rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Nie wrażeniem mojej "upgrade"

Reply

Narzędzia wątku
Old 6-gi Wrz 2008, 20:12
Członek grupy

Default Nie wrażeniem mojej "upgrade"

Więc niedawno zmodernizowanych kilka elementów na pulpicie. Po zainstalowaniu nowej karty, MB oraz pamięci RAM.
Stare: 2 (2x1GB) DDR kije ... Nowość: 2BG (2x1GB) DDR2 667
Stare: 8xAGP Ati 9600 Pro ... Nowość: PCI Express x16 Nvidia 8600GT
A MB prostu zachować zainstalować nowy sprzęt.

Wiem, że to nie koniec, aby uruchomić dwa monitory wyłączyć jedną kartę, ale moje stare utworzony nie ma strat w FPS i czas ładowania gier jak World of Warcraft.

Więc mam kilka pytań na temat, co lepsze:
Czy mogę dostać MB SLI, że jest gotowy?
SLI jest niezbędne, aby skutecznie działać dwa monitory?
Czy mogę po prostu kupić MB z dwoma PCIE16 czasu Dual karty?
Albo mam po prostu zrezygnować i wrócić do starej instalacji?

Wszelkie sugestie są mile widziane. Jestem więcej niż chętnych do po więcej informacji / specyfikacją jeśli trzeba im pomóc.
Old 7-sze Wrz 2008, 01:50
Grupa dawcy

Nie, nie powinny mieć wykonane badania swoim pierwszym. W 8600GT nigdy nie był dobrą kartę, chyba że masz tylko 50 dolarów, aby zamiennych.

Zapomnij SLI, zwrotu 8600GT i dostać 8800GT (~ $ 100) lub 4850 (~ $ 175).
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 7-sze Wrz 2008, 06:32
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
Zapomnij SLI, zwrotu 8600GT i dostać 8800GT (~ $ 100) lub 4850 (~ $ 175).
Totally agree.

Nie wspominając, co masz procesor?

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 7-sze Wrz 2008, 11:16
Członek grupy

OK, I'll patrzeć na inną kartę.

I'm użyciu Intel Core 2 Duo 6400 2.13GHz
Old 7-sze Wrz 2008, 16:53
Członek grupy

Czy myślisz tylko przejście do 8800 będzie o wiele bardziej na poprawę i naprawić wszystkie problemy?
Old 7-sze Wrz 2008, 21:16
Grupa dawcy

Musisz rzucić okiem na niektóre z wzorców, mój przyjacielu. Będzie to ogromna poprawa. W 8800gt jest obecnie standardową kartę trzeba do gry tych dni. Można uruchomić kilka bardzo intensywnych gier jak Call of Duty 4 i tym podobnych.

W 8600 starzeje się bardzo szybko. Wkrótce zostanie wycofane całkowicie w wysokości they're pompowania nowsze karty obecnie. Jeśli masz dodatkowe 80 dolców na zapas, po prostu przejdź wszystkie i dostać 9800gtx. Są one około 200 dolarów na newegg.com teraz. JA just kupiony jeden rzeczywiście. To będzie coś łzawiącego cokolwiek daje mu nową butthole.

Jeśli nie masz wolnych środków pieniężnych jednak na 8800gt będzie fantastyczny zakupu.

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 8-sza Wrz 2008, 00:29
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by link590o View Post
Jeśli masz dodatkowe 80 dolców na zapas, po prostu przejdź wszystkie i dostać 9800gtx.
Dlaczego miałbym to zrobić, kiedy 4850 jest taniej i lepiej? Czy oznacza GTX +?
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 8-sza Wrz 2008, 06:54
Grupa dawcy

I rzeczywiście, tak. A GTX +. I nie zapomnieli dodać, że niewiele szczegółów ...
Old 8-sza Wrz 2008, 09:53
Członek grupy

Słyszałem, że istnieją lepsze karty out there. I'm looking do uzyskania 8800GT lub lepiej. I was just rozczarowujące, że przejście z AGP Ati9600 do ECIE16 8600GT i nie uzyskać poprawę, w rzeczywistości czuję się stracił wydajność.

Widziałem zdjęto mojego drugiego monitora, aby sprawdzić, czy usunięcie dodatkowe obciążenia zwiększyłoby moje FPS. Ale nie.
Old 8-sza Wrz 2008, 13:35
Grupa dawcy

Strata w FPS można przypisać do wielu rzeczy. Po pierwsze, może być za pomocą magistrali PCI-E 16x, ale może być uruchomiony tylko na 8x ze względu na sposób niektórzy producenci płyt głównych swoich desek. Może to być również, że wirusy, używamy wyższych szczegółowo ustawienia na swojej gry, niż to było przed, czy może to być nawet, że masz 8600gt był wadliwy oprócz jej już straszny człowieka.

Nawet niektóre stare karty AGP, takie jak ATI x1950 pro, może Doskonałość niektórych wczesnych serii GeForce 8, jak 84, 85 i 8600 modeli. Więc to zależy także od AGP karta stosowali w porównaniu do nowych kart PCI-E.

Jest to zawsze dobry pomysł, zanim dokonasz zakupu karty wideo, aby sprawdzić niektóre podstawowe punkty odniesienia dla karty. Za każdym razem, gdy robię moje zakupy, mam się co pewien karty może zrobić z intensywnych graficznie gry i to, co ludzie mają powiedzieć o karcie, zanim ja wyglądam na zakup tego produktu.

Jeśli uważasz, że może zostać utracona wydajność, myślę, że nie patrzył na swoje możliwości na tyle dobrze, a ty nie dały PCI-E 16x lub PCI-E 2.0 dość jeszcze szansę. Myślę, że będziesz mile zaskoczony, w jaki sposób z 8800gt, lub lepsze karty wykona.

Więc chyba masz cierpieć na jakiekolwiek moje ww FPS zabójców, powinieneś zobaczyć wielką poprawę w stosunku do 8600.
Reply

Register

Zakładki