rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Moja Przyszłość Trzy Monitor Setup Dilemna ..

Reply

Narzędzia wątku
Old 7 kwietnia 2009, 13:37
Grupa dawcy

Default Moja Przyszłość Trzy Monitor Setup Dilemna ..

Ok, so I'm hoping całkowicie odświeżyć moje monitorowania instalacji.

Na moje biurko Chcę 2 monitory dokładnie to samo, z grubsza wokół 20 "markera, prawdopodobnie 19", używając karty graficznej podwójnego monitora zdolności.

Jednak również chcą High Definition 32 "Samsung na mojej ścianie, wyświetlając taki sam jak drugi monitor na moim biurku.

Mój problem jest rozdzielczość.
I'd have to użyć rozdzielacza uzyskać z jednego DVI na GPU karty (drugie wyjście) na dwa, jeden na biurko i jedna dla ścianie tak, że warto pokazać to samo.

Jednak HD ekranu na ścianie w sposób oczywisty ma znacznie wyższą rozdzielczość niż biurko z nich jest zdolny.

Więc mój scenariusz jest w ogóle możliwe?

Jaka byłaby odpowiedź Standard Definition panoramiczny monitor ma do rozdzielczości 1080p? Czy jest w stanie poprawnie go skali pozwalając mu pokazać coś więcej dostosowanych do it? Albo czy ma nerwowy brakedown?

I zdecydowała się na biurku należy także panoramiczny (choć początkowo nie chce im się), ponieważ myślałem, że prawdopodobnie pomoże w sytuacji, widząc jak HDTV w sposób oczywisty jest tak szeroki I'd chcesz użyć 16: 9 rezolucji na ten temat, tak aby nie patrzeć głuptasie.

Dzięki, będę dodawać linki do dwóch rodzajów monitorów na dole, proszę nie komentować ceny, to nie jest najtańszy, tylko pierwszy wynik google.

Samsung ścienne montowane Full HD-widescreen
Dell 18,5 "SD recepcja jobbies panoramiczny również (2)

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 7 kwietnia 2009, 13:59
Członek grupy

Wystarczy dostać 1080p monitora .. W rezolucji byłoby tym samym czym dla wszystkich ekranów i nie powinieneś widzieć problem.

Monitory zawsze były wyższe niż rezolucje TV więc jeśli masz kartę graficzną można zagwarantować, że bardzo łatwo można umieścić a rozdzielczość 1920x1080.
Old 7 kwietnia 2009, 14:02
Grupa dawcy

To nie całkiem rozwiązania sytuacji jednak, ponieważ moja karta graficzna jest w stanie to, że HD i wszystko, ale chcę 2 regularnie monitoruje definicji oraz HDTV, nie mogę sobie pozwolić na ekrany 3 HD.

I te związane są również z wykorzystaniem tego, co będzie, ale muszę wiedzieć, czy mogę z powodzeniem wyświetlać ten sam obraz na HD 32 "i SD 18,5" z rozsądnym uchwał na obu?
Old 7 kwietnia 2009, 14:13
Członek grupy

Te monitory są bardzo dobre, ale nie trzeba kontrast 1000:1 i Dell są zawsze drogie. Można umawiać się na 22 "monitor w stanie 1920x1080 prawdopodobnie £ 150 dla każdego, może być drogie, ale warto! Mam zauważyli jednak, że jasność jest dość niski ..

Jeśli chodzi o rozdzielczości go, I'm sure you can. To staje się bardzo szeroki rezolucji jednak moich przyjaciół jest 2464 * 900. Pacjent powinien mieć możliwość ustawienia rozdzielczości niezależny, będę mógł na moim laptopie ale to było dla 2 ekranów. Jeśli umieścić telewizor w jednym i 2 monitory na drugim wyjście z rozdzielacza wtedy powinno być dobrze =)
Old 7 kwietnia 2009, 15:05
Grupa dawcy

Tak wiem, to OK, jak to działa, ale problem jest mi potrzebne to tak:
Kanał 1 kanał 2 ........................
Primary Secondary Dell Dell ..................
HD Samsung

Tak więc problem będzie, że mogę mieć tylko jedną rezolucję w dwóch różnych ekranów ...

Jak będę musiał ustawić rozdzielczość HD dla Samsung, a ja po prostu mieć nadzieję, że Dell może dolnego to czy coś Chyba ...
Old 7 kwietnia 2009, 15:10
Członek grupy

A friend of mine (Rejestracja tutaj, idzie przez nazwę AfterShock) powiedział, że to możliwe, ale będę robić kilka intensywnych badań przed otrzymasz kosztowne problemu.
Old 7 kwietnia 2009, 15:14
Grupa dawcy

Dziękujemy za wkład,

I'll try to i tak, a jeśli to nie działa, I'll do something like użyć niższej rozdzielczości na HDTV dlatego otoczony czarną ramkę, which'd być irytujące, ale przynajmniej ma pracę.

It'll potrwać kilka miesięcy, aby uzyskać fundusze razem i to w porządku, a jednak to zrobić, kiedy będę wracać do tego wątku i oświecić świat na to działa, czy też nie!
Old 7 kwietnia 2009, 15:39
Członek grupy

Sounds like a plan dude. Hope it works out!
Old 8. kwietnia 2009, 01:45
Grupa dawcy

I'll try to jak plan już jest pierwszy ...

Ale po spania na nim I zastanawiał się, jeżeli co Próbuję zrobić to jedna z korzyści wynikających z SLI lub XFire?
I tylko tam choć jeśli nie działa na jednej karty graficznej, dont chcesz wydać więcej na 2 nowe karty jako mojego obecnego nie obsługuje SLI
Old 8. kwietnia 2009, 11:19
Członek grupy

Myślę, że w SLI i Xfire karty graficznej moc w połączeniu w celu stworzenia bardziej wydajne jednostki przetwarzania grafiki, myślę, że dodatkowe karty portów są wyłączone podczas jego kart w trybie multi, ale będę miał na to patrzeć ..
Reply

Register

Zakładki