rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Który monitor jest lepszy? Vs Benq Benq

Reply

Narzędzia wątku
Old 6 kwi 2009, 22:15
Nowe państwa grupy

Default Który monitor jest lepszy? Vs Benq Benq

hey guys i może mi pomóc podjąć decyzję co do tego, które jest moją przyszłość będzie monitorować?

BenQ E2400HD 24 "Widescreen LCD Monitor Full HD

lub

BenQ V2400W 24 "LCD Monitor GTG
Old 7 kwietnia 2009, 07:49
Moderator grupy

Linki do 2?
Ale chciałbym powiedzieć 1.

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 7 kwietnia 2009, 11:23
Grupa dawcy

Więc przypuszczenia sekundy nie HD, a nie w jej tytuł i większości marek jak pochwalić się o tym - łatwo pierwszego czysto za HiDef.

Te dni możesz być dość stuknięty iść i kupić bez monitora HD, o ile oczywiście jest bardzo dobry powód.

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 7 kwietnia 2009, 21:24
Grupa dawcy

W V2400W jest w najwyższej rozdzielczości i jakości obrazu.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 8. kwietnia 2009, 01:48
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
W V2400W jest w najwyższej rozdzielczości i jakości obrazu.
Ach, nie jestem zaznajomiony z nich, ale z tym nowe info jest to trudne rozmowy, a tylko jeden, że można naprawdę dokonać samodzielnie.

To zależy co chcesz z niego, jeśli chcesz HD to oczywiście wybrać jeden HD ..

Problem jest, gdy kupujesz jeden SD to nie będzie trwać długo .. Kilka lat i że będziemy jak mówi you're całego filmu zbiórka na betamax
Old 8. kwietnia 2009, 02:36
Grupa dawcy

O czym ty mówisz? Oba monitory są dość wyraźnie "HD", gdyż oba spełniają lub przekraczają 1920x1080, to jak zweryfikowane przez dziesięć sekund w Google. Szczerze mówiąc nie rozumiem, dlaczego ludzie bother podając zakupu wejściowych, gdy ktoś nie zna podstawowych spec na rzecz osoby zakupu, zwłaszcza, gdy to trwa tak niewiele wysiłku.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 8. kwietnia 2009, 02:59
Grupa dawcy

Niestety, tylko zakłada to nie dlatego, że PO miała napisane Full HD, a wszystko po pierwszym i drugim nie ..

Myślałem, że to był, dlaczego (y) miał zamieszanie na pierwszym miejscu (w porównaniu z wysokiej jakości High Definition)

W świetle ich obu jest HD i teraz moje googled wyniki, I'd say przejść na drugą, na V2400W
Old 8. kwietnia 2009, 20:13
Nowe państwa grupy

dobrze .. Dziękujemy za wszystkie odpowiedzi chłopaki. I really appreciate it. Plus moje przeprosiny nie wprowadza się na szczegółach. Ja po prostu skopiować wklejany od tytuły stron internetowych. (Stąd zamieszanie HD i HD).

Ja osobiście jak BenQ V2400W 24 "lepiej ... wszystkie specyfikacje wyglądają gr8 ... chyba nie jestem zbyt pewny o Kontrast dynamiczny kontrast i stosunek (ja dont znać dokładnie co one oznaczają albo .. lol). ...

BenQ V2400W 24"

Współczynnik kontrastu: 1000:1 Dynamic Contrast Ratio: 10000:1

BenQ E2400HD 24 "

Współczynnik kontrastu: 1000:1 Dynamic Contrast Ratio: 4000:1
Old 9 kwietnia 2009, 15:26
Grupa dawcy

Kontrast wskaźniki i oznacza nic takiego i "kontrast dynamiczny" jest sztuczka, która będzie wyłączyć w pierwszych pięciu sekund korzystania z monitora.
Old 10 kwi 2009, 04:38
Grupa dawcy

Cytat:
Kontrast wskaźniki i oznacza nic takiego
Nie prawda, kontrast jest faktycznie różnica pomiędzy jasne kolory ciemniejsze i zacienionych obszarach w jednej danej ramki. Im wyższa jest, tym bardziej realistyczny i przyjemny obraz.

Wyraźnie widać, gdy idziesz do sklepu i porównać 1000:1 z 300:1

Cytat:
i "kontrast dynamiczny" jest sztuczka, która będzie wyłączyć w pierwszych pięciu sekund korzystania z monitora.
Że jest prawdziwy

Dynamika tylko naprawdę całkiem corny ustawienie sprawia, że wszystko wygląda trochę dziwnie i zbyt kolorowe być prawdziwe, trudno opisać, ale jeśli otrzepać je wyłączyć i zobaczysz co mam na myśli.

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.