rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

I'm stumped ... Więc jest Microsoft. Karta graficzna problem.

Reply

Narzędzia wątku
Old 2 listopada 2007, 23:09
Nowe państwa grupy

Default I'm stumped ... Więc jest Microsoft. Karta graficzna problem.

Komputer: eMachines (niestety) zakupione 10/30/2005
OS: Windows Vista Home Basic (upgrade z xp, ostatniej nocy)
Karta graficzna: ATI Radeon x1300 256mb pci Visiontek
Nr pojęcia co jest w wersji BIOS I'll look później.
Całkowity czas niestety na telefon w / microsoft 9 godz! no joke .. Rezolucja nie ma ..

Hey guys I'm nadzieję, że ktoś jest wystarczająco inteligentny, aby rozwiązać ten problem. I zaktualizowany do Vista (yea i nie) i potrzebne do aktualizacji, że gówno pokładzie karty graficznej .. So I did, i kupił powyżej karta graficzna (opisane powyżej) i wyszedł, aby go zainstalować .. Wiem za to fakt, compaitable, tak że nie może być problem ..

Problemem jest to, że obciążenia grzywny i dostać się do ekranu logowania i konta i kliknij przycisk, a on powie mile widziane, a następnie przejść do skoku czarny ekran (czasami paku niebieski) i wszystko, co mogę zobaczyć to moje kursora. Jeśli Push Ctrl Alt del ja dostać zadanie menedżera okien, to wyjdzie dobrze, I've seen także wygaszacz ekranu come on po pewnym czasie ..

Ładuje się w trybie awaryjnym tylko grzywny pulpicie ładuje i wszystko .. WE've próbował wyłączania / unistalling w stnd. sterownik VGA, instalując najnowsze (9/27/2007) vers. z ati kierowcy, a wszystko to tylko wont work! Jest to druga karta (myśli może pierwsza była fualty) tak, aby być shoudln't karty .. I've tried mulitple w sloty PCI .. nie szczęścia

Każda pomoc będzie tak bardzo ceniona

Dziękuję
-Dave
Old 3 listopada 2007, 04:44
Grupa dawcy

Cześć Dave.

Wierzę, że już dość dużo odpowiedział własne pytanie w post.

W x1300 jest w pełni kompatybilny z Vista.

To nie underpowered (bez funkcji Aero w Vista Basic).

Na ładowanie w trybie awaryjnym działa od karty MS domyślne VGA kierowcy zamieszkałego w os (taki sam dla boot). I to działa.

It's ATI sterowniki Vista 32bit używasz do uruchomienia karty, które są przyczyną problemu.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 3 listopada 2007, 14:44
Nowe państwa grupy

Thx za to, że pomoc jest pomoc, ale wiele kwestii mających im teraz, że na pokładzie cant wyłączyć sterowniki i tryed zawsze coś.

dzięki
David
Old 3 listopada 2007, 15:53
Grupa dawcy

Kiedy mówisz "na pokładzie" kierowców, to znaczy zintegrowana grafika chipsetu kierowcy zamieszkałych na pokładzie? lub Windows domyślnie?

Ja wysoko zalecamy nie bałagan w systemie Windows, chyba że wiesz dokładnie co robisz. Windows sterowniki są rezydentami w rejestrze. Wystarczy poprosić o EvilFantasy messing z rejestru systemu Windows ....

Problem masz w karty kierowców, nic więcej, nic mniej.

-Kanoakavirus
Old 3 listopada 2007, 16:04
Moderator grupy

Cytat:
Problem masz w karty kierowców, nic więcej, nic mniej.
Chciałbym, aby uważnie słuchać Alex.

Vista to zupełnie nowy system operacyjny, które są wszystkie sterowniki.

Mucking się z rejestru będzie powodować problemów, to znaczy, że już teraz! Rejestr narzędzia (oprogramowanie) są szkodliwe wystarczy. Korzystanie z myszy w rejestrze jest śmierć cios.

Old 3 listopada 2007, 22:29
Członek grupy

Czy podjęte obecnie karty odszedł z powrotem do vid na pokładzie, a następnie spróbuj usunąć graficznej ATI.
Reply

Register

Zakładki