rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Monitory i karty graficzne

Register

Nvlddmkm wiadomość +

Reply

Narzędzia wątku
Old 4 października 2008, 18:53
Członek grupy

Default Nvlddmkm wiadomość +

Hej, nie jestem pewien czy to jest rzeczywiście problem sprzętowy problem oprogramowania lub kierowca problemu, ale od badanie nvlddmkm wiadomość, wiele osób mówi, że albo karty graficznej, pamięci RAM lub najnowszy sterownik zainstalowane na komputerze

Mam NVIDIA GeForce 8600 GT i karty graficznej w zeszłym tygodniu zaczął on wyłączony z komunikatem, że "nie nvlddmkm i odzyskanych" coś na wzór tego. Następnie rozpoczął nową rzeczą w którym ekran będzie rodzaj odcień fioletowy, a następnie komputer będzie completly zamknięty. Do kilka dni temu komputer nie do rozruchu komputera. W BIOS nie byłyby zielone bloków na ekranie i kiedy Vista ładowane nie byłyby zielone fali linii będzie na ekranie, i od tamtej pory nie mogę nawet uzyskać dostęp do kont użytkowników ekranie.

Jednak jestem w stanie dotrzeć do pulpitu w trybie awaryjnym i zielonym fali linii są jeszcze widoczne. To miało mnie w przekonaniu, że jest to karta graficzna

Inne Specyfikacja:
Quad Core 2.4GHz
3Gb RAM
Vista Home Premium x32
250GB hardrive
NVIDIA GeForce 8600gt
Dell Inspiron 9200?

Pomoc byłaby znacznie docenione
Old 4 października 2008, 21:46
Grupa dawcy

Sprzęt, jeśli jest to, że mając problem w systemie BIOS.

Najprostsza rzecz, aby sprawdzić się na przegrzanie - czyste wentylatora. Przepalać może powodować artefakty.

Otherwise, your's gone VRAM południe.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 4 października 2008, 22:15
Banned Grupa

Cytat:
Originally Posted by polakstanek View Post
Hej, nie jestem pewien czy to jest rzeczywiście problem sprzętowy problem oprogramowania lub kierowca problemu, ale od badanie nvlddmkm wiadomość, wiele osób mówi, że albo karty graficznej, pamięci RAM lub najnowszy sterownik zainstalowane na komputerze

Mam NVIDIA GeForce 8600 GT i karty graficznej w zeszłym tygodniu zaczął on wyłączony z komunikatem, że "nie nvlddmkm i odzyskanych" coś na wzór tego. Następnie rozpoczął nową rzeczą w którym ekran będzie rodzaj odcień fioletowy, a następnie komputer będzie completly zamknięty. Do kilka dni temu komputer nie do rozruchu komputera. W BIOS nie byłyby zielone bloków na ekranie i kiedy Vista ładowane nie byłyby zielone fali linii będzie na ekranie, i od tamtej pory nie mogę nawet uzyskać dostęp do kont użytkowników ekranie.

Jednak jestem w stanie dotrzeć do pulpitu w trybie awaryjnym i zielonym fali linii są jeszcze widoczne. To miało mnie w przekonaniu, że jest to karta graficzna

Inne Specyfikacja:
Quad Core 2.4GHz
3Gb RAM
Vista Home Premium x32
250GB hardrive
NVIDIA GeForce 8600gt
Dell Inspiron 9200?

Pomoc byłaby znacznie docenione
Cześć,

Jeśli nie jesteś pewien, sprzętu lub oprogramowania błędów, można użyć komputera test karty badania całego sprzętu mainobard za wadliwe, a błąd strony szybki pierwsze.
Old 4 października 2008, 23:12
Moderator grupy

PcTestCardcom

Jesteśmy bardzo surowe temat spamu tutaj na komputer Juice. To dwa stanowiska, które są sugerujące swój produkt jest używany. Proszę zachować doradztwo w domu i za darmo.

Nevermind. SiteAdvisor sprawozdanie pctestcard.com.

Cytat:
Podczas testowania tej stronie znaleźć linki do qq.com, które okazały się dystrybutorem Pobieranie niektórzy ludzie uważają, adware, programów szpiegujących i innych potencjalnie niechcianych programów.
Banned.

Old 5 października 2008, 11:00
Członek grupy

Uhm Myślałem, że to było to, że komputer wasnt czyste, więc mam prawie wszystkie pyły i myślałem, że rozwiązaniu problemu, ponieważ komputer został uruchomiony również przez jakiś czas, aż do godziny później zamknięty z powodu tego problemu i od tego czasu i cant książkę pulpicie tylko w trybie awaryjnym

jeśli moje VRAM jest busted Jak mogę sprawdzić, czy to jest? i oznacza, że muszę cały nowej karty graficznej lub ...?
Old 5 października 2008, 11:48
Grupa dawcy

macie jeden pokładzie karty gfx zbyt? Jeśli nie, spróbuj przy swoim 8600 i tylko przy użyciu karty pokładowej i sprawdzić, czy nadal pada. Jeśli nie mają na pokładzie karty gfx, macie wolny (lub znajomego, który można wypożyczyć) gfx karty, które można zastąpić go czasowo, aby sprawdzić?

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 5 października 2008, 12:24
Członek grupy

im not sure if I have a na pokładzie karty gfx i zamiennych? wątpliwości mogę dostać moje ręce na jednej anytime soon

jeśli to jest moja karta graficzna jednak myślę, że ma połączenie dell w tym tygodniu myślę, że miał jeden rok na części lub somethin i czy mogą one zastąpić kartą graficzną, ale jeszcze, aby sprawdzić, czy 100%, że jego karta / karty pamięci VRAM, która jest busted

jeśli ja otwarty moich komputerach przypadku bym być w stanie sprawdzić, czy theres jeden karty gfx?
Old 5 października 2008, 16:48
Członek grupy

ostatecznie mój komputer i ponownie załadowany do pulpitu, ale im pewien problem nadal nie jest rozwiązany
jej tylko kwestia czasu zanim fioletowy odcień wraca i mój komputer wyłącza

anyways, ive wypróbowany testowania pamięci VRAM, ale im nie całkiem pewien, czy im tego prawidłowo, lub jeśli pokaże żadnych błędów, jeśli komputer jest ładowane do komputerów desktop z łatwością nagle, które stawia inne pytanie dla mnie, dlaczego w Czy nagłe obciążenie komputera desktop i wczoraj i dzień wcześniej nie mógł?

jest to po prostu zbyt frustrujące, ktoś ma nadzieję, że odpowiedź na ten problem przed i zastąpienia mojej karty graficznej
Old 5 października 2008, 18:07
Grupa dawcy

Jeśli nie masz otwarte przypadku zrób to teraz i sprawdź pyłu i szarpie. Większość czasu artefakty są spowodowane przegrzaniem. Jest to łatwiejsze rozwiązanie niż zdobycie nowej karty graficznej.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 5 października 2008, 18:13
Członek grupy

Ive powiedział już Wierzę, że i oczyścić go, I did czysta dla kurzu i powiedział, że poprawiła skuteczność tylko krótką chwilę i poszedł z powrotem do komputera messing ponownie

Znalazłem również program badań dla tych artefaktów i tak daleko jej działa ponad godzinę i pół i nie artefaktów i tak naprawdę Naprawdę nie wiem whats wrong, ale jestem prawie pozytywnym, że bałagan wkrótce lub w nocy.

I'll pozostawić na noc, aby zobaczyć wyniki, jeśli jego grzywny i kary na najbliższe kilka dni, myślę, że może trzymać z karty graficznej, chyba że jego lepszego połączenia dell i niech wie?

dobrze .. chorych po postęp tomoro dzięki za pomoc do tej pory Carbon
Reply

Register

Zakładki