewnym momencie w czasie.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.