rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Nowy monitor, a Recomendations?

Reply

Narzędzia wątku
Old 8. czerwiec 2009, 04:25
Grupa dawcy

Well I've been raczej z pętli niedawno, i nigdy nie była bardzo "w pętli" z monitorów, więc potrzebuje pomocy.

I'm looking kupić nowy monitor, I'm chcących:
  • Widescreen
  • atleast 24 "
  • 1920 * 1200 rozdzielczości
  • DVI
  • Dobry kontrast. Kontrast stawki można mierzyć bardzo różnie, tak jak mogę je porównać?
  • Dobra częstotliwość odświeżania. Wolisz nie więcej niż 5ms
  • nie więcej niż około £ 200, mogę iść trochę wyższe, ale nie chcą pójść znacznie wyższe.

I może oglądać telewizję na to trochę, ale przede wszystkim to ma być wykorzystane do mojego komputera, niektóre z gier. Wiem, że moja grafika karta nie jest wielka, więc nie będzie w stanie odtwarzać wysokiej klasy gry na wysokich szczegółowo w pełnej rozdzielczości, ale mam nadzieję, że jestem do uaktualnienia wszystko rozsądnie szybko anyway.

Nadzieja ktoś może mi w dobrym kierunku. A jeśli coś się potrzeb rozliczeń, zadaj

Dzięki

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 8. czerwiec 2009, 05:24
Grupa dawcy

Kupiłem ten jeden Kilka tygodni temu z ebuyer i jestem bardzo zadowolony z niego.
To tylko 22 ", ale było super cena i jakość jest doskonała.
Dodane premii ... ma 2 x gniazda HDMI, VGA, jak również, co sprawia, że miło i przyszłych dowodu.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 8. czerwiec 2009, 09:21
Grupa dawcy

Hmm, że wygląda jak ładny monitor, a na bardzo atrakcyjne ceny, jednak myślę, że jestem nadal pozostawia wiele do życzenia a 24 "
Cheers for że choć philthomas

EDIT: Ja też zapomniałem wspomnieć w mój pierwszy post, I'm również chętnie rozważy używanych jednostek, jeśli ktoś zamierza sprzedać jedną.
Old 8. czerwiec 2009, 10:20
Grupa dawcy

Jeśli chcesz 24 "..... ten jeden Samsung od £ 202,50 pasuje na wszystkie Twoje wymagania.
Samsung panele są tam z najlepszymi ..... tylko wejście VGA choć na ten jeden.
Old 8. czerwiec 2009, 14:22
Grupa dawcy

Hmm, wolałbym DVI, jak zrobić zauważyć różnicę w jakości obrazu z mojego bieżącego monitorowania pomiędzy DVI i VGA. Więc po Quick Look, widziałem tego monitora i z niecierpliwością na to, jest to ten sam monitor, tylko z DVI, a także z regulacją wysokości drzewostanu, to jest poprawny, albo ja czegoś brakowało?
Old 9. czerwca 2009, 00:53
Grupa dawcy

Yep ..... który wygląda bardzo miło, muszę mieć nieodebranych, że jeden.

Samsung są znane do podejmowania wielkich płyt, więc powinno być dobrze .... ma również 3 lata gwarancji producenta, które jest uspokajający.
Old 9. czerwca 2009, 06:10
Członek grupy

Mam Acer X233H, jego wielką moniter to brud i tanie, 23''
nie będziesz rezygnując cala. ma VGA i DVI, co jest ładne i jego Full HD 1920x1080 oraz właściwego 16:9 widescreen. W Acer też w 24''

BenQ E2400HD ma również bardzo dobry monitor najwyraźniej.

I agree with phil, Samsung mają wielkie panele, wierzę, że dostawy z paneli Sony Bravia ich T.V 's.
Old 9. czerwca 2009, 06:11
Członek grupy

Mam Acer X233H, jego wielką moniter to brud i tanie, 23''
nie będziesz rezygnując cala. ma VGA i DVI, co jest ładne i jego Full HD 1920x1080 oraz właściwego 16:9 widescreen. W Acer też w 24''

BenQ E2400HD ma również bardzo dobry monitor najwyraźniej.

I agree with phil, Samsung mają wielkie panele, wierzę, że dostawy z paneli Sony Bravia ich T.V 's.
Old 10. czerwca 2009, 03:03
Grupa dawcy

Alright, Cheers zarówno ci, I think I'm going to jedzie do Samsung, jak wygląda ich specyfikacji i są świetne, a oni są jednymi z najtańszych. Ale czy istnieje marek i powinny pozostać z dala od?

I've również trochę zaniepokojony martwych pikseli, jak to jest wspólne, a ilu producentów zastępują jednostki, jeśli istnieją?

Ponadto, tylko zauważyłem zrobiłem literówka w tytule mój temat to powinien był "nowy monitor, jedeny Recomendations? "Jeśli ktoś może zmienić, że dla mnie, że byłoby wspaniale.
Old 10. czerwca 2009, 04:11
Grupa dawcy

Większość monitorów tych dni są wymienione jako klasa 2 .... tylko monitorów stosowanych w lotnictwie wojskowym lub celów klasy 1 i będą one mega drogie, jeśli udało się źródłem jednego.

Istnieje ISO (13406-2), Który obejmuje monitory, ale nie wszyscy producenci pracy do niej, zwłaszcza chiński / Tajwan jobbies importu. Czy do odczytu tu aby uzyskać więcej informacji.

Wystarczy unikać tanich marek nieznane, a reszta będzie normalnie być na równi.

Jeśli jest jakiekolwiek pocieszenie, ja nigdy nie widziałem martwych pikseli na ekranie, Samsung, ale jestem pewien ktoś
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.