rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

"Brak sygnału" - Myślę, że to dlatego, że na VGA?

Reply

Narzędzia wątku
Old 2 czerwca 2009, 09:54
Grupa dawcy

Default "Brak sygnału" - Myślę, że to dlatego, że na VGA?

Ok oto konfiguracji:

9400GT - 2 DVI-I, jeden idzie bez problemów do DVI-D HDCP + monitor.

Druga pójdzie do adapterem VGA, wtyczki, które bezpośrednio do innych monitora (które I'm really annoyed z misdescribed ponieważ była na miejscu, jego starsza wersja tego samego modelu, jak mój drugi, więc to VGA " D-SUB "nie DVI.

Komputer rozpoznaje go tam (mam opcje w nVidia PK itd.), ale po prostu monitorować mówi "Brak sygnału" i jest pusta.

Zakładam to, ponieważ jest VGA, a karta nie jest skrypt analogowy sygnał?

Ale nie mogę znaleźć opcji, aby go zmienić w dowolnym miejscu.

Dzięki za pomoc.
Old 2 czerwca 2009, 13:41
Członek grupy

Spróbuj tego.

Kliknij prawym przyciskiem myszy pulpit, Właściwości. Ustawienia. Wybierz drugi monitor, i zaznacz pole "Rozszerzenie pulpit systemu Windows do rozmiarów tego monitora".
Old 4 czerwca 2009, 10:30
Grupa dawcy

Próbowano już.

To wszystko skonfigurować go na komputerze końca rzeczy, czyli. PC myśli wszystko działa i wysyłanie sygnału.

Mam teraz to praca z DVI - VGA adapter w GPU a crappy VGA doprowadzić do monitora, który działa, ale za kilka powodów wierd Chcę mieć

Godna prowadzić DVI DVI - Adapter VGA do monitora. (Choć to oczywiście inny adapter, jak to kobiety, mężczyzn niż kobiet i mężczyzn)
Old 4 czerwca 2009, 15:50
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
Próbowano już.

To wszystko skonfigurować go na komputerze końca rzeczy, czyli. PC myśli wszystko działa i wysyłanie sygnału.

Mam teraz to praca z DVI - VGA adapter w GPU a crappy VGA doprowadzić do monitora, który działa, ale za kilka powodów wierd Chcę mieć

Godna prowadzić DVI DVI - Adapter VGA do monitora. (Choć to oczywiście inny adapter, jak to kobiety, mężczyzn niż kobiet i mężczyzn)
Szczerze mówiąc ...

Jest to prawdopodobnie, że monitor lub karta nie, jak za pomocą adaptera można było wcześniej.

Ale .....

Szczerze mówiąc, nie istnieje różnica pomiędzy nowym sposobem na robienie tego, że działa i DVI prowadzić sposób.

Najsłabsze jak zawsze będzie VGA ołowiu i nie ma znaczenia, gdzie dół konwersji, to nadal będzie tym samym na monitorze.

Po drugie, wątpliwości należy zawsze być w stanie odróżnić tych dwóch uchwał.

Zasadniczo, zapomnij o tym i ciesz się!

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 5 czerwiec 2009, 08:37
Grupa dawcy

Tak, mój główny problem polega na tym, że nie lubię się patrzeć z crappy generycznych VGA ołowiu, DVI chciałem doprowadzić do zastosowania wyższej jakości, i pewnie zachowuje nieco lepszej jakości, a nie, że wszelkie tego, co właśnie powiedział, spowodowałoby, że wiele różnic.

Oh well .. Chyba w pewnym momencie będę miał zastąpić oba anyway, i kiedy robię I'll make podwójne, czy sprzedający faktycznie doe sprzedać mi prawo wersji!
Old 6. czerwiec 2009, 14:56
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
Tak, mój główny problem polega na tym, że nie lubię się patrzeć z crappy generycznych VGA ołowiu, DVI chciałem doprowadzić do zastosowania wyższej jakości, i pewnie zachowuje nieco lepszej jakości, a nie, że wszelkie tego, co właśnie powiedział, spowodowałoby, że wiele różnic.

Oh well .. Chyba w pewnym momencie będę miał zastąpić oba anyway, i kiedy robię I'll make podwójne, czy sprzedający faktycznie doe sprzedać mi prawo wersji!
Nope.

Po raz drugi Nie ma znaczenia, gdzie jest to krok do VGA, to może być tylko jedna jakości. Albo VGA lub DVI. Po długim DVI ołowiu i krótki VGA ołów jest dokładnie taki sam, jak długo prowadzą VGA i DVI krótkim ołowiu.

Reply

Register

Zakładki