rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Monitory Nie Picking Up

Reply

Narzędzia wątku
Old 6 czerwca 2007, 03:13
Nowe państwa grupy

Default Monitory Nie Picking Up

Cześć chłopaki, Nicei forum masz tutaj. I'm Jim and I'm nowego komputera do budynku, ale wierzę, znałem na tyle dobrze heres historię:

I wcześniej komputera z AGP kartę graficzną ATI skonfigurować i chciałem coś z nieco większej mocy. Zalogowany na eBay i purchassed PCI-E MSI Nvidia 7900GTO i MSI K8-neo4 Platyna płyta główna, aby przejść wraz z nim (zarówno używany).

Więc po zaczyna podekscytowany, kiedy wszystkie przybyłych wyjechałem natychmiast zamontowane i wszystko zgodnie z instrukcja. Jednak po I delt z kilkoma problemami z chipsetem Heatsinks I przystąpił do włączyć komputer i wszystkich Mam był power LED, wszystkich fanów (w tym karty gfx) i świateł na mojej klawiaturze. Monitor nie zabierani niczego, nawet migać. I've tried tym komputerze na 2 pozostałe monitory i nadal nie działa. Dlatego problem jest z samego komputera.

Teraz już prowadził komputer ze starym Mobo i karty gfx i działa ponownie. Więc zrobiłem coś złego? Czy te ebayers sprzedał mi uszkodzony sprzęt? Czy jest coś mogę zrobić?

Seriously guys anyhelp z tego problemu byłoby niezwykle appriciated, zwłaszcza z moimi do poziomu egzaminów począwszy jutro! : (

Thanks, Jim
Old 6 czerwca 2007, 03:28
Banned Grupa

Cześć Jimmy

Zapraszamy do TCF

I liczyć się z powodu nie współpracuje z nowym zestawem zainstalowane ponieważ dokonały ogromnego systemu zmian sprzętu i jest to jedna rzecz, że XP nie lubi, jak jego zdaniem swoim aa pirata.
Będziesz musiał się na Microsoft i powiedz im to, co masz zrobić i będą prawdopodobnie wysłanie nowego klucza, gdy przyjdziesz do ponowna.

My System: #

Procesor (y):
Intel P4
Płyta główna:
ECS 915pla2
Pamięć RAM:
1gb
Karta graficzna (y):
ATI Radeon x1050
Karta dźwiękowa:
diament xtreme 7.1
Hard Drive (s):
160 GB
Optical Drive (s):
DVD-ROM napęd combo DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
bezprzewodowe
Monitor (y):
Philips 109b6 19 "CRT
Operating System (-y):
Windows XP
Old 6 czerwca 2007, 03:56
Nowe państwa grupy

Słyszałem, że przed tym przypadku może być, ale z mojego komputera nie uruchomić nawet w trybie bios i nie widać, co to ma do czynienia z moim systemem operacyjnym? Na ekranie nie wyświetla niczego nie rejestruje litrally podłączenia do komputera w ogóle - po prostu czarny. Ekran jest na uwadze, w trybie gotowości.

I've found, że mogę otrzymać jeden długi sygnał z mojej płyty głównej na rozruchu, nie wiem, czy oznacza to coś jest źle lub system jest w porządku. Zrobiłem uruchomić bez barana, aby sprawdzić, czy ona wybiera to i tak to trwa tak długo, dźwięki stale wydaje się działać.

Theres no graficznej na pokładzie, aby sprawdzić, czy płyta działa poprawnie, tak myślę, że to, co muszę zrobić, to podjąć mojej karty graficznej do znajomego i uruchomić go w swoim systemie, jeżeli działa następnie uruchomić jego grafiki w kopalni i ustalić, czy wina leży albo grafiki lub płyty głównej. Po tym będę spróbuj użyć innego zasilacza i zobaczyć czy wszystko jest w tym złego, jak widać I'm pretty Clueless! Ale na pewno to zrobić z moim sprzętem nie moja os? - Chociaż mogę się mylić lol
Old 6 czerwca 2007, 04:09
Banned Grupa

Jaki bios masz Jimmy?
Old 6 czerwca 2007, 04:15
Nowe państwa grupy

I've nie podpisywać mate lol, chory czy mogę znaleźć coś w podręczniku, że byłoby mi powiedzieć, jak i nie tylko, co on mówi na ekranie.

Yer on dał mi dużą liczbę BIOS Version: W7185NMS V1.0 150305
Jeśli thats istotne lub nie, co im nie pytając, czy w całości? Niestety kolego nie jestem najbardziej inteligentny człowiek, jeśli chodzi o komputery.
Old 6 czerwca 2007, 04:34
Banned Grupa

Po około wyszukiwania nieco się wydaje, jest to nagroda Phoenix BIOS ale wciąż wydaje się, że do karty graficznej jest winy.

Zajrzyj tutaj o dalsze szczegóły.
http://www.helpwithpcs.com/upgrading...beep-codes.htm
Old 6 czerwca 2007, 05:12
Nowe państwa grupy

Prawo widzę. Cóż, co będę robić teraz jest test mojej karty graficznej w moim mates szt., a jego badania w kopalni i mogę zobaczyć, co przedstawiają. Dziękujemy za pomoc Wolfey, I'll należy keep you posted.
Old 6 czerwca 2007, 09:53
Administrator Group

Spróbuj karty graficznej w innej maszynie, aby potwierdzić, że nie wadliwe.

I / lub

Możesz też uruchomić komputer z niczego podłączone wewnątrz kawałków, które obecnie wiele problemów.

Odłącz wszystko, z wyjątkiem uprawnień do płyty głównej i pozostawić RAM, procesor i karta graficzna podłączony

Rozłącz / odłączyć wszystkie dyski twarde, CD-ROM, karty dźwiękowe itp.

Spróbuj, że jeżeli nadal doesnt po ekranie I'd say uszkodzenie płyty głównej.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):